share

Γαύρος γεμιστός και πράσινες τηγανητές ντομάτες

από
25CE-2593-25CE-25B1-25CF-258D-25CF-2581-25CE-25BF-25CF-2582-2B-25CE-25B3-25CE-25B5-25CE-25BC-25CE-25B9-25CF-2583-25CF-2584-25CF-258C-25CF-2582-2B-25289-2529

Στο σπίτι μας αγαπάμε περισσότερο τα ψάρια και τα θαλασσινά.
Κάθε Σάββατο λοιπόν κάνουμε τις προμήθειες από τον ψαρά μας στη λαϊκή της Καλλιδρομίου.
Είχε λοιπόν αυτή τη φορά γαύρο που είχε φάει όλο το φαγητό του που λέω κι εγώ.
Πέρα από την πλάκα ο γαύρος ήταν μεγαλούτσικος και οι πληροφορίες λένε ότι ήταν γαύρος ψαρεμένος με ανεμότρατα από τα βαθιά.
Αγόρασα 3/4 του κιλού ίσα για τρεις έφτανε κι όσο περπατούσα από τη λαϊκή για το σπίτι σκεπτόμουν πως θα τον κάνω. Η πολύ σκέψη έβγαλε γαύρο γεμιστό με διάφορα μυριστικά.

Προσαρμόστε τις ποσότητες και τα είδη των μυριστικών ανάλογα με την ποσότητα του γαύρου και τις προτιμήσεις σας.

Τα δικά μου υλικά
Γαύρος
Μαϊντανός
Κρεμμυδάκια φρέσκα
Ρίγανη από τη γλάστρα μου
Δυόσμος επίσης από τη γλάστρα
Καρότο τριμμένο
Σκόρδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο
Το χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι.

Διαδικασία
Καθαρίζουμε το γαύρο κόβοντας το κεφάλι του αφαιρώντας ταυτόχρονα και τα εντόσθια και φιλετάρουμε όπως εδώ. Πλένουμε καλά και τον αφήνουμε σε σουρωτήρι.
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Αλατοπιπερώνουμε το γαύρο και αρχίζουμε το γέμισμα.
Πάνω σε επιφάνεια κοπής βάζουμε το γαύρο ανοιγμένο και προσθέτουμε από τα λαχανικά μας


Διπλώνουμε ένα ένα κομμάτι και τα αραδιάζουμε σε ένα πυρέξ πολύ κοντά το ένα στο άλλο.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε ένα ποτήρι κρασιού νερό.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30- 40 λεπτά μέχρι να μείνει με το λαδάκι του.

Δεν τον αφήσαμε όμως μόνο του τον συνοδεύσαμε με πατάτες τηγανητές αλλά και με τις υπέροχες πράσινες τηγανητές ντομάτες πρόταση της Αγγελικής.


Εγώ τις τροποποίησα ολίγον δηλαδή δεν έβαλα αυγό και αντί ξινόγαλου έβαλα κεφιρ τι το καλλιεργώ τόσες μέρες!!
Επίσης αντί καλαμποκίσιου αλευριού έβαλα σιμιγδάλι καλαμποκιού που υπήρχε διαθέσιμο.
Όπως κι αν τις κάνετε θα μείνετε ενθουσιασμένοι κι ευχαριστώ πολύ την Αγγελική για την ιδέα.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Σήμερα έχουμε λαϊκή και αν προλάβω να περάσω θα προμηθευτώ γαύρο και θα τον φτιάξω έτσι! Και άρχιζα να στερεύω ιδέες για το πώς να φτιάχνω ψητά ψάρια με διαφορετικό τρόπο!Ευχαριστώ!

  2. Απάντηση

    Καλημερα κι απο μενα!
    Τελειο φαγακι, αγαπαμε γαυρο, οποτε θα δοκιμαστει!

    • painter
    • 17 Οκτωβρίου 2011
    Απάντηση

    Καλημέρα, Καλή εβδομάδα Ξανθή μου!!!
    Τι ωραία ιδέα, κάτι διαφορέτικο… ότι πρέπει για σήμερα, αν βέβαια βρω ψάρια στην αγορά με τόσο αέρα που είχε χθες…

    Πολλά φιλιά

  3. Απάντηση

    Καλημέρα, Ξανθή και καλή εβδομάδα. Μια υπέροχη πρόταση είναι ο γαύρος που μας σέρβιρες σήμερα! Λέω σέρβιρες, για να έχω δικαιολογία να πέρω μεριδούλα! Συμφωνείς;

    • eleni
    • 17 Οκτωβρίου 2011
    Απάντηση

    Ξανθή,μυρωδάτος και ξεχωριστός ο γαύρος σου,σήμερα!
    Αυτό το φιλετάρισμα δύσκολο,μπορώ να εφαρμόσω τη συνταγούλα σου σε πιο μεγάλο ψαράκι-έτσι δεν είναι;
    Δεν έχω δοκιμάσει τις πράσινες τηγανητές ντομάτες,αλλά είμαι σίγουρη ότι θα μου αρέσουν.
    Καλή εβδομάδα-φιλιά!

  4. Απάντηση

    Καλημέρα, Ξανθούλα μου πάλι δημιούργησες !!!!

    καλή βδομάδα να έχουμε !!

    φιλια πολλά

  5. Απάντηση

    Λατρεύω τον γαύρο, όσο για τις ντομάτες τις σκεφτόμουν σήμερα αφού στον κήπο μου υπάρχουν πολλές πράσινες ντομάτες που φοβάμαι οτι λόγω καιρού ίσως δεν κοκκινίσουν!!!!

    • Eri
    • 17 Οκτωβρίου 2011
    Απάντηση

    Τι έφτιαξαν πάλι τα χεράκια σου!!!
    αχ και να τα είχα τωρα τα γαυράκια με τις τηγανιτές ντομάτες! Εδω γαυρος δεν υπάρχει όπως καταλαβαίνεις Ξανθή μου, μονο σε κονσέρβα υπάρχει δηλαδή αντσούγια..

    Φιλάκια πολλά!

    • Marina
    • 17 Οκτωβρίου 2011
    Απάντηση

    Πως τα καταφέρνεις και τον απλό γαύρο τον κάνεις ένα φαγητό υπερπαραγωγή…ΜΟΝΟ ΕΣΥ το ξέρεις μαστόρισσα της κουζίνας!!!!
    Καλή βδομάδα!!!

    • cook
    • 17 Οκτωβρίου 2011
    Απάντηση

    ωωω!του ψαριου δεν ειμαι,μα οι πρασινες τηγανιτες ντοματες,θα με επειθαν να το φαω 🙂

  6. Απάντηση

    @ Σοφία αν βρεις θα έχεις ένα ωραίο γεύμα το οποίο ξέχασα να γράφω θα είναι αρεστό και σε παιδιά μιας και δεν έχει κόκαλα.

    @ Ελπινίκη ψάξε τώρα που έχει μεγάλο.

    @ Χρύσα εσύ έχεις περισσότερες πιθανότητες είστε κοντά στη θάλασσα.

  7. Απάντηση

    @ Ελένη γιατί όχι πάρε μερίδα!!
    Καλή εβδομάδα.

    @ Ελένη ο γαύρος φιλετάρεται πολύ εύκολα, δεν έχω δοκιμάσει άλλο να σου πω την αλήθεια.
    Όσο για τις ντομάτες οι δικοί μου ξετρελάθηκαν θα το επαναλάβουμε.

    @ Μαρία που είσαι χάθηκες είστε καλά;; καλή βδομάδα!!

  8. Απάντηση

    Γαύρος αρωματικός και νόστιμος, τέλεια ιδέα!
    Καλή βδομάδα εύχομαι!

  9. Απάντηση

    @ Λίλα εσύ έχεις το περιβόλι θα βρεις εύκολα ντομάτες. Αλήθεια δεν κάνεις τουρσί με τις ντομάτες;;

    @ Eri κάθε φορά που βάζω κάτι που δεν υπάρχει στα ξένα και μακρινά σκέπτομαι τους ξενιτεμένους που θα ζηλεύουν!!!Πολλά φιλιά.

    @ Μαρίνα μην τα παραλές θα μας πάρουν με τις ντομάτες (τις κόκκινες όχι τις πράσινες!!χαχαχα)
    Του χρόνου στη Σαλαμίνα θα μεγαλουργήσουμε!!Φιλάκια

    @ cook δεν πειράζει εσύ δες πως φτιάχνει η Αγγελική τις ντομάτες και συνδύασε τες με κάτι άλλο.
    Τώρα αν σε πείσουν να φας το γαύρο θα είναι υπέροχο.

  10. Απάντηση

    Καλησπέρα Ξανθή!!!
    Μου αρέσει πολύ αυτή η ανάρτηση για πολλούς λόγους:
    Είναι απλή ως προς τα υλικά της!
    Είναι ιδιαίτερη στη σύνθεσή της!
    Είναι extra ποιοτική (ξανθή+αγγελική ν.)!!
    Είναι οικονομική!!!!!!!!
    και δεν την έχω φτιάξει ποτέ….!!
    Μπράβο 🙂
    Φιλιά
    Καλό βράδυ

    • mia
    • 17 Οκτωβρίου 2011
    Απάντηση

    Ωραίο το γαβράκι και καλότιμο…έτσι δεν το έχω ξαναφάει….δοκιμές επιτρέπονται….καλησπέρα

    • Εφη
    • 17 Οκτωβρίου 2011
    Απάντηση

    Υπέροχος ο γαυράκος σου αλλά με έστειλαν οι ντοματούλες…αν σου πω ότι είχα πάρει την Τετάρτη καταπράσσινες για να τις κάνω κι εγώ…και μία το ένα μία το άλλο …κατακοκκίνησαν και γινανε σαλάτα τι θα πεις???χαχαχ!!! Εκτός από το να με πεις..ακαμάτρα….Μεθαύριο …πάλι θα ψάχνω στα καφάσια…

    Καλό βράδυ Ξανθή μου!

  11. Απάντηση

    Πολύ ωραίο το φαγάκι σου Ξανθή! Και ο γαύρος αλλά και οι ντομάτες καταπληκτικές!

  12. Απάντηση

    @ Γιώργο ευχαριστώ πολύ!! Πρέπει να ψάχνουμε για οικονομικές αλλά και νόστιμες λύσεις για την οικογένεια μας μιας και η θαλπωρή του σπιτικού φαγητού μας κρατάει ενωμένους και δυνατούς.

    @ mia δοκίμασε και πες μας, ευχαριστώ!!

    @ Έφη έχεις πολλές πιθανότητες να βρεις πράσινες αυτή την εποχή, ψάξε.

    @ Μαρία τα εύσημα για τις ντομάτες στην Αγγελική!!!

  13. Απάντηση

    Ξανθη μου φαίνεται λαχταριστός! Το σάββατο θα frotniso να αγοράσω κάμποσο και θα την δοκιμάσω. Και οι Πράσινες ντομάτες της Αγγελικής μου κίνησαν την περιέργεια! τα φιλια μου!

    • Marί
    • 18 Οκτωβρίου 2011
    Απάντηση

    Το φαγητό σου σήμερα Ξανθή μου είναι όλα τα λεφτά!! και πήγα το πρωί στη λαική αλλά δυστυχώς δεν πήρα γαύρο.
    Καλημέρα

  14. Απάντηση

    Oh MY!! I love anchovies!! These would be a hit in my house! The fried green tomatoes look delicious too. Thank you for your visits. I always look forward to them. Have a blessed day, Catherine

  15. Απάντηση

    Ψαροφαγού και εγώ!!!!!
    Ζηλευτά έγιναν τα γαυράκια!!
    φιλάκια

  16. Απάντηση

    @ Βασιλική έχει γαύρο στη Γερμανία;;
    Πολύ θα χαρώ αν βρεις να μου πεις τη γνώμη σου!

    @ Μαρία έχε το υπόψιν για την επόμενη!!

    @ Catherine ευχαριστώ καλό βράδυ!!

    @ manousina φρόντισε να κάνεις και τη Χαρούλα ψαροφαγού!
    Καλό βράδυ.

  17. Απάντηση

    Γεια σου ξανθή μου! Ο Γαύρος σου ζηλευτός! Τις φωτογραφίες βλέπω και μου τρέχουν τα σάλια!

    Χαίρομαι που σου άρεσαν οι πράσινοι ντοματοκεφτέδες! Και άκρως δημιουργικές οι αλλαγές που έκανες! Τους πέτυχες καταπληκτικά στο τηγάνισμα! Μπράβο χρυσοχέρα! Φιλάκια

  18. Απάντηση

    It look absolutely delicious!!!

  19. Απάντηση

    @ Αγγελική ευχαριστώ πολύ ιδιαίτερα για την ιδέα των πράσινων ντοματών, άρεσε πολύ σε όλους.

    @ Lola Lobato thanks

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode