share

Ριζότο με κολοκύθα και άλλα!!!!

από
25CE-25A1-25CE-25B9-25CE-25B6-25CF-258C-25CF-2584-25CE-25BF-2B-25CE-25BC-25CE-25B5-2B-25CE-25BA-25CE-25BF-25CE-25BB-25CE-25BF-25CE-25BA-25CF-258D-25CE-25B8-25CE-25B1-2B-25281-2529

Νάμαι πάλι εδώ μετά από μια πολύ ωραία απουσία!!!
Το μπαζάρ πήγε πάρα πολύ καλά κι ευχαριστώ σας όλες και όλους γιαυτό που έκανε ο καθένας.
Το ευχαριστώ έχει πολλούς αποδέκτες αυτούς που πρόσφεραν σε είδη σε δουλεία αλλά κι αυτούς που μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Κάποιες στιγμές δεν προλάβαινα να σας αγκαλιάσω να σας καλωσορίσω!!!Ευχαριστώ πολύ!!!!!
Πρέπει να έρθουμε στη ρουτίνα μας αν κι αυτό δεν είναι πολύ εφικτό γιατί το Σ/Κ έχουμε “αδελφό” μπαζάρ της Πορείας της Αγάπης. Όσοι για κάποια λόγο δεν μπορέσατε να έρθετε αλλά και οι φίλοι της Θεσσαλονίκης και θέλετε να βοηθήσετε έχετε το υπόψιν.


Επειδή η οικογένεια έμεινε με πρόχειρα φαγητά για τριήμερο καιρός να επανορθώσω σήμερα.
Θυμάστε που έλεγα ότι στο κεφάλι μου χορεύουν κολοκύθες;;ε είχε περισσέψει και κολοκύθα από την τάρτα που έκανα για το Bazaar  έτσι συνόδευσα σήμερα ένα μοσχάρι λεμονάτο ( η συνταγή απλή μια άλλη φορά θα τη γράψω) με ριζότο και κολοκύθα και καραμελωμένα καρότα.


Τα υλικά για τρεις
150γρ. ρύζι αναποφλοίωτο
150γρ. κόκκινη κολοκύθα κομμένη σε μεγαλούτσικους κύβους
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κύβο λαχανικών
Αλάτι πιπέρι
Τριμμένη παρμεζάνα
Διαδικασία
Σε σχετικά φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το κρεμμύδι και το σοτάρουμε.
Προσθέτουμε στη συνέχεια το ρύζι και την κολοκύθα συνεχίζοντας το σοτάρισμα.


Σε ένα μπολ διαλύουμε τον κύβο σε βραστό νερό και προσθέτουμε σταδιακά στο ριζότο βράζοντας. Μόλις τελειώνει το υγρό προσθέτουμε άλλο ( πάντα ζεστό) κοκ μέχρι να χυλώσει το ριζότο μας. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά σκεπάζουμε με μια πετσέτα και σε 5 λεπτά σερβίρουμε πασπαλίζοντας με παρμεζάνα.
Η διαδικασία αυτή κρατάει περίπου 40 λεπτά για το συγκεκριμένο ρύζι κάτι που αν ήξερα θα πρόσθετα την κολοκύθα λίγο αργότερα γιατί έτσι σχεδόν έλειωσε.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • eleni
    • 12 Δεκεμβρίου 2011
    Απάντηση

    Ξανθή,χαίρομαι,που είχατε επιτυχία σ΄αυτούς τους δύσκολους καιρούς.
    Πειράζει να πάρω μόνο το λεμονάτο κρεατάκι;
    Δε μ΄αρέεεσει καθόλου η κολοκύθα-έχεις άσπρο ρυζάκι για συνοδευτικό χιχι..
    Φιλιά!

  1. Απάντηση

    Μπράβο για το μπαζάρ, χαίρομαιπου όλα πήγαν καλά!!!
    Εμένα πάλι η κολοκύθα μου αρέσει πολύ, και την ταιριαξες όμορφα με τα υπόλοιπα!
    Καλό βράδυ!

  2. Απάντηση

    Ξανθή χαίρομαι για την επιτυχία του μπαζάρ κι ευχαριστώ για τις πληροφορίες για το μπαζάρ της Θεσσαλονίκης. Όσο για το ριζότο… φαίνεται πεντανόστιμο!!

    • Marina
    • 13 Δεκεμβρίου 2011
    Απάντηση

    Καλά λέω εγώ ότι είσαι τσακάλι!!!! Και σίφουνας μαζί!!!! Όλα τα καταφέρνεις και ωραία!!!
    Και του χρόνου με υγεία και χαρά!!!

  3. Απάντηση

    Aυτό το ριζότο το έχω βάλει από καιρό στο μάτι και τώρα που το βλέπω και σε σένα μάλλον ήρθε η ώρα του!

  4. Απάντηση

    Εχω έτοιμη τρυμμένη κολοκύθα, αλλά άμα το κάνω το ρυζότο με βλέπω να το τρώω μόνη μου, μιας και οι άντρες ούτε να το σκέφτονται το κολοκύθι…
    Ίσως τελικά να την κάνω κέϊκ με καρύδια, κανέλλα και τα συναφή…

    Καλή επιτυχία και στο επόμενο Bazzar εύχομαι.

  5. Απάντηση

    να μας πεις και για μελομακάρονα!

  6. Απάντηση

    @ Ελένη περί ορέξεως ουδείς λόγος, δες στην ενότητα ρύζι και θα βρεις.
    Ευχαριστώ πολύ.

    @ ΕΛΕΝΑ ευχαριστώ πολύ!!

    @ Κική αν μπορέσεις πήγαινε στο μπαζαρ και μετά θα μου πεις τη γνώμη σου, Ευχαριστώ πολύ

  7. Απάντηση

    @ Μαρίνα και τα τσακάλια όμως έχουν όρια κι εγώ τα έχω ξεπεράσει.
    Φιλάκια πολλά!!

    @ Λίλα δοκίμασε το με ένα ρύζι ίσως πιο βραστερό!!

    @ ΠΗνελόπη μήπως να έχω αυτή την συνταγή ή την έχεις κι εγώ δεν τη θυμάμαι;;
    Φιλάκια πολλά ιδιαίτερα στο μικρό κι ας μην τρώει την κολοκύθα.

  8. Απάντηση

    PiciFriki Για μελομακάρονα μπορείς να δεις
    εδώ

  9. Καλησπερα Ξανθη μου ..περασα να αφησω μια γλυκεια καλησπερα και να παρω μια ιδεα τί να μαγειραψω για αυριο ..Θαθελα να μου πεις το μπαζαρ στην Θεσσαλονικη ποιες ωρες ειναι γιατι δεν διεκρινα στην φωτο τις ωρες και αν ειναι Αριστοτελους 26..Σε ευχαριστω..

    • Vita
    • 13 Δεκεμβρίου 2011
    Απάντηση

    Και του χρόνου να είσαι γερή Ξανθή μου.Με την ίδια αντοχή και την ίδια διάθεση προσφοράς!

  10. Απάντηση

    Συγχαρητήρια για το μπαζάρ. Το φαγητό σου όπως πάντα λαχταριστό. Θα ήθελα να το δοκιμάσω. Φιλάκια

  11. Απάντηση

    Συγχαρητήρια για το bazaar! Και του χρόνου να είσαι καλά να το επαναλάβεις. Το ριζότο είναι super!

  12. Απάντηση

    @ Το blog της Θεσσαλονικιας: Καλησπέρα κι ευχαριστώ πολύ!!!Ναι είναι Αριστοτέλους 26 και είναι 10 το πρωί με 10 το βράδυ.
    Σου έχω απαντήσει και με mail.

    @ Vita μου ΑΜΗΝ για όλους μας να είμαστε πρώτα πρώτα καλά.

    @ manousina Ευχαριστώ πολύ!!!Γιατί όχι να το δοκιμάσεις!!

    @ Κατερίνα ευχαριστώ πολύ πολύ!!

    • Marί
    • 14 Δεκεμβρίου 2011
    Απάντηση

    Συγχαρητήρια Ξανθή για την επιτυχία, το ριζότο είναι πολύ νόστιμο.
    Φιλιά

  13. Απάντηση

    Χαίρομαι που είχατε επιτυχία και του χρόνου να είστε καλά!
    Το φαγητό σου φαίνεται νοστιμότατο!

  14. Απάντηση

    Μπράβο Ξανθή και του χρόνου να είσαι καλά να προσφέρεις πάλι.
    Ηθελα πολύ να έρθω αλλά με τα παιδιά και τα διαβάσματα τρέχουμε τα σκ.. Το προσπάθησα αλλά δεν μου βγήκε..:(

    Ωραίο το ριζότο.. Οπως λες κι εσύ θέλει τα κομμάτια της κολοκύθας να είναι μην παραβράσουν. Αλλά είμαι σίγουρη πως από γεύση δεν υστερεί.

    Τα φιλιά μου 🙂

    • Εφη
    • 15 Δεκεμβρίου 2011
    Απάντηση

    Ξανθή μου, χαίρομαι που πήγαν όλα καλά! Και του χρόνου!
    Το ριζότο υπέροχο αλλά φοβάμαι ότι θα μου τσινίσουν οι υπόλοιποι…έχω όμως κολοκύθα που με περιμένει…λες?

    • wabini
    • 16 Δεκεμβρίου 2011
    Απάντηση

    ξανθη μου ελπιζω να τα καταφερω αυτη τη φορα..καθε χρονο θελω να λαβω μερος και ολο κατι μου τυχαινει. περσυ ειχα οριζοντιωθει με την εγκυμοσυνη και φετος εχω τα τρεχαματα με τον αυχενα μου με κραταει 1,5 μηνα τωρα κατω..εχω και το ζουζουνακι μου βεβαια. αν ειμαι καλυτερα υποσχομαι να ερθω αλλιωσ ελπιζω να επανορθωσω του χρονου. το ριζοτο αλλα και το λεμονατο φαινονται λαχταριστα!

    • dhmhtra
    • 16 Δεκεμβρίου 2011
    Απάντηση

    Ξανθή καλές γιορτές και ευτυχισμένες.
    Πολλά φιλιά.

  15. Απάντηση

    @ Μαρία ευχαριστώ πολύ!!

    @ Μαρία ευτυχώς όλα πήγαν καλά, άμα βρεθούμε θέλω να μου πεις πως σου φάνηκε φέτος.

    @ Marion δεν πειράζει καταλαβαίνω τα τρεχάματα σας. Ευχαριστώ.

    @ Έφη ευχαριστώ και για την παρουσία σου! Ίσως δεν θα το καταλάβουν αν βράσει καλά.

    @ wabini σε ευχαριστώ πολύ, κι εγώ τώρα είμαι με τη μέση μου χάλια.

    @ Δήμητρα καλές γιορτές και σε σας!!

  16. Απάντηση

    Να είσαι καλά Ξανθή μου! Να προσφέρεις και να γιορτάζεις!
    Φιλάκια από Ν Αφρική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode