share

Γρήγορα επιδόρπιο γιαουρτιού φρούτων – Κέρασμα

από
CE-95-CF-80-CE-B9-CE-B4-CF-8C-CF-81-CF-80-CE-B9-CE-BF-CE-B3-CE-B9-CE-BF-CF-85-CF-81-CF-84-CE-B9-CE-BF-CF-8D-281-29

Σήμερα γιορτάζουμε, του Αγίου Αλεξάνδρου και γιορτάζει ο γιος μου και διαχειριστής στη σελίδα μας. Για να γιορτάσουμε έφτιαξα λίγο βιαστικά μιας και πολλές υποχρεώσεις τρέχουν, πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με κοτόπουλο, σαλάτα μαρούλι ρόκα ροδάκινο και ένα γρήγορο επιδόρπιο γιαουρτιού – φρούτων.

Σήμερα θα σας κεράσω από το επιδόρπιο και τα άλλα σε μια άλλη ανάρτηση.
Περισσότερα κεράσματα με την άφιξη του την επόμενη εβδομάδα.
Τα υλικά για τρείς
400γρ γιαούρτι στραγγιστό
150γρ σταφύλια  χωρίς κουκούτσι εγώ έβαλα μαύρη σταφίδα
Μερικά φύλλα μέντας
1 κουταλιά γλυκού μέλι
2 σύκα φρέσκα
Διαδικασία
Πλένουμε τα σταφύλια και τα στεγνώνουμε. Αν είναι με μεγάλες ρώγες τα κόβουμε στη μέση.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με τα 100γρ σταφύλια και τα φύλλα μέντας.
Αφήνουμε στο ψυγείο να δέσουν τα αρώματα τους για 30 λεπτά.
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα υπόλοιπα σταφύλια με το μέλι.
Σερβίρουμε με κομμάτια σύκου, περιχύνουμε με το σιρόπι  μελιού και διακοσμούμε με φύλλα μέντας.

Αν δεν έχετε μέντα μπορείτε να βάλετε δυόσμο.
Χρόνια Πολλά σε όποια όποιον γιορτάζει σήμερα!!

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Vita
    • 30 Αυγούστου 2012
    Απάντηση

    Ήρθα πρώτη και παίρνω ευχαρίστως το κερασματάκι μου. Δροσερό και ελαφρύ,υπέροχο! Χρόνια Πολλά και πάλι, να τον χαίρεστε και να τον καμαρώνετε

    • Martha
    • 30 Αυγούστου 2012
    Απάντηση

    Να τον χαίρεσαι, Ξανθή μου και να’ναι ο γυιος σου πάντα ευτυχισμένος!
    Μια μεγάλη κουτάλα θέλω να πέσω στο γλυκό!

  1. Απάντηση

    Χρόνια Πολλά στον Αλέξανδρο!
    Να τον χαίρεστε εσείς και η οικογένειά του.

    Ζ.

  2. Απάντηση

    Έλληνες τροφίμων είναι ήδη πολύ καλή. ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ. σύκο μοιάζει πολύ με τα πάντα.

  3. Απάντηση

    Χρόνια του πολλά Ξανθή, να τον χαιρόσαστε και με το καλό να τον έχετε κοντά σας.

  4. Απάντηση

    Ξανθή μου να χαίρεσαι το παιδάκι σου
    ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΛΑ,κι όλα στη ζωή του νάναι όπως τα θέλει!

  5. Απάντηση

    Να τον χαίρεστε !! Καιτου χρόνου!
    Πολύ δροσερό το επιδόρπιο με το γιαούρτι !!!!!

  6. Απάντηση

    Χρόνια πολλά, να τον χαίρεστε! Και του χρόνου με υγεία! Πολύ ενδιαφέρον, νόστιμο και ελαφρύ το επιδόρπιο γι αυτό θα το πάρω το κέρασμά μου!

  7. Απάντηση

    Χρόνια του πολλά, να τον χαίρεσαι Ξανθή μου, να είναι πάντα γερός και ευτυχισμένος:)

    • Marina
    • 31 Αυγούστου 2012
    Απάντηση

    Να το χαίρεσαι το παλικάρι σου!!!
    Ούτε που μου πέρασε από το μυαλό εχθές που μιλούσαμε! Πάει το’χασα το μυαλό μου!!! Με το καλό να τους δεχτείς!!!

  8. Απάντηση

    Στέλνω και πάλι τις ευχές μου Ξανθή και σου λέω πως απλώς τώρα θα ήθελα να έχω μπροστά μου το πιατάκι της φωτογραφίας σου :-))

  9. Απάντηση

    Να τον χαίρεσαι και να τον καμαρώνεις, το γλυκάκι απολύτως του γούστου μου

  10. Απάντηση

    Νόστιμο και υγιεινό το κέρασμα! Χρόνια του πολλά και καλά πάνω απ’ όλα, να τον χαίρεσαι τον γιό σου!
    Το όνομα Αλέξανδρος είναι από τα πολύ αγαπημένα μου και παίζει αρκετά και στη δική μου οικογένεια 🙂

    • Eri
    • 31 Αυγούστου 2012
    Απάντηση

    Χρόνια πολλά στον γιο σου Ξανθή μου, να είναι πάντα καλά και ευτυχισμένος!
    Φιλιά πολλά!

  11. Απάντηση

    Να τον χαίρεσαι Ξανθή μου εύχομαι ότι καλύτερο, να ναι πάντα γερός, δυνατός και ευτυχισμένος!
    Πολύ ωραίο το κέρασμα και ελαφρύ!Φιλιά πολλά!

    • Magda
    • 31 Αυγούστου 2012
    Απάντηση

    Να τον χαίρεστε Ξανθή μου!! Να είναι καλά!!
    Ευχαριστούμε πολύ για το κέρασμα!
    Φιλιά!

    • Όλγα
    • 1 Σεπτεμβρίου 2012
    Απάντηση

    Μας γλύκανες, Ξανθή μου! Να τον χαίρεσαι το γιόκα σου, πολύχρονος κι ευτυχισμένος νά’ναι!

  12. Απάντηση

    Αγαπημένοι φίλοι μου, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σας.
    Ελπίζω με την επιστροφή μου από μια μικρή οικογενειακή απόδραση να τα πούμε περισσότερο.

    • Εφη
    • 1 Σεπτεμβρίου 2012
    Απάντηση

    Ξανθή μου, να τον χαίρεσαι το γιόκα, πολύχρονος να είναι! Καλο μήνα και καλό φθινόπωρο!

  13. Απάντηση

    Ξανθη να χαιρεσαι το παιδι σου , καλο μηνα και σευχαριστουμε για το ομορφο κερασμα
    να εισαι καλα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode