Φιλέτα γαλοπούλας με χαλούμι συνοδεία πουρέ αρακά

από
25CE-2593-25CE-25B1-25CE-25BB-25CE-25BF-25CF-2580-25CE-25BF-25CF-258D-25CE-25BB-25CE-25B1-2B-25CE-25BC-25CE-25B5-2B-25CF-2587-25CE-25B1-25CE-25BB-25CE-25BF-25CF-258D-25CE-25BC-25CE-25B9

Όπως καλά καταλάβατε συνεχίζω από το γνωστό βιβλίο. Σήμερα με κάτι μη νηστίσιμο όμως γιατί σε λίγο στο σπίτι θα έκοβαν από εμένα να φάνε!!!χαχαχαχα
Η πρόταση προέρχεται από τον σεφ Βασίλη Αλβανίδη αλλά εγώ την τροποποίησα λίγο στα δικά μου δεδομένα.

Τα υλικά για 3 άτομα
3 φιλέτα γαλοπούλας
3 φέτες χαλούμι
Λίγα φύλλα δυόσμου
Αλάτι πιπέρι
Λίγους σπόρους σιναπιού
Ξύσμα ενός λεμονιού και το χυμό
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Για τον πουρέ
300γρ. αρακά κατεψυγμένο
2 μέτριες πατάτες
2 κουταλιές βιτάμ
1 βιολογικό κύβο λαχανικών
100ml νερό
Αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία
Λέμε στο χασάπη μας να μας κόψει λεπτά φιλέτα γαλοπούλας και να τα χτυπήσει ώστε να είναι αρκετά πλατιά.
Αφού τα αλατοπιπερώσουμε τα βάζουμε σε ένα μπολ με το λάδι το ξύσμα του λεμονιού, τους σπόρους σιναπιού και το μισό χυμό λεμονιού. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Βγάζουμε από το ψυγείο αφαιρούμε με ένα μαχαίρι τους πολλούς σπόρους σιναπιού και τοποθετούμε στο μισό του καθενός φιλέτου μια φέτα τυρί και μερικά φύλλα δυόσμου.
Διπλώνουμε το υπόλοιπο και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες ώστε να μη βγει το τυρί κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Εγώ εδώ τα τοποθέτησα σε πυρέξ με 2 κουταλιές λάδι και τον υπόλοιπο χυμό του λεμονιού.
Τα έψησα στο γκριλ γυρίζοντας μια δυο φορές.


Το καλύτερο θα ήταν να ψηθούν σε σχάρα προσέχοντας να μην στεγνώσουν.
Για τον πουρέ
Έβρασα τον αρακά για 20 λεπτά.
Έβαλα τις πατάτες σε ένα σακουλάκι το έδεσα και τις έβαλα στο φούρνο μικροκυμάτων για 6 λεπτά στη μεγάλη κλίμακα. Με αυτό τον τρόπο συνηθίζω να “βράζω” λίγες πατάτες όταν είναι απαραίτητο.
Έβαλα στο μούλτι τον αρακά και τις πατάτες και τα έλιωσα.

Σε μια κατσαρόλα έβαλα το μείγμα αρακά πατάτας και πρόσθεσα 1 κύβο λαχανικών που τον είχα διαλύσει σε 100ml ζεστό νερό και το βιτάμ. Έριξα λίγο αλάτι και πιπέρι, ανακάτεψα καλά και μόλις πήρε βράση ήταν έτοιμος.


Σερβίρουμε τα φιλέτα μας με τον πουρέ και απολαμβάνουμε με καλή παρέα κι ένα καλό κρασί.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Ξανθή κι εγώ για 40 και 50 μέρες νηστεία δεν το συζητάω, θα φάνε κι εμένα οι άντρες μου!
    Ωραίο και νόστιμο το πιάτο σου!
    Καλές Απόκριες, Καλά Κούλουμα εύχομαι!

  2. Απάντηση

    Και να πεις οτι έχεις να φάνε να το καταλάβω,με τη λύσσα θα μένανε,
    χαχαχα!
    Το φαγάκι σου πάντως πολύ πρωτότυπο και κάποια μέρα, έστω και εντός Σαρακοστής θα το διαλέξω.
    Καλό τριήμερο!!!

  3. Πολύ ιδιαίτερο το φαγητό και λαχταριστό επίσης. Ο πουρές με ενδιαφέρει πολύ μήπως το παιδί μου φάει τον αρακά.
    Καλά κούλουμα.

  4. δώσε στον αντρικό πληθυσμό να φάει, μην το διακινδυνεύεις, χαχα!!!
    καλά κούλουμα

  5. Απάντηση

    Xanthi, poli oraio piato, latreuvo Halloumi kai ekeno to poure araka…to xpoma einai fantastiki!

  6. Απάντηση

    Μου αρέσει..μου αρέσει..το πουρέ αυτό τον κάνω κι εγώ για τα μικρά..

    • Xara
    • 4 Μαρτίου 2011
    Απάντηση

    Pragmatika mou trexoun ta salia!!!
    akoma kai o arakas fantazei laxtaristos!!
    Thanks

  7. Απάντηση

    @ ΕΛΕΝΑ να σου πω την αλήθεια ούτε κι εγώ μπορώ τόσες πολλές μέρες, κρατώ πάντα την Τετάρτη και την Παρασκευή και κάποιες άλλες ημέρες μεγάλης σημασίας για μένα.
    Καλά να περάσετε κι εσείς!!

    @ Χαρά άσε έβαλα ένα κιλό στο Λονδίνο οπότε περισσεύει!!!χαχαχαχα
    Καλό Τριήμερο με τις υπέροχες γιορτές σας!!Και το βράδυ θα είμαστε στον υπολογιστή να δούμε τη φιλενάδα!!!

  8. Απάντηση

    @ Μαρία για δοκίμασε ίσως πετύχει!!

    @ ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ Καλά Κούλουμα και σ’ εσάς!!!

    @ Peter σε ευχαριστώ!! Καλές Αποκριές!!!

    @ Αχτίδα έχεις καταφέρει να τα ταΐζεις βλέπω από όλα!!

    @ Xara χαίρομαι που σου αρέσει!!
    Κι εγώ ευχαριστώ!!

    • iwanna
    • 4 Μαρτίου 2011
    Απάντηση

    Πουρέ από αρακά δεν έχω φάει ,λες να το επιχειρήσω;

    • Marina
    • 4 Μαρτίου 2011
    Απάντηση

    Φέρε και από δω ένα πιάτο Ξανθή!!!

  9. Απάντηση

    Δε νηστεύω οπότε θα το δοκιμάσω. Φιλιά και Καλά Κούλουμα!

  10. Απάντηση

    πού να τολμήσω εγώ Ξανθούλα μου να κάνω 40 μέρες μόνο νηστήσιμα…
    θα με δαγκώσει ο καλός μου…
    οπότε τη γαλοπούλα σου τη βλέπω να τη φτιάχνω μαζί με τον πουρέ μπας και τον ξεγελάσω…
    Καλή Αποκριά να έχετε..-:))

  11. Απάντηση

    Κάθε μέρα μας ξεσηκώνεις! Πολύ νόστιμο το φαγητό σου!
    Καλά Κούλουμα και καλά να περάσετε:)

  12. Απάντηση

    ΑΑΑΑΑ πολύ γκουρμέ Ξανθή, πολύ όμως και μου αρέσει τα μάλα

  13. Απάντηση

    @ Ιωάννα εγώ σου είπα μην κάνεις κακές παρέες εσύ δεν ακούς!!και βέβαια να το επιχειρήσεις!!

    @ Μαρίνα πάω σε κούριερ και στο στέλνω!!!

    @ Κατερίνα Καλά Κούλουμα!!περιμένω εντυπώσεις.

  14. Απάντηση

    @ Βιβή κι εμείς δεν νηστεύουμε όλες τις μέρες!!
    Καλή Αποκριά!!

    @ Μαρία μη με ματιάσετε και μαγειρέψω μετά ποιος ξέρει πότε!!!χαχαχαχα
    Καλά να περάσετε!!

    @ Πόπη μου είπα αφού δεν βγαίνουμε ας το διασκεδάσουμε στο σπίτι με κάτι αλλιώτικο!!
    Φιλάκια πολλά!

Γράψτε απάντηση στο Katerina Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode