share

Μαρμελάδα Λεμόνι – Μήλο

από
25CE-259C-25CE-25B1-25CF-2581-25CE-25BC-25CE-25B5-25CE-25BB-25CE-25AC-25CE-25B4-25CE-25B1-2B-25CE-25BB-25CE-25B5-25CE-25BC-25CF-258C-25CE-25BD-25CE-25B9-2B-25CE-25BC-25CE-25AE-25CE-25BB-25CE-25BF

Σιγά μην κάτσω ήσυχη επειδή κάτι με ενοχλεί, μεταξύ μας βέβαια ελπίζω μην το μετανιώσω!!
Και ψωμί έφτιαξα και φαγητό και μαρμελάδα ίσως αρχίσω κι ένα γλυκό έτσι για την καλή εβδομάδα!!
Τα λεμόνια ήρθαν στο σπίτι και ήταν από σπίτι!!τα αφήνεις;;;όχι δεν γίνεται.
Σας έχω πει νομίζω κι άλλη φορά για ένα “κουσούρι” ( ένα έχεις μόνο θα μου πείτε!!!χαχαχα)
Πάω στα μεγάλα βιβλιοπωλεία και κάθομαι με τις ώρες ξεφυλλίζοντας βιβλία μαγειρικής. Έχω μαζί μου κι ένα μπλοκάκι και κρατάω σημειώσεις τίτλων ή μια μικρή λεπτομέρεια που θα μου κάνει κλικ.
Όλα αυτά όταν υποτίθεται δεν πρέπει να κάνω δουλειές, τα χαζεύω και δήθεν τα τακτοποιώ αλλά όχι σε ντοσιέ, στο μυαλό μου.
Έτσι να κι η μαρμελάδα η σημερινή. Πολύ απλή και γρήγορη!!!

Τα υλικά για 2 βαζάκια σαν της φωτογραφίας
750γρ. ξινόμηλα
500γρ. λεμόνια ακέρωτα
200ml νερό
450γρ. ζάχαρη

Διαδικασία
Πλένουμε τα λεμόνια και τα ξύνουμε ελαφρά παίρνοντας το ξύσμα τους. ( θα το αποθηκεύσουμε για μελλοντική χρήση όπως του περγαμόντο.
Βγάζουμε τις φλούδες αφαιρούμε αν έχει πολύ άσπρο και τις βάζουμε σε νερό να βράσουν για 5 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια.
Παίρνουμε το εσωτερικό των λεμονιών και αφού αφαιρέσουμε ίνες και κουκούτσια το κόβουμε με ένα ψαλίδι κουζίνας σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε τα μήλα με τα λεμόνια σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν περίπου 15 λεπτά.


Στο διάστημα αυτό κόβουμε τις ξεπικρισμένες φλούδες σε μικρά μπαστουνάκια.
Μόλις τα φρούτα έχουν μαλακώσει αρκετά προσθέτουμε τις φλούδες και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει, ανακατεύοντας περιοδικά.
Δεν μου πήρε περισσότερο από 15 λεπτά.
Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος.

Αυτό το πιατάκι ήταν για τον δοκιμαστή του σπιτιού και αυστηρό κριτή μας.
Πολλά μμμμμμμμμμμμμμμ ακούστηκαν.
Μένει να βρω τι θα φτιάξω με αυτή εκτός του πρωινού μας.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Ωραίο! και τι περιποιημενα ολα.. βαζακια , κεντητο τραπεζομαντηλο..

  2. Απάντηση

    Ξανθούλα μου έχεις γίνει εξπέρ στις μαρμελάδες!!! Δεν σε πιάνει καμιά μας…
    Ο σημερινός συνδιασμός μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον, θα μπει στο πρόγραμμα σίγουρα.

    Την καλησπέρα μου και ευχές για μια καλή εβδομάδα σου στελνω!!!

  3. Απάντηση

    υπέροχος συνδυασμός, γειά στα χέρια σου, και του χρόνου

    φαίνεται το είχε η εβδομάδα, ήταν αφιερωμένη στα λεμόνια, κι εδώ μια από τα ίδια, γλυκάκι και λεμονάδα που σχεδόν φαγώθηκαν!! και υποτίθεται πως δεν τους αρέσουν τα λεμόνια!
    καλή εβδομάδα

  4. Απάντηση

    Handmade Artcrafts καλώς ήρθες στην παρέα μας!!
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!

  5. Απάντηση

    Χρύσα έλα καλέ όλες είστε χρυσοχέρες
    εσύ δε είσαι σε πολλά επίπεδα!
    Καλή σου εβδομάδα!!!

  6. Απάντηση

    ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ καλή εβδομάδα!!χαχαχαχα σκέψου να τους άρεσε!!
    Κι εμένα δεν αρέσει πολύ στην κόρη αλλά σε συγκεκριμένες συνταγές.

  7. Απάντηση

    Από τον λίγο καιρό που κυκλοφορώ στην μπλογκόσφαιρα βλέπω πως είσαι ειδική στις μαρμελάδες,Ξανθή μου!Εύγε!

  8. Απάντηση

    Πολύ ωραίος συνδυασμος Ξανθή μου

    Το λεμόνι μου αρέσει πολύ.
    Σίγουρα θα έχει πολύ ωραία γεύση και με το μήλο.
    Η φωτογραφία το επιβεβαιώνει.

    Πολύ μου αρέσει αυτό που κάνεις με το βιβλιοπωλείο.

    Φιλιά

  9. Απάντηση

    Ξανθήηηηηηηηηηηηηηηηηηη
    Θα με τρελάνεις με τις μαρμελάδες σου!
    Αυτή πρέπει να είναι τέλεια και σε γέμιση κέικ αλλά και σε επικάλυψη σε συγκεκριμένα μαφινάκια, γιαμ γιαμ
    φιλάκια ανοιξιάτικα

  10. Απάντηση

    Λένια, ευχαριστώ. Μεγάλο σαράκι οι μαρμελάδες και τα γλυκά του κουταλιού!!

  11. Απάντηση

    Marion εγώ μια μικρή κουταλίτσα δοκίμασα αλλά ο δοκιμαστής είπε: ότι είναι καλά ταιριασμένα τα φρούτα και ότι δεν είναι γλυκιά με την κακή έννοια του γλυκού!
    Να σε πάρω μαζί μου την επόμενη φορά στα βιβλιοπωλεία!!

  12. Απάντηση

    Πόπη επίτηδες το κάνω!!!!!!!χαχαχαχα
    Που είσαι περιμένω να πιούμε καφέ ή τσάι με συνοδευτικά από μαρμελάδες!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    • Marina
    • 14 Μαρτίου 2011
    Απάντηση

    Μα δεν κάθεσαι ποτέ στα…αυγά σου;;;…χα…χα….
    Πως πάει το πονεμένο σου;
    Καλύτερα φαντάζομαι για να δημιουργείς! Θα πω της μαμάς μου για τη συνταγή σου μια και της αρέσει πολύ να φτιάχνει μαρμελάδες γιατί στη συνέχεια τις χρησιμοποιεί στην πάστα φλόρα. Η οποία, σημειωτέον, ειναι το φόρτε της!!!

    • eleni
    • 14 Μαρτίου 2011
    Απάντηση

    Ξανθή,ωραία,ξινούλα και αρωματική θα είναι,όπως μ΄αρέσει!
    Αλήθεια,κάθεσαι ποτέ ήσυχη-όχι,έ;
    Φιλιά-καλή εβδομάδα!

  13. Απάντηση

    Μαρίνα ξεκίνησα με εφημερίδες και περιοδικά και κόντεψα να κοιμηθώ!!
    Οπότε λέω σήκω Ξανθή και κάνε δουλειές!
    Όσο για τον πόνο θα δείξει, επειδή πονάει δεν πρέπει να είναι κάτι κακό.
    Φιλάκια!

  14. Απάντηση

    Ελένη όπως είπα και στη Μαρίνα αυτό είναι δύσκολο, δηλαδή τι να κάνω να δω τηλεόραση;;τιιιιιιιιιιιιιιι;;
    Η μαρμελάδα είναι ισορροπημένη !!

  15. Απάντηση

    Μια πάστα φλώρα να φτιάξεις και να με καλέσεις για καφεδάκι! Λίγο αργότερα μόνο για να σου φέρω αγκινάρες!!!!

  16. Απάντηση

    Ξανθή μου, νοστιμότατη η μαρμελάδα σου!!! θα τη δοκιμάσω γιατί μου αρέσουν οι συνδυασμοί! Καλό βράδυ…

    • iwanna
    • 14 Μαρτίου 2011
    Απάντηση

    Μεθαύριο έχω κάτι δουλίτσες από την περιοχή σου να περάσω να τη δοκιμάσω μην πάθετε τίποτα;
    την τρώω και σε πάστα-φλορα ή και σε μαφινάκια επάνω………………χαχα

    • Vita
    • 14 Μαρτίου 2011
    Απάντηση

    Πρέπει να μοσχομυρίζει! Μέχρι εδώ κάτω έφτασε το άρωμα! 🙂

  17. Απάντηση

    Μήπως να άνοιγες ένα delicatessen, με εξειδίκευση “Μαρμελάδες”!
    Για σκέψου το.:)

    Καλή δύναμη με το χεράκι σου. (Ομοιοπαθείς, και το δικό μου πονεμένο…)

  18. Απάντηση

    Λίλα κερνάω και χωρίς αν φέρεις αγκινάρες!!ευχαριστώ.

  19. Απάντηση

    Tante Kiki αν σου αρέσει η γεύση του λεμονιού αυτή η μαρμελάδα θα σου αρέσει πολύ.

  20. Απάντηση

    Ιωάννα πες εσύ πότε και θα γίνει κάτι.

  21. Απάντηση

    Vita ο δοκιμαστής είπε τα καλύτερα και είναι αυστηρός στην κριτική του.

  22. Απάντηση

    Ζαμπία το έχω σκεφτεί κι αυτό, προσπάθησα να δώσω κάπου αλλά δεν πέτυχε, βέβαια κι εγώ δεν το κυνήγησα πολύ. Ευχαριστώ για την πρόταση.
    Περαστικά μας κατά τα άλλα μάλλον η άνοιξη δεν μου πάει σε πρώτη φάση.

  23. Απάντηση

    Ξανθή …είσαι καλά;
    Μοσκοβόλησε το λεμόνι, το τραπεζομαντιλάκι σου πολύ γλυκό!

  24. Απάντηση

    Φοβερός συνδυασμός αρωματικά και γευστικά και η ζάχαρη σε αναλογία “ότι πρέπει” (προφανώς λόγω μήλου)!!
    Να είσαι καλά Ξανθή!!!
    φιλιά
    Καλό απόγευμα

  25. Απάντηση

    Εδώ είμαστε! Είχα ανοίξει πολλές σελίδες μαζί και σε άφησα τελευταία να διαβάσω με την ησυχία μου:)
    Να σε ρωτήσω Ξανθή μου, επειδή τα κομμάτια από το λεμόνι δε θα μου τα φάνε, αν βάλω μόνο το χυμό γίνεται;

  26. Απάντηση

    Δήμητρα καλά είμαι γενικώς μικροπονάκια με βασανίζουν αλλά θα δείξει!!θα με βαρεθούν που λέει κι ο γιος μου.
    Το τραπεζομάντιλο είναι από τα χρόνια των σποδών!!
    Καλό Απόγευμα.

  27. Απάντηση

    Γιώργο ευχαριστώ πολύ.
    Με τη ζάχαρη έχω κάτι εγώ, δεν θέλω να είναι γλυκά πολύ αυτά που φτιάχνω και προσπαθώ να βρίσκω ισορροπίες.
    Βασικά σε κάθε φρούτο θέλει και ένα άλλο υπολογισμό με γνώμονα την γλυκύτητα του φρούτου αλλά και την πηκτίνη.

  28. Απάντηση

    Μαρία αν εννοείς να μην βάλεις καθόλου και μόνο χυμό όχι δεν πάει.
    Πρέπει τουλάχιστον να βάλεις ξύσμα, δες την μαρμελάδα μήλο κακάο και κάνε την έτσι χωρίς το κακάο, ή βάλε το εσωτερικό των λεμονιών το οποίο θα ανακατευτεί με το μήλο και δεν θα φαίνεται.
    Και πάλι βέβαια θα είναι η παρουσία του λεμονιού.
    Αν θέλεις κάποια άλλη διευκρίνηση πάρε τηλέφωνο το βράδυ ή αύριο το πρωί.
    Καλό απόγευμα.

    • Asteri
    • 15 Μαρτίου 2011
    Απάντηση

    Μμμμμούρλια!!!
    Γεια στα χεράκια σου!

    • eva
    • 15 Μαρτίου 2011
    Απάντηση

    Eξαιρετική!!
    Εγώ μαρμελάδα έχω δοκιμάσει στο bazaar από τα χεράκια σου!
    Και η πορτοκαλόπιτά σου τέλεια!!
    Έχω καιρό να σας επισκευτώ όλες τις μπλογκοκουζίνες και χαζεύω σήμερα που βρήκα χρόνο όλες τις νοστιμιές!!
    Φιλάκια πολλά Ξανθή μου!!!

  29. Απάντηση

    Ευχαριστώ Ξανθή! Θα βάλω μόνο το μέσα από το λεμόνι σε μικρά κομματάκια και πιστεύω δε θα φαίνεται! Όταν τη φτιάξω θα σου πω εντυπώσεις:)

  30. Απάντηση

    Asteri σε ευχαριστώ!!!

  31. Απάντηση

    Εύα σε ευχαριστώ, εγώ σας βλέπω όλους αλλά δεν γράφω πολύ γιατί έχω κάποιο πρόβλημα.

  32. Απάντηση

    Μαρία μόνο που θα πρέπει να βάλεις περισσότερο μιας και θα παραλείψεις τις φλούδες.
    Αν χρειαστείς κάτι πάρε τηλέφωνο.

    • Ήβη
    • 17 Μαρτίου 2011
    Απάντηση

    Ωραία η μαρμελάδα με το λεμόνι. Την έχω δει σε ξένα blogs και μου έκανε εντύπωση γιατί μου αρέσει ιδιάιτερα οτιδήποτε με λεμόνι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode