Σολομός για δύο!!

από
25CE-25A3-25CE-25BF-25CE-25BB-25CE-25BF-25CE-25BC-25CF-258C-25CF-2582-2B-25CF-2584-25CE-25B5-25CF-2581-25CE-25B9-25CE-25B3-25CE-25B9-25CE-25AC-25CE-25BA-25CE-25B9

Δεν ξέρω όταν είστε με κάποιες σκέψεις ή κάποια προβλήματα να σας απασχολούν έχετε διάθεση για μαγειρέματα;; εγώ προσπαθώ με τα μαγειρέματα να φτιάξω λίγο τη διάθεση μου. Έτσι λοιπόν το Σάββατο στο μυαλό μου έφερναν σβούρες πολλά και διάφορα.
Για τα περισσότερα δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω τίποτα δεν είναι στο χέρι μου αλλά δεν ξέρω αν είναι και στο χέρι του ΔΝΤ ή κάποιων άλλων.
Το μόνο που λέω αλίμονο στους νέους που ψαλιδίζονται τα όνειρα τους αλλά αλίμονο και στους γονείς που ξόδεψαν πολλά!!!!για ένα πτυχίο χωρίς μεροκάματο.
Αμ το άλλο!!όλοι θα ξέρετε ότι οι μεγαλύτερες εξαγωγές της Ελλάδας είναι σε έμψυχο υλικό, κι αφού έδιωξε τα παιδιά της να βρουν δουλειά σε άλλη γη σε άλλα μέρη μετά από πολλά χρόνια τα ψάχνει να υπηρετήσουν την Πατρίδα!! εδώ γελάμε πολύ!!!!
Μη σας κουράζω με τις σκέψεις μου, τι έλεγα ότι φτιάχνοντας “κάτι” διαφορετικό φτιάχνει η διάθεση μου.
Στην κατάψυξη υπήρχαν δυο φιλέτα σολομού άνοιξα και ένα βιβλίο που είχα αποκτήσει πριν καρό μέσα από το Free cycle και έγινε ένα γρήγορο πιάτο.
Βέβαια δεν ακολούθησα πιστά τα του βιβλίου λόγω έλλειψης υλικών.
Σολομός τεριγιάκι λοιπόν
Τα υλικά
2 φιλέτα σολομού
2 κοφτές κουταλιές σούπας μαύρη ζάχαρη
40 ml σόγια σος
30 ml ξύδι ρυζιού (εγώ έβαλα ένα αρωματικό δικό μου)
Αλάτι χοντρό.
Ελαιόλαδο

Διαδικασία
Πλένουμε τα φιλέτα και τα στεγνώνουμε πάνω σε χαρτοπετσέτα.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη και όταν αρχίσει να καραμελώνει προσθέτουμε τη σόγια και το ξύδι. Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και προσθέτουμε τα φιλέτα. Τα σοτάρουμε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.


Σερβίρουμε περιχύνοντας με τη σάλτσα τους λίγο ελαιόλαδο ( καλά εμένα μου έπεσε λίγο πιο πολύ στο πιάτο μου) και λίγο χοντρό αλάτι.
Συνοδεύουμε με φύτρες σόγιας και μια πράσινη σαλάτα κατά την πρόταση του βιβλίου.
Εγώ βέβαια έκανα τα δικά μου συνόδευσα με άγρια χόρτα βραστά και ντολμαδάκια γιαλαντζί.
Μπορεί να μην ήταν ο ιδανικός συνδυασμός αλλά αυτά είχα τι να κάνω!!!

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Ο στρατός, η εργασία, η παιδεία, η οικονομία… Η λίστα με τα προβλήματα είναι ατελείωτη και όλους μας απασχολούν.
    Αλίμονο όμως κι αν δεν έχουμε και δημιουργικές διεξόδους. Η μαγειρική βέβαια και είναι μία.
    Απλός μα και ωραίος ο εξωτικός σολωμός και μπορεί να φαγωθεί και με συνοδεία αρωματικού ρυζιού.
    Καλό μήνα, καλή βδομάδα και καλή δύναμη! 🙂

  2. Απάντηση

    Mou aresei POLI Teriyaki Salmon…efkolo, nostimo and grigoro!

  3. Απάντηση

    Ξανθή μου βλέπω ότι το χεις ρίξει στις εξωτικές γεύσεις τον τελευταίο καιρό, που πολύ μου αρέσουν!!
    Ωραιότατος ο σολομός σου!!

    Για τα υπόλοιπα τι να πρωτοσχολιάσουμε! Αστα γιατί πονάνε!
    Καλή βδομάδα!

  4. ο συνδυασμός μπορεί να μην ήταν ο ιδανικός, αλλά σίγουρα ήταν ο ελληνικός, να πω την αλήθεια τον συνδυασμό τον ζήλεψα περισσότερο από το ψαράκι!!!!!!

  5. Απάντηση

    Το σχόλιο μου θα είναι μεγαλούτσικο, και να με συγχωρέσεις Ξανθή μου αν σε θυμώσω. Είμαι Ελληνίδα της Κύπρου και ξενιτεμένη αφού η ανεργία και η έλλειψη σεβασμού στον ιδιωτικό τομέα δεν επιτρέπουν την επιστροφή στην πατρίδα, τουλάχιστον προς το παρόν.
    Υπό τις σημερινές συνθήκες και την ανισότητα είναι τουλάχιστον αγενές να ζητάει ο στρατός θητεία από ξενιτεμένα νειάτα αλλά …μην ξεχνάμε και το κοινό καλό…
    Γνωρίζω πολλά παιδιά που ζουν στον Βορρά και δεν πάνε Ελλάδα εκτός από τις περιόδους εκλογών, λόγω αυτού ακριβώς του προβλήματος. Τί να πω, στην Κύπρο τα αγόρια στρατεύονται μετά το σχολείο για να ξεμπερδεύουν.Ίσως αν το κάνανε και στην Ελλάδα αυτό να ήτανε καλύτερα, τουλάχιστον μέχρι να κριθεί το μέλλον το στρατού.
    Και κάτι άλλο. Όταν τόσα αγόρια ομογενών κατεβαίνουν Ελλάδα μόνο για αυτή τη θητεία, γιατί τα αγόρια της Ελλάδας δεν παραδειγματίζονται;
    Συγχώρα με,Ξανθή μου, που παίρνω αυτή την εθνική λογική αλλά όλοι πρέπει να τηρούμε τις υποχρεώσεις μας πριν κατηγορήσουμε το Κράτος ή την οποιαδήποτε Αρχή. Διότι υπόλογη για την κατάσταση της Ελλάδας και σύντομα και της Κύπρου, είναι και αυτή η νοοτροπία.Να τα μετράμε όλα με βάση “το δικό μας” και την ανικανότητα του Κράτους.
    …………………………..
    Τέλοσπάντων, ελπίζω να λυθεί γρήγορα κι εύκολα το πρόβλημα χωρίς να στερηθεί ευκαιρίες το παιδί, ειδικά αν ήδη ζει στο εξωτερικό.
    …………………………….

    Ο Σολομός σου είναι υπέροχος! Με ρύζι και σέσκουλα τον σερβίρω, θα τον δοκιμάσω και με ελαιόλαδο, όπως μας προτείνεις!

    Όμορφο Μάη, λουλουδένιο!

    • iwanna
    • 2 Μαΐου 2011
    Απάντηση

    Eπειδή πολλά προβλήματα και σκέψεις μας κυνηγούν τελευταία ας μαγειρέψουμε να αποσχοληθεί το μυαλό μας αλλού να μην το χάσουμε τελείως………..

  6. Απάντηση

    @ The Dark Chef Η λίστα ατέλειωτη οι πραγματικές διέξοδοι λίγες.
    Με αρωματικό ρύζι ναι έχεις δίκιο.
    Ευχαριστώ κι αντεύχομαι!!

    @ Peter ευχαριστώ και καλό μήνα!!

    @ ΕΛΕΝΑ η ” φτώχια” όπως έλεγαν κι οι παλιοί θέλει καλοπέραση!!
    Αμέτρητα τα προβλήματα όχι μόνο τα οικογενειακά αλλά όλων τριγύρω.

  7. Απάντηση

    @ ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ κι εγώ να σου πω τα χόρτα τα ήθελα περισσότερο.

    @ thalassamov έχεις δίκιο για τις θέσεις σου αλλά μερικά πράγματα δεν έχουν μπει σε βάσεις λογικής.
    Ούτε εγώ θα ήθελα να είναι τα συγγενικά μου πρόσωπα στο εξωτερικό αλλά κι εκείνα που είναι εδώ έχουν τεράστια προβλήματα απασχόλησης, νομίζω ότι γνωρίζεις τι ακριβώς συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Αλλά για πες μου ποιος είναι εκείνος που έχει μια καριέρα πολλών ετών αλλά και οικογένεια πλέον στο εξωτερικό και θα την άφηνε να επιστρέψει μόνο και μόνο για το στρατιωτικό;;
    Καλό Μήνα!!!

    @ Ιωάννα επειδή ξέρεις όλες τις λεπτομέρειες άστα να πάει!!Σήμερα όμως δεν μαγειρεύω αρνούμαι.

  8. Απάντηση

    Άστα βράστα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα
    Το φαγητό σου ωραιότατο
    Φιλιά

  9. Απάντηση

    Λίγο πολύ όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε, αλλά την φωτιά την συνδαυλίσαμε και εμείς οι ίδιοι με τις κοινωνικές συμπεριφορές! Ο νεοέλληνας ζούσε για χρόνια με δανεικά και ήρθε η ώρα της αποπληρωμής! Έχω συμμαθητές που ζουν στο εξωτερικό και δεν ερχόντουσαν για το λόγο της θητείας! Δίκαιο ή άδικο δεν ξέρω….παράλογο όμως σίγουρα!
    Ο σολωμός είναι η αδυναμία μου!!!!!!!!

  10. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    • cook
    • 2 Μαΐου 2011
    Απάντηση

    ολ’αυτα τα σκεφτομαι κι εγω φετος που η κορη μου τελειωνει το Λυκειο και κοτντευουμε οικογενειακως να τρελλαθουμε από το τρισάθλιο σύστημα της εκπ/σης…αντίδοτο…η μαγειρική!
    Σε νοιωθω απόλυτα Ξανθη μου…
    Καλό μηνα να εχουμε και ψυχραιμια!

  11. Απάντηση

    @ Asteri Νομίζω ότι υπήρχαν και δυσκολότερα αλλά υπήρχε ένα όραμα;;
    Δεν ξέρω τι άλλο να πω.

    @ Λίλα επειδή πάντα ήμουν και είμαι πολύ προγραμματισμένη στη ζωή μου με αυτά που είχα και μόνο η σημερινή κατάσταση με ενοχλεί πολύ. Δεν λυπάμαι αυτούς που χωρίς σκέψη ξόδευαν δανικά αλλά οι υπόλοιποι γιατί;;

    @ ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ Καλό Μήνα!!!

    @ cook είσαι ακόμη στην αρχή και καταλαβαίνω την αγωνία σου πως να μιλήσεις στο παιδί σου για πιο;;μέλλον!!
    Χωρίς βέβαια ψυχραιμία δεν γίνεται αλλά κι εγώ κάποιες φορές ξεσπαθώνω εξαιτίας διάφορων γεγονότων.Καλό Μήνα!

  12. Απάντηση

    Γειά σου Ξανθούλα με τα ωραία σου, μαστόρισσα της κουζίνας και των…υπολογιστών!!!!
    Πολλές φορές αναρωτιέμαι και προβληματίζομαι αν πρέπει να γυρίσουμε στην Ελλάδα ή όχι…Θα έχουν μέλλον τα παιδιά μου; Να μείνουμε εδώ και να στήσουμε καμιά επιχείρηση; Απελπισμένη είμαι και εγώ με αυτή την κατάσταση…μη νομίζεις…!

  13. Απάντηση

    Ξανθή μου, δίκαιο έχεις και προβληματίζεσαι αλλά δεν γνωρίζω λύση- ζούμε στο εξωτερικό χρόνια. Σαν μανούλα βέβαια θέλεις τα καλύτερα για τα παιδιά σου και σου τα εύχομαι. Όσο για το ψαράκι αν σας άρεσε, καλώς. Σε μένα δύσκολα αρέσουν οι Ιαπωνικές συνταγές, προτιμώ τις Κινέζικες. Όμως εκείνα τα λαχταριστά χόρτα θα τα ονειρεύομαι!!!Πολλά φιλιά.

  14. Απάντηση

    Γεια σου…καλώς σε βρήκα…ωραίο το φαγάκι σου… και ελπίδα πρέπει να υπάρχει μέσα μας ακόμα κι όταν δεν την βλέπουμε…

  15. Απάντηση

    Τα προβλήματα Ξανθή μου, τελειώνουν ποτέ; Υπομονή και αισιοδοξία. Η στροφή στην κουζίνα ή/και στα … λουλούδια (αυτήν την σκέψη μου έφερε εμένα η είσοδος του Μαϊου) είναι ίσως το happy thought που χρειαζόμαστε για να …πετάξουμε!
    Καλό μήνα και καλή εβδομάδα!

  16. Απάντηση

    To όραμα και τα όνειρα δεν πρέπει ποτέ να σβήνουν Ξανθή μου. Οσο δύσκολα και να είναι τα πράγματα. Ολα θα πάνε καλά…ελπίζω τουλάχιστον.

    Τώρα ο σολομός σου φαίνεται εξαιρετικός και τα συνοδευτικά του μια χαρά τα βρίσκω.
    Στο σοτάρισμα στο τηγάνι δεν βάζεις καθόλου λάδι?

    Καλό βράδυ 🙂

    • Vita
    • 2 Μαΐου 2011
    Απάντηση

    Αχ βρε Ξανθή μου πληγές που έχουμε όλοι μας ανοίγεις! Εύχομαι να βρεθεί τρόπος να διευθετηθεί το θέμα σας. Είναι πολύ άδικο πράγματι!
    Μ’ αρέσει ο σολομός σου. Συνήθως τον σβήνω με χυμό πορτοκαλιού που έχω διαλύσει ένα κουταλάκι μουστάρδα αλλά βρίσκω ενδιαφέρουσα την εκδοχή του ξυδιού. Μ’ αρέσει με τα λιπαρά ψάρια το ξύδι.

    • Odile
    • 2 Μαΐου 2011
    Απάντηση

    I love your recipe with this fish, but i don’t know the name. Have a good week!

  17. Αυτοί που αναφέρεις Ξανηθή μου είναι οι λόγοι που η Ελλάδα έχασε κι εμάς (εμένα + τον φίλο μου). Έτσι είναι, η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της. Κοινότυπο αλλά τόσο αληθινό. Αλλά εδώ μας υπόλογίζουν περισσότερο, και τα πτυχία μας δεν πήγαν χαμένα όπως στην Ελλάδα.

    Ο σολομός είναι ίσως το αγαπημένο μου ψάρι. Η συνταγή σου είναι πολύ ωραία και σύντομα θα την φτιάξω και θα επανέλθω με εντυπώσεις!
    Καλό μήνα!
    Μάγδα

  18. Απάντηση

    @ Μαρίνα εγώ έχασα την ευκαιρία του εξωτερικού πριν πολλά χρόνια γιατί δεν είχαμε τις κατάλληλες διασυνδέσεις τότε!! άλλο κι αυτό πάλι
    Σήμερα παροτρύνω και την κόρη μου να φύγουν αν τους βρεθεί ευκαιρία.
    Δεν ξέρω αν βρεις τις κατάλληλες συνθήκες ίσως να το σκεφτείτε!!

    @ Ελένη βασικά οι σκέψεις μου είναι σαν μανούλα όλων των παιδιών μιας και κάποιο σοβαρό πρόβλημα εγώ αυτή τη στιγμή δεν αντιμετωπίζω
    Είναι σκέψεις που δυστυχώς πνίγουν πολλούς φίλους μου και συγγενείς.
    Τα χόρτα ήταν από το χωριό.

    @ Εύα καλώς ήρθες στην παρέα μας.
    Ελπίδα πάντα πρέπει να υπάρχει αλλά τα παιδιά άρχισαν πλέον να κουράζονται χωρίς να βλέπουν φως.

  19. Απάντηση

    @ Σοφία καλό μήνα σίγουρα έχουμε διεξόδους αλίμονο. Δεν μπορώ όμως κάθε φορά που ακούω να κλείνουν δουλειές με στρατιές ανέργων αγανακτώ!!

    @ Marion μακάρι τα όνειρα των παιδιών όλου του κόσμου να εκπληρωθούν στο καλύτερο.
    Όχι δεν έβαλα λάδι καθόλου εκτός από το πιάτο μας.

    @ Vita είναι δυνατόν ως μάνες να μην έχουμε τέτοιους καημούς.
    Μα κι αν δεν είναι στο δικό ας σπίτι το πρόβλημα είναι στου διπλανού κι είναι δυνατόν να μην σε πληγώνει.
    Το σολομό κι εγώ πιο πολύ με πορτοκάλι τον κάνω αλλά μερικές φορές με πιάνουν ακραίοι πειραματισμοί.

  20. Απάντηση

    @ Odile the name of fish is salmon.
    Good morning and have a nice day

    @ Μάγδα μου καταλαβαίνω απολύτως τους λόγους του ξενιτεμού.
    Αδελφικού μου φίλου ο γιος τελειώνοντας το Πολυτεχνείο είναι τώρα και 1 1/2 χρόνο άνεργος.
    Φίλος μας που ζει στην Αγγλία 17 χρόνια καλείται να υπηρετήσει παρόλο που έχει πια Αγγλική υπηκοότητα, ε πως να μην αγανακτείς μετά!!!κι αυτά είναι το ελάχιστο των περιστατικών.
    Θα χαρώ να μάθω την γνώμη σου για το σολομό. Πολλά φιλιά.

  21. αυτό με το στρατιωτικό μεγάλο προβλημα…τα ίδια είχε παθει ο πατέρας μου να μη μπορεί να μπαίνει στη χώρα αφου σπουδασε έξω και ειχε παιδιά…..στο τέλος πήγε σε μεγάλη ηλικία και την υπόλοιπη θητεία την πλήρωσε.εκεί να ακούσεις
    ιστορίες

    καλημερουδια

  22. Απάντηση

    Χριστός Ανέστη και καλό μήνα!!!

  23. Απάντηση

    @ Και λοιπόν τα παλιότερα χρόνια το θέμα ήταν πολύ πιο πολύπλοκο, αλλά και τώρα υπάρχει ένα χάος το να ζητάς να γυρίσει κάποιος που είναι 41 ετών κι έχει καριέρα χρόνια στο εξωτερικό;; από το γεγονός αυτό έχω πάρει έναυσμα για τη συζήτηση.
    Καλό Μήνα!!

    @ olivetreegirl Καλό μήνα γλυκιά μου και Χρόνια Πολλά!

  24. Απάντηση

    Ξανθούλα μου δυυυυυυυστυχώς είναι όπως τα λες !!!!

    όσο για τον σολομό ξέρεις πολύ καλά ότι δεν λέμε ποτέ όχι !!!! τον λατρεύουμε!!!!

    φιλια πολλά και καλό απόγευμα

  25. Απάντηση

    Αχ κι εγώ απασχολώ το μυαλό μου με το μαγείρεμα και βελτιώνω πολύ την διάθεσή μου ~ το πρόβλημα είναι τρώω κιόλας !!! :))

  26. Απάντηση

    @ Μαράκι μου το δυστυχώς είναι ότι είτε τα λέμε είτε όχι δεν κάνουμε και κάτι. Απλά ξεθυμαίνουμε λίγο.
    Καλημέρα!!

    @ Μπέττυ εγώ πολλές φορές πιάνω τον εαυτό μου να μασουλάει από νεύρα ή αμηχανία, άστα. Καλημέρα.

  27. Απάντηση

    Καλό μήνα!!!
    Αγαπάμε τον σολωμό σε κάθε εκδοχή του!!!!
    Το άσχημο είναι ότι δεν ελπίζουμε σε τίποτα…
    φιλάκια

  28. Απάντηση

    Ξανθή χρόνια πολλά και καλό μήνα!
    Να είσαι καλά.

  29. Απάντηση

    Ανέκαθεν Ξανθή μου η Ελλάδα έτρωγε τα παιδιά της με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δυστυχώς! Η μαγειρική είναι όντως ψυχοθεραπεία και για μένα! Καλό μήνα και το φαγάκι νοστιμότατο!

  30. Απάντηση

    Μμμμμ, τέλειο μοιάζει!!
    τι θα σας κάνω εσάς με τα μαγειρικά σας μπλογκ, που με σκανδαλίζουν;;;

    δεν θυμάμαι αν σου είπα, εκείνη τη μαρμελάδα την τσάκισα!!!!!!

    Έχεις κάποια σχέση με Νάξο;;

  31. Απάντηση

    ωραιος ο σολομός….
    αλλά και τα ντολμαδάκια….απίστευτα!!χιχι
    ……………………
    ο…σολομός……
    γεννιέται και αναπτύσσεται σε γλυκό νερό, ωριμάζει σε αλμυρό νερό (το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του) και τέλος γεννά
    και πεθαίνει πάλι
    σε νερό λίμνης ή ποταμού
    (εκεί που γεννήθηκε).
    Το ταξίδι της επιστροφής του
    είναι εξαιρετικά δύσκολο,
    επίπονο και επικίνδυνο,
    ενώ η απόσταση που καλείται να καλύψει αγγίζει τα 1.000 μίλια. Πρόκειται επομένως για ένα ‘γενναίο’ ψάρι….
    …….επίτηδες…..
    το έβαλες…ετσι???????
    λόγω της κατάστασης…..χιχιχι…πονηρή!!!!!!

  32. Απάντηση

    Ξανθή μου, όλοι στα ίδια είμαστε… με την ίδια διάθεση, τους ίδιους προβληματισμούς, τα ίδια προβλήματα και…πράγματι ανάμεσα στις χαλαρωτικές διεξόδους είναι και η μαγειρική! Αν και… μερικές φορές εγώ το μόνο που σκέφτομαι είναι το να φύγω από την Ελλάδα… έτσι όπως καταντήσαμε! Πάντως ο σολωμός σου …υπέροχος!! Καλό μήνα!

    • kiki
    • 6 Μαΐου 2011
    Απάντηση

    Πόσο δίκιο έχεις στα πρώτα που λες…
    Πρώτο και το φαγάκι σου όμως!

  33. Απάντηση

    @ manousina κάπου θα υπάρχει ελπίδα δεν μπορεί!!και μη φανταστείς ότι είμαι αρπαγμένη από αυτά που ξέρεις μόνο.

    @ Δήμητρα καλό μήνα και πολλά φιλιά!!

    @ Κατερίνα μου ελπίζαμε σε κάτι καλύτερο κι όλα μας πληγώνουν.

    @ Μαριέλλα θα σου φέρω άλλη!!

  34. Απάντηση

    @ irida οι πληροφορίες που δίνεις είναι όντως εξαιρετικές, δεν τις γνώριζα καν.Τώρα ο υπαινιγμός σου μου άρεσε πάρα πολύ και μόλις μπορέσω αν δεν έχεις αντίρρηση θα επισυνάψω όλο το σχόλιο σου στην ανάρτηση. Σε ευχαριστώ πολύ!!

    @ Tante Kiki εγώ αν ήμουν σε άλλη ηλικία θα είχα φύγει τώρα σκέπτομαι να είμαι μεταξύ εξωτερικού κι εδώ για άλλους λόγους. Αν όμως φύγει κι η κόρη μου τότε είναι σίγουρο ότι θα φύγω. Σε ευχαριστώ.

    @ Κική εγώ καλά τα λέω υπάρχει όμως κανένας άραγε που να τα ακούει ( από αυτούς που πρέπει πάντα) Καλό Σ/Κ

  35. αμ γιατι νομιζεις οτι το εχουμε ριξει ολοι στις χειροτεχνιες και στα μαγειρεματα…για να ξεχνιομαστε…
    Οσο για το γενναιο ψαρι…φαινεται πεντανοστιμο.Θα γραψω την συνταγη γιατι ο πατερας μου αναζητουσε ενα διαφορετικο τροπο μαγειρεματος…και νομιζω οτι τον βρηκα..Σ ευχαριστω πολυ γλυκια Ξανθη…και για την συνταγη και για την υποστηριξη σου….
    φιλιαΧ2

  36. Απάντηση

    νόμιζες ότι σε ξέχασα εεε αμ δε εδώ είμαι και αυτό το ψαράκι θα το φτιάξω έτσι. όσο για τα άλλα σκέψεις…..εγω θα συμφωνήσω μαζί σου…
    Φιλια΄

  37. Απάντηση

    ελευθερα…χιχι
    καλή μου!!

  38. Απάντηση

    Φτωχά τα λόγια μα οι ευχές

    είναι πολύ μεγάλες

    και αν είναι μπόρα η ζωή

    να ΄ναι χαρές οι στάλες

    ….για όλες,,,
    τις μαννούλες…του κόσμου…..

    ΧΡΟΝΙΑ…ΠΟΛΛΑ….!!

    πολύ ωραία ανάρτηση..για τις μαμαδες….μπράβο!!!!!

  39. Απάντηση

    εγω ξαναέβαλα σχόλιο και δεν το βλέπω…
    λοιπόν ο σολομός θα δοκιμαστεί γιατί πολλά μου αρέσει…. όσο για τα άλλα… σύμφωνη θα με βρεις!

  40. Απάντηση

    Μ αρέσει πολύ η μαύρη ζάχαρη στη μαγειρική. Θα πρέπει να ήταν εξαιρετικό το αποτέλεσμα. Όσο για τις σκέψεις σου, τις υπογραμμίζω όλες..
    Παρ όλα αυτά δεν πτοούμεθα!

  41. Απάντηση

    @ [handmade+art] x2 κι εγώ ευχαριστώ πολύ για τις δημιουργίες σας είναι για μένα μια ευχαρίστηση να τις παρακολουθώ.

    @ Ποπάκι που είσαι καλέ χαθήκαμε!! Είμαι σίγουρη ότι συμφωνείς για όλα γιατί έχεις ζήσει κάποια θέματα.
    Όσο για το σχόλιο σου εδώ είναι αλλά αυτές τις μέρες κάτι δεν πάει καλά με τον blogger.

    @ irida ευχαριστώ για όλα!!!

    @ Ρεγγίνα μου σε ευχαριστώ πολύ, θέλει υπομονή και θάρρος να μην χάσουμε την ψυχραιμία μας!!

  42. Δεν τοχω δοκιμασει, αλλα φαινεταινοστιμοτατο, Ξανθη μου.
    Εξαιρετικο φαγητο.

    Ευχομαι να εχεις μια καλτ εβδομαδα, κ
    Χρονια Πολλα σε ολες τις μητερες.

    Φιλια πολλα

    Μπεττυ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode