share

Μπουτάκια κοτόπουλου με πάπρικα και ξερά φρούτα

από
Μπουτάκια κοτόπουλου με πάπρικα  και ξερά φρούτα

Μια εύκολη , βιαστική αλλά και διαιτητική συνταγή για όσους δεν πρόκειται να φάνε αρνί ή κατσίκι.


Υλικά για 3 άτομα
6 μπουτάκια κοτόπουλου
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια γλυκού καπνιστή πάπρικα
Αλάτι και πιπέρι
4 – 5 κουταλιές ελαιόλαδο
Μερικά ξερά δαμάσκηνα και βερίκοκα

Διαδικασία

Πλένουμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου και τα στεγνώνουμε καλά με μια πετσέτα.
Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την πάπρικα.


Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
Μόλις το λάδι μας ζεσταθεί, όχι να κάψει, προσθέτουμε τα μπουτάκια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Πάντα σε μέτρια φωτιά γιατί η πάπρικα αν καεί πικρίζει.


Βγάζουμε τα μπουτάκια σε μια πιατέλα και συνεχίζουμε σοτάροντας το κρεμμύδι τρίβοντας με μια ξύλινη κουτάλα τον πάτο της κατσαρόλας ώστε να πάρουμε τα υπολείμματα από το κοτόπουλο.
Βάζουμε ξανά το κοτόπουλο μέσα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό ζεστό ώστε να τα σκεπάζει ή εναλλακτικά ζωμό κοτόπουλου.
Αφήνουμε να βράσει για 35-40 λεπτά ( δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί το κοτόπουλο) και προσθέτουμε τα φρούτα.
Συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 10 λεπτά ακόμη ώστε να μαλακώσουν τα φρούτα και να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με μπουκετάκια μπρόκολου που έχουμε βράσει ελαφρά στον ατμό.
Μπορεί να συνοδευτεί από ένα ριζότο ή ένα πουρέ.
Καλή σας όρεξη!!

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • eleni
    • 6 Απριλίου 2012
    Απάντηση

    Πωπω ομορφιές!!!!!!!!!!!! Τέλειο πιάτο, με όλα τα καλά!!!
    Καλό μεσημέρι!!!

  1. Απάντηση

    Ξανθή μου εγώ του κρέατος πολύ δεν είμαι αλλά το κοτοπουλάκι το αγαπώ όσο για την πάπρικα είναι η καινούργια μου αγάπη και μάλιστα η καπνιστή!

  2. Απάντηση

    Θα την κρατήσουμε γιατί είναι εύκολη και γρήγορη… αλλά για μετά το αρνί!!!
    Με το καλό. Και κοίτα να μην σε “φάνε” οι δουλειές και τα μαγειρέματα εκεί που θα πάτε!

  3. Απάντηση

    Ξανθή μου πολύ ωραία πρόταση το πιάτο είναι σούπερ!!!
    Φιλιά!!!

  4. Απάντηση

    Ξανθή, γρήγορο και εύκολο το κοτόπουλος που μας προτείνεις. Και αν μάλιστα δεν παχαίνει, θα γίνει αγαπημένο. Ειδικά μετά το Πάσχα, που όσο να είναι
    τρώμε αρκετά!!

    • eleni
    • 6 Απριλίου 2012
    Απάντηση

    Ξανθή,υπέροχο το πιάτο σου!
    Ό,τι έχει φρούτα πολύ μ΄αρέσει!
    Φιλιά!

  5. Απάντηση

    Ωραίο κοτοπουλάκι. Τα ξερά φρούτα θα του δίνουν γλύκα.

    Φιλιά

  6. Απάντηση

    Ξανθή μου,
    πάει για άμεση παρασκευή αύριο …
    κι έλεγα τί να φτιάξω…
    η πάπρικα η καπνιστή είναι απίθανη…
    δίνει υπέροχη γεύση στα φαγητά…
    φιλί και καλό Σ/Κ…-:))

  7. Απάντηση

    Λατρεύω όλα τα υλικά που έχει το φαγάκι και σε λίγες μέρες θα το γευτώ!
    Ξανθή μου σ ευχαριστώ!

  8. Απάντηση

    Φαίνεται αρκετά νόστιμο, τα φρούτα θα του δίνουν εξαιρετική γεύση..

    Ευχαριστώ!

  9. Απάντηση

    Dear Blonde, Happy Birthday!!
    The chicken looks wonderful. Healthy and delicious. Blessings my dearest. Catherine xo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode