Λικέρ βατόμουρο

από
Λικέρ με βατόμουρα

Ήρθε η ώρα να σας κεράσω σας το είχα υποσχεθεί!!
Με την ευκαιρία να σας ευχηθώ και καλό μήνα!!!
Πριν φύγω για διακοπές είχα πάει μια μικρή βόλτα σε γνώριμα μέρη εξοχικά.
Εκεί που μάζεψα πολλά σύκα και λίγα βατόμουρα.


Σκέφτηκα λοιπόν να φτιάξω λικέρ.
Ανασύροντας σημειώσεις και χαρτάκια έκανα ένα δικό μου μείγμα.
Υλικά
400γρ. άγρια βατόμουρα
500ml Κρητική ρακί
100 ml βότκα
50ml ρούμι
300γρ. ζάχαρη
2-3 κομματάκια φλούδας λεμονιού
Διαδικασία
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα βατόμουρα. Σε μεγάλο γυάλινο βάζο τοποθετούμε όλα τα υλικά.


Ανακινούμε καλά και αφήνουμε στον ήλιο για τουλάχιστον ένα μήνα ανακινώντας περιστασιακά.
Φιλτράρουμε σε πυκνό σουρωτήρι χρησιμοποιώντας επιπλέον μια πυκνή γάζα.
Τοποθετούμε το λικέρ μας σε καθαρά μπουκάλια και πίνουμε με καλή παρέα, με παγάκια ή όχι, ή σερβίρουμε πάνω από παγωτό.


Εμείς με τη Λίνα πάντως το δοκιμάσαμε στη βεράντα κουβεντιάζοντας και βλέποντας φωτογραφίες! Φιλενάδα να ξανάρθεις αλλά όχι για τους ίδιους λόγους!!!

Εννοείται ότι τα βατόμουρα δεν τα πετάμε θα τα χρησιμοποιήσουμε σε σάλτσες ή μαρινάρες.
Εγώ βέβαια σήμερα σκεπτόμουν με αυτά να φτιάξω μια μεθυσμένη μαρμελάδα συνοδευτική σε ψητά κρέατα, θα επανέλθω.

Περισσότερες πληροφορίες για τα λικέρ μπορείτε να δείτε εδώ.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Asteri
    • 2 Οκτωβρίου 2011
    Απάντηση

    Εις υγείαν!!
    Καλό μήνα να έχουμε

    • Εφη
    • 2 Οκτωβρίου 2011
    Απάντηση

    Καλόπιωτο Ξανθή μου! Ιδιαίτερος ο συνδυασμός του αλκοόλ που χρησιμοποιείς!

    Καλό μήνα!

  1. Απάντηση

    Καλό μήνα και καλό φθινόπωρο.

    • painter
    • 2 Οκτωβρίου 2011
    Απάντηση

    Στην υγειά σου Ξανθή μου!!! Καλόπιοτο το λικεράκι σου με το υπέροχο χρώμα…

    Καλό μήνα να έχετε και καλή εβδομάδα!!!
    Πολλά φιλιά

  2. Απάντηση

    Αντε γειά μας και Καλό Μήνα !χικ-χικ
    μέθυσα φιλεναδα με τόσα ποτά στο λικέρ, αλλά άξιζε..
    Πολύ ωραία η παρουσίαση!Φιλάκια

  3. Απάντηση

    Πω πω Ξανθή, μου φαίνεται θα πάρω κατεψυγμένα(ελλείψει φρέσκων) βατόμουρα, για να φτιάξω το λικέρ.

  4. Απάντηση

    @ Asteri Καλό μήνα!!

    @ Έφη ιδιαίτερος συνδυασμός ιδιαίτερο αποτέλεσμα!!καλό μήνα.

    @ manousina καλό μήνα και σε σας!!

  5. Απάντηση

    @ Χρύσα είδες χρώμα αλλά και γεύση υπέροχη! Καλό μήνα !!

    @ ΧΑΡΑ δεν υπάρχει περίπτωση να μεθύσεις έτσι νόμιζα κι εγώ αλλά μετά τις δοκιμές από πολλούς κανείς δεν βγήκε μεθυσμένος.
    Φιλάκια.

    @ para-kelsoscooks έχω λίγα στην κατάψυξη από άλλους πειραματισμούς αλλά δεν έχω όλα τα ποτά του συνδυασμού τώρα.
    Έχω την εντύπωση ότι κυκλοφορούν και φρέσκα στο μεγάλο Σ/Μ με του πουλιού το γάλα αλλά τσουχτερά στην τιμή από ότι μου έχουν πει.
    Αν βρεις θα ήθελα να μάθω λεπτομέρειες με ενδιαφέρει για άλλο λόγο.

  6. Απάντηση

    Από χρώμα σκίζει, από γεύση είμαι σίγουρη θα σκίζει επίσης!
    Καλό μήνα!

  7. Απάντηση

    Πω!πω!!!φαινεται υπεροχο!!νομιζω θα ψαξω στου…πουλιου το γαλα μηπως βρω!!με κατεψυγμενα ακολουθουμε την ιδια διαδικασια???

  8. Απάντηση

    @ ΕΛΕΝΑ εγώ πάω έρχομαι και δοκιμάζω κι από λίγο!!χαχαχαχα καλό μήνα!!

    @ Κατερίνα ψάξε ίσως βρεις και φρέσκα αλλά λίγο δύσκολο.
    Αν βρεις κατεψυγμένα θα τα ξεπαγώσεις πρώτα σε ένα σουρωτήρι να φύγουν τα περιττά υγρά και μετά συνεχίζεις τη διαδικασία.

    • Vita
    • 2 Οκτωβρίου 2011
    Απάντηση

    Τι ωραίο κέρασμα Ξανθή! Μ’ αρέσει κι εμένα ο συνδυασμός των ποτών που χρησιμοποίησες.

  9. Απάντηση

    Γεια στα χέρια σου! Καλό μήνα και καλή εβδομάδα:)

  10. Απάντηση

    γευση, αρωμα και ομορφο χρωμα
    απο τα πιο ομορφα λικερ
    καλοπιοτο

  11. Απάντηση

    καλημέραααααααα!καλό μηνα!!!!!!!!!!!
    στην υγειά σου!!!
    υπέροχο χρωμα!!

  12. Απάντηση

    Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Καταπληκτικό χρώμα, έγινε υπέροχο, αν κρίνω από τα υλικά που έβαλες και τη γεύση που είχε η μαρμελάδα τους-είχα φτιάξει κι εγώ το καλοκαίρι. Μόνο που εγώ είχα χρησιμοποιήσει καλλιεργημένα, τα άγρια πιστεύω ότι είναι πιο μυρωδάτα.
    Με υγεία, Ξανθή μου, και το ζήλεψα πολύ μέσα στο όμορφο ποτηράκι. Μου άρεσε επίσης και η παρουσίαση-ευρηματικό το αγκάθι!Μπράβο!

  13. Απάντηση

    @ Vita ας κεραστούμε μιας και δεν μπορούμε τίποτα άλλο να κάνουμε!
    καλή σου εβδομάδα!!

    @ Μαρία καλή εβδομάδα!!!

    @ Ειρήνη έλα για την καλή παρέα!!!

  14. Απάντηση

    @ irida καλημέρα καλή εβδομάδα!! Ευχαριστώ!!

    @ Ελένη η σκέψη τώρα είναι στα καλλιεργημένα μόνο που θα ήθελα νωπά κι όχι κατεψυγμένα αλλά πολύ δύσκολο εκτός κι αν μου τα στείλουν από το εξωτερικό!!χεχεχε
    Τα αγκάθια ήρθαν από το δάσος του Παρνασσού εκεί που μαζί με τα αγκάθια και τα δέντρα έχουν φυτρώσει και άπειρες βίλες. Άσε που να στα λέω!!
    Πολλά φιλιά.

  15. Απάντηση

    Στην υγειά σας βρε παιδιά!
    Έπρεπε να πιείτε κι’ ένα για μας Ξανθή μου :-))
    Καλό απόγευμα εύχομαι.

  16. Απάντηση

    Πρέπει να είναι πολύ ιδιαίτερο σε γεύση με τα τρια διαφορετικά ”οινοπνεύματα” που έβαλες. Απο χρώμα σκίζει.
    Καλή εβδομάδα

  17. Απάντηση

    Καλό μήνα Ξανθή μου! Το λικέρ πρέπει να είναι υπέροχο με το συνδυασμό που έκανες!!!! Στην υγειά σου και να έχεις ένα καλό φθινόπωρο!!

    • Marί
    • 3 Οκτωβρίου 2011
    Απάντηση

    Φαίνεται υπέροχο από το χρώμα του Ξανθή, αν και εγώ δεν πίνω καθόλου το ζηλεύω για κέρασμα.
    Καλή βδομάδα, φιλιά

  18. Απάντηση

    Και μόνο το χρώμα του να βλέπεις, φτάνει! Υπέροχο!!!!! Τα μόνα λικέρ (και ποτά γενικά) που πίνω είναι το βύσσινο και, φαντάζομαι, και αυτό θα μ’ άρεσε!!

  19. Απάντηση

    @
    το βατόμουρο είναι απ’ τα πιό ωραία φρούτα !

    μα δύσκολο να το βρεις ή να το μαζέψεις…

    αυτό του δίνει υπερ-αξία 🙂

    • kiki
    • 11 Οκτωβρίου 2011
    Απάντηση

    Μα δεν σε ξετρελαίνουν αυτές οι μαύρες χαντρούλες; Καλόπιοτο!

    • ma
    • 26 Σεπτεμβρίου 2014
    Απάντηση

    καλημερα, ευτυχως απο βατομουρα εχουμε αγρια παρα πολλα στο Πήλιο και μετα τις μαρμελαδες, οπως καταλαβαινεται, ειπα να φτιαξω και ικερ. Θα ηθελα ομως να ρωτησω εαν βαζεις την ρακι απο την αρχη στον ηλιο μαζι με τα αλλα υλικα και επισης βιδωνεις το καπακι του μπουκαλιου οταν τα ηλιαζεις ή βαζεις ενα τουλι. Η μαμα μου που φτιαχνει αλλα λικερ, δεν προσθετει το αλκοολ οταν βαζει το μιγμα στον ηλιο αλλα οταν τελειωσει αυτη την φαση και ετσι το αφηνει μενα τουλι στον ηλιο. ομως με το βατομουρο δεν γνωριζει. Αρα λιαζουμε με το καπακι; Τέλος, εριξα τα υλικα και το εβαλα στον ηλιο και ενω το ανακαινιζω σε τακτα χρονικα διαστημα, η ζαχαρη εχει κολλησει στον πυθμενα του μπουκαλιου σαν ιζημα. Τι να κανω για να ξεκολλησει; maria by beautyharmonyblog

  20. Απάντηση

    καλημερα.Στο Πηλιο εχουμε πολλα αγρια βατομουρα, και καθως εφτιαξα περσυ τις πρωτες μαρμελαδες παρεα με την κορη μου, ειπα να πειραματειστω και στο λικερ. 3 ερωτησεις
    1. βαζουμε το αλκοολ απο την αρχη μεσα στο μπουκαλι και στον ηλιο;
    2. Κλεινουμε το μπουκαλι με το πομα και λιαζουμε ή αφηνουμε το μπουκαλι ανοιχτο μενα τουλι να αερiζεται στον ηλιο;
    3, φαινεται η ζαχαρη να εχει κολησει στον πυθμενα του μπουκαλιου και δεν ανακατευεται με τα υπολοιπα υλικα, τι να κανω;
    ευχαριστώ maria by beautyharmonyblog

Γράψτε απάντηση στο Ειρηνη Σ Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode