Ροδακινόπιτα

από
25CE-25A1-25CE-25BF-25CE-25B4-25CE-25B1-25CE-25BA-25CE-25B9-25CE-25BD-25CF-258C-25CF-2580-25CE-25B9-25CF-2584-25CE-25B1-2B-25286-2529

Ροδακινόπιτα όπως περίπου λέμε το χειμώνα μηλόπιτα.
Στο μάτι έχω βάλει βέβαια από παλιά την τάρτα με νεκταρίνια της Αγγελικής, την οποία τότε είχα κάνει με μήλα λόγω χειμώνα. Τώρα ήθελα ένα εύκολο γλυκό να συνοδεύσουμε το τσάι μας στο μπαλκόνι!!


Κι επειδή η ζέστη καλά κρατεί σκέφτηκα να κάνω κάτι εύκολο αφήνοντας για μια άλλη φορά και πάλι την τάρτα, εσείς όμως μπορείτε να τη φτιάξετε γιατί αξίζει πολύ !!!
Σήμερα η ροδακινόπιτα γίνεται για δεύτερη φορά μιας κι η πρώτη δοκιμάστηκε σε αυτή την αυλή χτες βράδυ κι άρεσε πολύ.


Τα υλικά για ένα ταψάκι διαμέτρου 24 εκατ.
100γρ. βούτυρο
150γρ. ζάχαρη
2 αυγά
150γρ. αλεύρι αυτοδιογκούμενο
1 κάψουλα βανίλια
20γρ. πιπερόριζα τριμμένη στον τρίφτη
4 μεγάλα αγουρωπά ροδάκινα
χυμό ενός λεμονιού ή 1 σφηνάκι μπράντι
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τα ροδάκινα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού ή το μπράντι και τα αφήνουμε να μας περιμένουν.
Αλείφουμε με λίγο βούτυρο το ταψί μας.


Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο λιωμένο μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τη βανίλια και στη συνέχεια το αλεύρι και τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλότερη ταχύτητα.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και αραδιάζουμε από πάνω τα ροδάκινα και πασπαλίζουμε με την πιπερόριζα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κι αέρα στο κάτω ράφι της κουζίνας για 40 λεπτά.


Αφήνουμε να κρυώσει λίγο κι απολαμβάνουμε μαζί με το τσάι μας, τη βυσσινάδα μας, τον καφέ μας ή και σκέτη.

Μπορείτε να επιλέξετε διάφορες ποικιλίες ροδάκινων ή ακόμη κι αχλάδια τα οποία σε λίγο θα είναι στην εποχή τους.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Εφη
    • 7 Αυγούστου 2011
    Απάντηση

    Θα τη φτιάξω αυτή αύριο! Πολύ μου άρεσε η ιδέα!

    Καλή εβδομάδα να έχουμε!

  1. Απάντηση

    Ωραία ιδέα! Βέβαια και γίνεται και με άλλα φρούτα εκτός από μήλα, τέτοια εποχή τα ροδάκινα είναι υπέροχα -πολύ μου άρεσε και το φρέσκο τζίντζερ, από Σεπτέμβρη και με αχλάδια κρυστάλια θα γίνεται επίσης ωραία πίτα!
    Τέλεια με τσάι ή καφεδάκι!
    Καλό βράδυ & καλή εβδομάδα! 🙂

    • Helengr
    • 7 Αυγούστου 2011
    Απάντηση

    Μου θυμίζει λίγο τη μηλόπιτα την αναποδογυριστή ή όχι; Φαίνεται πολύ ωραία και θα τη δοκιμάσω προσεχώς. Ευχαριστώ για την ωραία ιδέα, Ξανθή μου.

  2. Απάντηση

    Πραγματικά υπέροχα όλα και η πίτα και ο κήπος και το τσάι!!!

    • Eri
    • 7 Αυγούστου 2011
    Απάντηση

    Θα συμφωνήσω με την Λίλα, Ολα τα ζήλεψα! Φιλάκια

    • eleni
    • 7 Αυγούστου 2011
    Απάντηση

    Ξανθή,έχω μόνιμη σύνδεση,μα με προβλήματα-θα δούμε τι θα γίνει.

    Νοστιμότατη η ροδακινόπιτα,θα τη δοκιμάσω,άλλωστε πάντα οι συνταγές σου έχουν επιτυχία!
    Φιλιά!

  3. Απάντηση

    Πριν 2 μέρες έφτιαξα για δώρο σε μια φίλη κάτι παρόμοιο. Είναι πραγματικά υπέροχη! Καλή εβδομάδα!

  4. Απάντηση

    @ Έφη περιμένω τη γνώμη σου.

    @ The Dark Chef η επόμενη θα είναι με αχλάδια. Καλή εβδομάδα!!

    @ Ελένη είναι περίπου ίδια απλά δεν είναι αναποδογυριστή.
    Καλή εβδομάδα

    @ Λίλα και Eri εκεί σε αυτή την αυλή περάσαμε πολύ όμορφα!! Υπήρχε πολύ καλή παρέα και πολλά άλλα εδέσματα.

  5. Απάντηση

    @ Ελένη που είσαι σε χάσαμε κι η απουσία σου μας στεναχωρεί. Ελπίζω να φτιάξει η σύνδεση και προ παντός να περνάς καλά,κάνε κανένα μπάνιο και για μας!!

    @ Κική κι εγώ για να το προσφέρω το ξεκίνησα κι έγινε και δεύτερη φορά και το περίεργο είναι για μας ότι πάμε για την τρίτη μάλλον!!

  6. Απάντηση

    Είναι από τα πιο ωραία γλυκά του καλοκαιριού Ξανθή μου (ειδικά για σένα που δεν είσαι και πολύ φίλη τους).
    Από όταν βγήκαν τα νόστιμα ροδάκινα και νεκταρίνια την έχω φτιάξει 4 φορές. Στην τελευταία μέσα στο χυλό πρόσθεσα τριμμένο μοσχοκάρυδο – αντί για τζίντζερ, πηγαίνει εξίσου ωραία και δένει και με την κρυσταλλική βανίλλια τέλεια.
    Πολλές και γλυκές καλημέρες.
    Δεν έμεινε κανένα φρουτάκι παραπονεμένο :-))

  7. Απάντηση

    Τέλεια!
    Αυτή είναι ίδια με την ανάποδη μηλόπιτα που φτιάχνω το χειμώνα!
    Φαντάζομαι τη γεύση της… γεια στα χέρια σου!

  8. Απάντηση

    μμμμ!!!τι ομορφη !!!και φανταζομαι γευση και μυρωδια!!!
    Ξανθη μου σευχαριστω για την πληροφορια ,το εκανα οπως εγραψες και διεγραψα τον ”’φιλο”
    να εισαι καλα

  9. Απάντηση

    @
    ΤΈΛΕΙΟ !

    θα προσπαθήσω να το φτιάξω 🙂

  10. Απάντηση

    Καλημέρα!!!
    Πολύ καλό αυτό. Και όσο το διάβαζα, τόσο μου μπαίνανε ιδέες και για κάτι άλλο. Κάτσε να συνέλθω λίγο από χθες και θα το δοκιμάσω.
    Φιλάκια!!!

  11. Απάντηση

    Πανδαισία αρωμάτων και γεύσεων!!!!
    “Την είδα την ξανθούλα την είδα ψες αργά” στο Buzz και την έβαλα στο μάτι 🙂
    Γεια στα χέρια σου!!!
    Τι κάνετε Ξανθή μου;;
    Φιλιά πολλά
    Καλημέρα

Γράψτε απάντηση στο The Dark Chef Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode