Τάρτα με κρασί και καφέ, Κέρασμα

από
CE-A4-CE-AC-CF-81-CF-84-CE-B1-CE-BC-CE-B5-CE-BA-CF-81-CE-B1-CF-83-CE-AF-281-29

Καλησπέρα σε όλη την παρέα, γύρισα από τις διακοπές και υπάρχει πλέον μια “αναστάτωση” αναχωρήσεων.
Ευτυχώς φεύγουν ένας ένας και έτσι θα το συνηθίσω πιο εύκολα.
Μέσα σε όλη αυτή την ένταση γιορτάσαμε και τα γενέθλια του συζύγου,  να μην τον  ξεχάσουμε δεν κάνει. Έτσι λίγο βιαστικά έφτιαξα ένα γλυκό από ένα βιβλίο που υπάρχει στη βιβλιοθήκη μου σχετικά με τον “Καφέ” αγνώστου συγγραφέα.
Ο τίτλος του είναι τάρτα αν κι εμένα δε μου μοιάζει με τάρτα, αλλά τι πειράζει;;
Σας κερνάω λοιπόν.

Τα υλικά της
120γρ βούτυρο μαλακωμένο
150γρ ζάχαρη
3 αυγά
150 γρ κουβερτούρα
130γρ αμύγδαλα τριμμένα
1 κουτ σούπας καφέ εσπρέσο
40γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
125ml λευκό κρασί (εγώ έβαλα Μοσχάτο Αλεξανδείας)
1 κουτ. λικέρ καφέ ( εγώ δεν είχα κι έβαλα λικέρ βερίκοκου)
Έτοιμη σαντιγί  ή 250 γρ κρέμα γάλακτος που θα την κτυπήσετε σε σαντιγί.

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 155 βαθμούς κι αέρα ή 175 και αντιστάσεις.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά ένα ένα τα αυγά χτυπώντας μέχρι να πάρουμε μια πηχτή κρέμα.

Λιώνουμε σε μπεν μαρί τα 100γρ σοκολάτας και  την προσθέτουμε μαζί με τα αμύγδαλα και τον καφέ στην κρέμα. Συνεχίζουμε με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ χτυπώντας ελαφρά.
Σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο (διαμέτρου 26 εκ) τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε για 35 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και μεταφέρουμε πάνω σε σχάρα.
Αφαιρούμε το χαρτί και ξαναβάζουμε το γλυκό μέσα στη φόρμα.
Ανακατεύουμε το κρασί με το λικέρ και περιχύνουμε το γλυκό όσο ακόμα είναι ζεστό.
Όταν κρυώσει απλώνουμε από πάνω τη σαντιγί και γαρνίρουμε με την υπόλοιπη σοκολάτα την οποία έχουμε κόψει σε φλούδες.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Να τον χαίρεστε και όλα τα καλά, η τούρτα, τάρτα, καφές μια χαρά 3 σε 1
    Φιλιά

  2. Απάντηση

    Δεν ξέρω για την ονομασία του, αλλά ποσώς με ενδιαφέρει. Το γλυκό φαίνεται λαχταριστό, σοκολατένιο και με δυνατή γεύση. Ο καφές μου αρέσει πολύ στα γλυκά καθώς και η τριμμένη σοκολάτα όπου αυτή ταιριάζει.

    Ωραιότατο φαίνεται!!
    Να τον χαίρεσαι τον σύζυγο! Πολύχρονος!!

  3. Απάντηση

    Ξανθή μου να τον χαίρεσαι, να είναι πάντα γερός και δυνατός δίπλα σου!!!

  4. Απάντηση

    ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ!!!!!ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ !!!ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΙ ..ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟ!!!ΤΕΛΕΙΟ!!!ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΞΑΝΘΗ ΜΟΥ !!!!

    • mm_skg
    • 10 Σεπτεμβρίου 2012
    Απάντηση

    Να τον χαιρεστε Ξανθη μου!
    Το γλυκο φαινομενικα απλο, αλλα απο γευση πρεπει να ειναι τελειο!
    Φιλια!

  5. Απάντηση

    Να τον χαίρεσαι τον αντρούλη σου Ξανθή μου, να του μεταφέρεις τις ευχές μου!
    Και να τον έχεις πάντα γλυκαμένο!
    Φιλιά!

  6. Απάντηση

    Χρόνια του Πολλά!
    Όμορφα και ανθηρά και πάντα μαζί, χέρι-χέρι!

    Η τάρτα είναι νοστιμότατη, με έντονες γεύσεις, που μου αρέσουν πολύ.
    Ευχαριστώ για το κέρασμα.

    Ζ.

  7. Απάντηση

    Πεντανόστιμη φαίνεται,
    χρόνια του πολλά!

  8. Απάντηση

    Μου αρέσουν πολύ αυτά τα μεθυσμένα γιορταστικά γλυκά! Αν και στα γρήγορα φαίνεται να πέτυχε και να βγήκε ένα νοστιμότατο κέρασμα!
    Να τον χαίρεσαι τον καλό σου, να περνάτε πάντα όμορφες στιγμές μαζί!

    • Marina
    • 10 Σεπτεμβρίου 2012
    Απάντηση

    Να το χαίρεσαι το Παρθενάκι σου!!!

  9. Απάντηση

    Χρόνια πολλά κι από μένα! Να τον χαίρεσαι και να σε χαίρεται ! Πολύ ενδιαφέρον το εύκολο αυτό γλυκάκι, λέω να το δοκιμάσω!!
    Καλό ξημέρωμα !

    • Eri
    • 11 Σεπτεμβρίου 2012
    Απάντηση

    Ξανθή μου να τον χαίρεστε τον σύζυγο! Να είναι πάντα γερός και να κάνετε πάντα όλοι μαζί τις διακοπούλες σας! Καλό ταξίδι στα παιδιά σου!
    Τέλεια φαίνεται η τούρτα! εμένα σαν τούρτα μου κάνει!
    Φιλιά πολλά!

    • Martha
    • 11 Σεπτεμβρίου 2012
    Απάντηση

    Πολύχρονος και καλοφάγωτη η μούρλια ταρτο-τουρτίτσα!

    • Penelope
    • 11 Σεπτεμβρίου 2012
    Απάντηση

    Χρόνια του Πολλά του Θ. Ξανθή μου.
    Να τα χιλιάσει :-))
    Διαβάζω “ένας-ένας” για τις αναχωρήσεις, πράγμα που σημαίνει πως πάρθηκαν αποφάσεις;;; Με το καλό λοιπόν, αν έχουν έτσι τα πράγματα.

  10. Απάντηση

    Πολύχρονος και να τον χαίρεστε Ξανθούλα…
    Τώρα για το γλυκάκι,τάρτα λέγεται,τούρτα λέγεται,σάντουιτς λέγεται,παντελώς αδιάφορον…
    Το ενδιαφέρον είναι τα υλικά,η εμφάνιση και τα …χεράκια σου που το έφτιαξαν..
    εγγύηση…!!!

    • Anthoula
    • 11 Σεπτεμβρίου 2012
    Απάντηση

    Ξανθή μου να τον χαίρεστε! Να είναι γερός και δυνατός!
    Και το γλυκό, λαχταριστό! Αν και προσπαθώ να κάνω λίγο δίαιτα, μια μπουκίτσα λέω να τη φάω…
    Φιλάκια

    • iwanna
    • 11 Σεπτεμβρίου 2012
    Απάντηση

    Πολύχρονος ο αντρούλης σου,γλυκαμένοι να είσαστε όλοι και όσο για τις αναχωρήσεις άμα είναι για καλό θα συνηθίσεις………….

  11. Απάντηση

    Πολύχρονος, να τον χαίρεστε Ξανθή μου! Το κέρασμα είναι ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ!

    • Helen Gr
    • 11 Σεπτεμβρίου 2012
    Απάντηση

    Πολλές ευχές, Ξανθή μου, να είναι γερός και χαρούμενος!
    Πολύ ενδιαφέρον το κέρασμα αλλά εδώ κρασί δεν υπάρχει!
    Καλή υπόλοιπη μέρα!

  12. Απάντηση

    Καλώς μας όρισες και επίσημα λοιπόν Ξανθή!
    Όντως η βάση του γλυκού θυμίζει πιο πολύ παντεσπάνι! Μου αρέσει το σιρόπιασμα της με λικέρ καφέ και κρασί, θα δίνει ιδιαίτερη γεύση στο γλυκό!
    Να χαίρεσαι τον σύζυγο, χιλιόχρονος και πάντα τόσο γλυκαμένος!
    Φιλιά πολλά!

    • Katerina
    • 11 Σεπτεμβρίου 2012
    Απάντηση

    Να τον χαίρεστε όλη η οικογένεια και ευχαριστούμε για το κέρασμα!

  13. Απάντηση

    Χρόνια του πολλά να τον χαίρεσαι!
    Καλό φθινόπωρο λοιπόν αφού γύρισες και με το καλό οι αναχωρίσεις των παιδιών!

  14. Απάντηση

    Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας μάλλον δεν έφτασε για όλους το γλυκό επιφυλάσσομαι μετά τις αναχωρήσεις!!

  15. Να τον χαίρεστε Ξανθή και να σας χαίρεται!
    Μυρωδάτο το κέρασμα και άκρως λαχταριστό!

  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    • eleni
    • 11 Σεπτεμβρίου 2012
    Απάντηση

    Χρόνια πολλά,να τον χαίρεσαι,Ξανθή!

    Σπέσιαλ το γλυκάκι σου,δεν έχω ξαναδεί,ούτε δοκιμάσει κάτι παρόμοιο,αλλά με σοκαλάτα και καφέ είναι λαχταριστό!
    Φιλιά!

    • Elpiniki
    • 12 Σεπτεμβρίου 2012
    Απάντηση

    Χρονια του πολλα! Να τον χαιρεστε και να σας χαιρεται!!!
    Ομορφη η… ταρτα σου και φαινεται πολυ λαχταριστη!!
    Καλημερα!!

Γράψτε απάντηση στο Katerina Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode