Πρωτομαγιάτικα στεφάνια για φάγωμα

από
CE-96-CE-B5-CE-BB-CE-AD-CF-86-CF-81-CE-BF-CF-8D-CF-84-CE-B1-CE-B3-CE-B9-CE-BF-CF-8D-CF-81-CF-84-CE-B9-281-29

Η Βιβή γνωστή ως Σπιρτόκουτο μας προσκάλεσε – προκάλεσε σε πρωτομαγιάτικες δημιουργίες.
Εγώ ως μαγείρισσα δημιούργησα τα δικά μου στεφάνια όχι για κρέμασμα αλλά για φάγωμα!!
Έτσι προέκυψαν δυο στεφάνια ένα γλυκού

και ένα φαγητού με ντομάτες γεμιστές με κους κους και φιλέτα γλώσσας ρολό με γαρίδες.

Σήμερα θα σας δώσω τη συνταγή για το γλυκό και σε επόμενη ανάρτηση τα των φαγητών.

Δροσερό γλυκό με φράουλες ακτινίδια και γιαούρτι.

Απλό αλλά με λίγες ώρες αναμονής στο ψυγείο.
Τα υλικά του
500γρ φράουλες
3 φύλλα ζελατίνας (από συσκευασία 20γρ)
3 κουταλιές ζάχαρη
500γρ ακτινίδια
3 φύλλα ζελατίνας
3 κουταλιές ζάχαρη
500γρ γιαούρτι στραγγιστό
3 φύλλα ζελατίνας
3 κουταλιές μέλι

1 φόρμα πλαστική με αποσπώμενο πάτο.
Διαδικασία
Πλένουμε καλά τις φράουλες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε τα 3/4 από τις φράουλες μαζί με τη ζάχαρη και τα βάζουμε να βράσουν.
Μόλις αρχίσει ο βρασμός πολτοποιούμε με μια κουτάλα του πουρέ και βράζουμε για 2 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνα την οποία έχουμε μουσκέψει σε κρύο νερό.
Ανακατεύουμε να διαλυθεί και προσθέτουμε τις υπόλοιπες φράουλες. ανακατεύουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ και μετά στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Την ίδια διαδικασία κάνουμε και με τα ακτινίδια.
Για το γιαούρτι.
Σε ένα μπολ αδειάζουμε το γιαούρτι και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε καλά

Διαλύομε τη ζελατίνα αφού τη μουσκέψουμε σε λίγο ζεστό νερό και προσθέτουμε λίγο από μείγμα γιαουρτιού μελιού. Αφού ενσωματωθεί η ζελατίνα την αδειάζουμε στο γιαούρτι και το βάζουμε κι αυτό στο ψυγείο.
Μετά 3-4 ώρες αφού έχουν πήξει τα τρία μείγματα το μεταφέρουμε σε φόρμα πλαστική με αποσπώμενο  πάτο βάζοντας στο κάτω μέρος εναλλάξ φράουλες ακτινίδιο και από πάνω το γιαούρτι.
Τοποθετούμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 1 ώρα περίπου.
Ξεφορμάρουμε και απολαμβάνουμε.

Το γλυκό μπορεί να γίνει με ένα φρούτο μόνο, εγώ έβαλα δύο χάριν της διακόσμησης.

Δείτε και άλλες προτάσεις εδώ και εδώ 

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Vita
    • 28 Απριλίου 2012
    Απάντηση

    Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ! (τα κεφαλαία του θαυμασμού) . Υπέροχα και τα δύο αλλά το γλυκό βλέπω να καθιερώνεται για το καλοκαίρι γιατί θα καλύπτει από 2 ως πολλά γούστα!
    Καλή Πρωτομαγιά!

  1. Απάντηση

    Φανταστικό για στολισμό του τραπεζιού αλλά και για φάγωμα!
    Πολύ πετυχημένο!!!
    Περιμένουμε και το άλλο.

  2. Απάντηση

    Επιτυχημένα τα βρώσιμα στεφάνια σου Ξανθή! Πολύ καλή η έμπνευσή σου! Τραβούν το μάτι. Ειδικά το γλυκό δεν θέλεις να το φας και να το χαλάσεις! Καλή Πρωτομαγιά εύχομαι!

  3. Απάντηση

    Υπέροχες εικόνες και υπέροχες συνταγές…Το γιαούρτι με τα φρούτα δε, με ενθουσίασε….Είναι για στόλισμα κανονικά…τόσο όμορφο, λυπάσαι να το φας!!!

  4. Απάντηση

    Καλημέρα Ξανθή μου! Πανέμορφα τα στεφάνια! Τέλεια ιδέα για το τραπέζι της πρωτομαγιάς!
    Φιλιά, καλή Κυριακή!

    • Marina
    • 29 Απριλίου 2012
    Απάντηση

    Ουάου!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ανατρίχιασα!!! Είσαι η καλλιτέχνιδα της κουζίνας, η γλύπτρια της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής!!!
    Πως να δοκιμάσεις αυτό το γλυκό και να χαλάσεις αυτή την ομορφιά;

    • eleni
    • 29 Απριλίου 2012
    Απάντηση

    Υπέροχο!!!!!!
    Μια ζωγραφιά!!!!!
    Πολύ ωραία!!!!!
    Την καλημέρα μου!!!

  5. Απάντηση

    @ Vita ευχαριστώ!! μα κι εγώ θα το καθιερώσω και με άλλα φρούτα!!

    @ Thalassenia σε ευχαριστώ, αφού δεν έχω κήπο με λουλούδια στην Αθήνα στολίζω φαγητά!!

    @ Χρυσαυγή μου ναι δεν θέλεις να το χαλάσεις αλλά εμείς το φάγαμε!!
    Καλή Πρωτομαγιά!!

  6. Απάντηση

    @ Μαζί… KaPa καλώς ήρθατε στη σελίδα μας κι ευχαριστούμε.

    @ Ερμιόνη καλημέρα!! Καλή Κυριακή και σε σας!!

    @ Μαρίνα είδες τελικά τι σου έκρυβα από τηλεφώνου!!!χαχαχαχα
    Ευχαριστώ πολύ!!Φιλάκια πολλά. Άρχισα να μετράω μέρες.

    @ Ελένη σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!
    Καλημέρα και καλή Κυριακή!!

  7. Απάντηση

    όχι αγάπη μου…λάθος τίτλος…
    αυτά δεν είναι για φάγωμα…αυτά είναι να τα χαζεύεις και να μην απλώνεις το χέρι επάνω…
    πάω να τα ” κρεμάσω ” πάραυτα…
    φιλιά πολλά πολλά και άλλες τόσες ευχαριστίες για τη συμμετοχή…
    ζωγράφισες πάλι…-:))

  8. Απάντηση

    Πανέμορφα και τα δύο, μια πολύ όμορφη ανοιξιάτικη πρόταση για το τραπέζι της Πρωτομαγιάς!
    Καλό απόγευμα!

  9. Απάντηση

    “Έγραψες” πάλι,Ξανθή…Άπαικτη είσαι…Πολλά φιλιά…

  10. Απάντηση

    º°❤
    °º✿ Olá, amiga!
    Magnífico!
    Lindo e comestível, além de tudo, feito com frutas… Mmmmmmmmmmm!

    BOA SEMANA!

    ¸.•°`
    °º✿ Beijinhos.
    º° ✿ ✿ Brasil

  11. Απάντηση

    Υπέροχα και τόσο λαχταριστά τα στεφάνια σου!

  12. Απάντηση

    Κρεμάστε τα ψηλά! ή κοιτάτε αλλά μην αγγίζετε θάταν καλλίτερος τίτλος
    Οπως και νάχει είναι λιγουρευτά, φαντάζομαι στη γεύση…
    Φιλάκια πολλά πρωτομηνιάτικα!

    • Eri
    • 29 Απριλίου 2012
    Απάντηση

    Τι ωραία τα στεφάνια σου Ξανθή μου! Και το γλυκάκι φοβερό, δροσερό και υπέροχο!

    • Ευα
    • 29 Απριλίου 2012
    Απάντηση

    Παλι ” ζωγραφισες”Ξανθη μου!!!!!!!!!!Μας ξετρελανες!!!!!!!!Καλη πρωτομαγια!

  13. Απάντηση

    Ξανθή μου είναι φανταστικό, φοβερή έμπνευση, μπράβο!!!!
    Φιλιά!!!

  14. Απάντηση

    @ Βιβή μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ ήταν μια ωραία πρόκληση και μου χρειαζόταν. Φιλάκια πολλά.

    @ ΕΛΕΝΑ ευχαριστώ καλή Πρωτομαγιά.

    @ Όστρια κάνω ότι μπορώ!!Φιλιά

    @ Magia da Inês thank you!!

  15. Απάντηση

    @ SPYRIDOULA καλώς ήρθες στην παρέα μας κι ευχαριστώ πολύ!!

    @ ΧΑΡΑ πολύ μου άρεσε ο τίτλος που δίνεις!!Πολλά φιλιά και καλή Πρωτομαγιά.

    @ Eri ευχαριστώ πολύ!!

    @ Εύα καλή Πρωτομαγιά και σε σας!!

    @ ΕΛΕΝΗ ευχαριστώ πολύ!!

  16. Απάντηση

    Υπέροχα και τα δύο! Πολύ λαχταριστά, συγχαρητήρια Ξανθή!
    Καλή εβδομάδα:)

  17. Απάντηση

    Καλησπέρα και καλώς σε βρήκα! Είδα τη συμμετοχή σου στο Srirtokoyto και μου άρεσαν πολύ αυτά που έφτιαξες και όλα τα άλλα που είδα στο blog σου. Καλή επιτυχία!

  18. Απάντηση

    Τέλειο Ξανθή!
    Σκέτο αριστούργημα. Πολύ ωραίο
    Μπράβο, γεια στα χεράκια σου.

    Φιλιά

  19. Άμα έχει φαντασία ο άνθρωπος.. μεγαλουργεί.
    Μπράβο, Ξανθή.
    Καλή Πρωτομαγιά.

  20. Απάντηση

    Πωπωωωω!!!! Ξανθή ζωγράφισες …υπέροχα και τα δύο, αν και …προτιμώ το γλυκό, καθότι γλυκατζού!!!! Καλή Πρωτομαγιά!

  21. Απάντηση

    Δεν έχω λόγια! Υπέροχη αισθητική! Αλλά και δροσερότατο! Μπράβο Ξανθή μου!

  22. Απάντηση

    Καλά…. είναι φοβερό. Έχω μείνει άφωνη. Δεν πιστεύω να το φάγατε!!!
    Εγώ δεν θα άφηνα κανένα να το ακουμπήσει.χαχα
    Φιλάκια!!!

  23. Απάντηση

    Νοστιμότατο στεφάνι Ξανθή μου! Καλή Πρωτομαγιά!

Γράψτε απάντηση στο Thalassenia Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode