Φιλέτα κοτόπουλου με μπέικον ντοματίνια και μικρές πατάτες.

από
25CE-259A-25CE-25BF-25CF-2584-25CF-258C-25CF-2580-25CE-25BF-25CF-2585-25CE-25BB-25CE-25BF-2B-25CE-25BC-25CE-25B5-2B-25CE-25BC-25CF-2580-25CE-25AD-25CE-25B9-25CE-25BA-25CE-25BF-25CE-25BD-2B1


Όπως σας είπα στο Λονδίνο φάγαμε καλά είτε αυτό έγινε στο σπίτι είτε κάπου έξω.
Είχαμε πολύ καλούς μάγειρες, παρόλο το βαρύ επαγγελματικό τους πρόγραμμα, αλλά και καλούς συμβούλους για τα εκτός σπιτιού γεύματα ή δείπνα.
Κι ας αρχίσουμε από ένα απλό φαγητό νοστιμότατο και γρήγορο κατάλληλο για εργαζόμενους.
Τα υλικά μας για 4 άτομα
4 φιλέτα κοτόπουλου
4 μεγάλες φέτες μπέικον
1/2 κιλό ντοματίνια
1/2 κιλό μικρές πατάτες
Αλάτι πιπέρι
2-3 κλαδάκια δενδολίβανου
Ελαιόλαδο
4 αραβικές πίτες

Διαδικασία
Πλένουμε τα φιλέτα και αφού τα αλατοπιπερώσουμε τα τυλίγουμε με τα κομμάτια μπέικον.
Τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ που έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο και σκορπίζουμε ανάμεσα το ντοματίνια και το δενδρολίβανο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κι αέρα για 45 λεπτά.
Στο διάστημα αυτό πλένουμε πολύ καλά τις μικρές πατατούλες μας και τι βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να τρυπιούνται και τις στραγγίζουμε.
Σερβίρουμε πάνω σε αραβική πίτα που έχουμε ζεστάνει στο φούρνο ή σε τοστιέρα


Είχαμε και επιδόρπιο τηγανητές μπανάνες συνοδεία παγωτού!!

Σημειώση
Αγοράστε μπέικον σε μεγάλες και λίγο χοντρές φέτες.
Προτιμήστε πατάτες βιολογικής καλλιέργειας γιατί δεν τις ξεφλουδίζουμε.
Στην Αγγλία αυτές τις λένε νέες πατάτες, έχω δει σε μια λαϊκή αγορά, εδώ, και είναι από Γαλλία.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • eleni
    • 20 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    Kαλώς ήλθες,Ξανθή!
    Έχασα λίγο επαφή,αλλά έριξα μια ματία από τις φωτογραφίες με τα δωράκια.

    Η πρόταση πολύ νόστιμη-αυτές οι πιτούλες πολύ μ΄αρέσουν!
    Φιλιά!

  1. Απάντηση

    Καλησπέρα Ξανθή,
    πράγματι απλό γρήγορο και νοστιμότατο πιάτο, αλλά και το επιδόρπιο!!!!!!!

    • ΧΑΡΑ
    • 20 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    Καλώς επέστρεψες φιλενάδα!
    Τόσο λίγο ήταν το Λονδίνο;;;;Αν κρίνω απο τα δώρα που έφερες πέρασες καλά, το εύχομαι.Ο Γιόκας καλά;
    Φιλιά πολλά καλή εβδομάδα.

    • Marina
    • 20 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    Και οι τηγανιτές μπανάνες πως γίνονται;;; Είδες το μυαλό μου στο γλυκό…ΠΑΛΙ!!!

  2. Απάντηση

    Πολύ καλό, εύκολο και νόστιμο.
    Οι πατατούλες αξίζει να είναι βιολογικές γιατί μεγαλώνουν μέσα στο χώμα.
    Καλή βδομάδα

    • Ήβη
    • 21 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    Καλώς μας ήρθες πίσω. Ωραίο το κοτόπουλο, γίνεται γρήγορα και νόστιμο με το δενδρολίβανο.

    • Λίλα
    • 21 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    Ξανθή μου αυτό το φαγάκι θα το λατρέψει ο γιόκας μου!
    KAΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!

  3. Απάντηση

    @ eleni τώρα είδα τις περιπέτειες σας.
    Το φαγητό νόστιμο και εύκολο ιδιαίτερα για τα βάρβαρα ωράρια των παιδιών.

    @ para-kelsoscooks στο επιδόρπιο βλέπω κόλλησες!!!

    @ Χαρά μου γυρίσαμε βλέπεις οι εδώ υποχρεώσεις τρέχουν ακόμη,καλά περάσαμε, τα παιδιά μας είναι καλά κι όπως θα δεις και στη συνέχεια μας περιποιήθηκαν πολύ καλά.
    Ευτυχώς που περπατάγαμε πολύ γιατί αλλιώς θα γυρίζαμε με πολλά κιλά επιπλέον.

  4. Απάντηση

    @ Μαρίνα να σου στείλω τη συνταγή ή μήπως δεν πρέπει;;

    @ Μαρία το θέμα είναι αν πράγματι μπορείς να βρεις βιολογικές!

    @ Ήβη ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο!!!

    @Λίλα καιρός είναι να αρχίσεις να μαθαίνεις το γιο μαγειρικές έτσι ώστε να σου φτιάχνει εκείνος αργότερα.
    Αυτό το φαγητό είναι μαγειρεμένο από το γιο μας.
    Καλημέρα!!

  5. Απάντηση

    Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Πολύ ωραίο το φαγάκι των παιδιών. Πες μας και άλλα από το ταξίδι σας!
    Μας έλειψες:)

    • Maria B.
    • 21 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    καλής ήρθατε !! όπως βλέπω και όπως φαντάζομαι περάσατε υπέροχα!!!!

    καλημέρα και καλή βδομάδα

    • Penelope
    • 21 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    Αυτό το “ταχύτατο” φιλέτο κοτόπουλο με ντοματίνια το λάτρεψα, αμέσως μόλις το διάβασα καλή μου Ξανθή.

    Καλώς μας ήρθατε και πάλι,αν και γρήγορα γυρίσατε, εγώ θα καθόμουν περισσότερο 😉

    • Asteri
    • 21 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    Πολύ ωραίο φαγητό!
    Καλή εβδομάδα

    • Vasiliki
    • 21 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    kalimera! kalosorises!!
    oreo to fagaki sou xanthi mou!!kai to epidorpio sketi lixoudia!!kali eudomada sas euxome!!sou stelno tin agapi mou!!!

    orea ola sto londino!kai gios mou itan eki,se seminario

  6. Απάντηση

    Καλημέρα και καλή εβδομάδα, νόστιμο και εύκολο φαγητάκι και γλυκάκι!!!

  7. Απάντηση

    Και το φαγάκι και το γλυκάκι δείχνουν νοστιμότατα!
    Καλώς επιστρέψατε Ξανθή, ελπίζω να πέρασες όμορφα!

  8. Απάντηση

    Ωραιότατα και τα δυο πιατα, φιλια πολλα.

    • Vita
    • 21 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    Ωραιότατα και τα δύο σημερινά σου πιάτα Ξανθή. Το κοτόπουλο μπορώ να το θεωρήσω διαίτης αν παραλείψω την πίτα;

  9. Απάντηση

    @ mia maria υπομονή θα γραφτούν πολλά αλλά σιγά σιγά!!

    @ Μαράκι μου σε ευχαριστώ πολύ καλή σου εβδομάδα.

    @ Πηνελόπη να δεις εγώ πόσο θα καθόμουν έλα όμως που εδώ τρέχουν θέματα;;

  10. Απάντηση

    @ Asteri καλή εβδομάδα και σε σένα!

    @ Vasiliki σε ευχαριστώ πολύ, καλά περάσαμε λίγο βέβαια αλλά έχουμε την ελπίδα να ξαναπάμε αργότερα.

    @ manousina στα εύκολα είναι κι η νοστιμιά όμως!!

  11. Απάντηση

    @ ΕΛΕΝΑ ευχαριστώ, πολύ ωραία περάσαμε!!

    @ Νικόλα πολλά φιλιά και σε εσάς, ελπίζω η επόμενη βόλτα μου να είναι προς τα μέρη σας!!

    @ Vita και με την πίτα δεν νομίζω ότι επιβαρύνεται ιδιαίτερα.
    Καλό απόγευμα.

    • RIRI
    • 21 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    Αυτό Ξανθή μου πρέπει να ειναι πολύ καλο!!!!(και γρήγορο)!!Αυτό που δεν κατάλαβα καλά ειναι, οταν λές τυλίγουμε τα φιλέτα με το μπεικον, εννοεις να τα κάνουμε ρολλό?,η περνάμε το μπείκον γύρω απο το φιλέτο??
    New potatoeς βλέπω συχνά στον Βερόπουλο!!

  12. Απάντηση

    Πολύ καλό το πιάτο σου σήμερα!!! Εύκολο, γρήγορο και πάντων νόστιμο!!

    • Marina
    • 21 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    ΠΟΝΤΟΣ….που έλεγε στη γνωστη ελληνική ταινία και ο Ξαρχάκος!!! Μαρτυριάρα…………!!!!!!!!!

  13. Απάντηση

    @ RIRI όχι ρολό απλά τα τυλίγεις γύρω από τα φιλέτα, εκεί έχει μπέικον σε μεγάλες όμως λωρίδες.

    @ anthivolon ευχαριστώ!!

    @ Marina γιατί καλέ μαρτυριάρα εγώ είπα να σου λύσω την απορία.
    Φιλάκια.

Γράψτε απάντηση στο ΧΑΡΑ Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode