Η κόκκινη μαρμελάδα και δωράκια

από
25CE-259C-25CE-25B1-25CF-2581-25CE-25BC-25CE-25B5-25CE-25BB-25CE-25AC-25CE-25B4-25CE-25B1-2B-25CF-2586-25CF-2581.-2B-25CE-25B4-25CE-25AC-25CF-2583-25CE-25BF-25CF-2585-25CF-2582-2B5

Πριν λίγες μέρες η RIRI μας έλεγε πως έφτιαξε διάφορα φαγητά και γλυκά για την κόρη της λες κι εκεί που θα πήγαινε, όπως έλεγε, δεν θα είχε να φάει!!
Τώρα αν σας πω εγώ τι ετοιμάζω κάθε φορά που πάω Λονδίνο θα με πείτε υπερβολική!!
Λες και στο Λονδίνο δεν έχουνε να φάνε που λέει κι ο γιος μας.
Για λίγες μέρες θα σας λείψω λοιπόν, σας αφήνω σε καλά χέρια όμως, στη Λίνα!!!

Πριν φύγω θα σας δώσω μια μαρμελάδα με κόκκινα φρούτα του δάσους, την αγαπημένη της μεγάλης μας κόρης, μιας και στην αυλή του σπιτιού της στην πατρίδα της έχουν τέτοια φρούτα.Κι όχι ότι δεν υπάρχουν άπειρες στην αγορά αλλά αυτή θα είναι από τα χεράκια μου.


Βέβαια για να βρω αυτά τα φρούτα διάνυσα αρκετά χιλιόμετρα περπατώντας στη βροχή.


Στο διάστημα που θα λείπω σας καλώ να μου πείτε ποια μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού σας αρέσει πολύ και δεν έχετε δει μέχρι στιγμής στις αναρτήσεις μου.
Τώρα αν μαζί με αυτό γράψετε και καμμιά μικρή επιθυμία σας για δωράκι από το Λονδίνο εγώ από εκεί που θα είμαι θα ρίχνω κλεφτές ματιές κι αν είστε καλά παιδιά όλο και κάτι θα προσπαθήσω να σας φέρω με την επιστροφή μου.
Σας βάζω πολλά;;; τι νομίζετε έτσι θα πάρετε δωράκια;;;

Και τώρα ας φτιάξουμε τη μαρμελάδα.
Τα υλικά μου
Μείγμα από φραγκοστάφυλα, βύσσινα μύρτιλλα και μαύρα βατόμουρα 450γρ.
Κόκκινα βατόμουρα 450γρ.
650γρ. ζάχαρη
Χυμό από ένα μέτριο λεμόνι

(Τα φρούτα είναι κατεψυγμένα )

Διαδικασία
Αφήνουμε τα φρούτα σε θερμοκρασία δωματίου να ξεπαγώσουν.
Μόλις είναι έτοιμα τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη ανακατεύουμε καλά και φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού.


Με την κουτάλα του πουρέ συνθλίβουμε λίγο τα φρούτα και ξαφρίζουμε προσεκτικά.
Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η μαρμελάδα και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Ο χρόνος βρασμού αυτής της μαρμελάδας είναι πολύ μικρός περίπου 10 το πολύ 15 λεπτά.
Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Προσοχή μην σας πέσει πάνω σε ρούχα δύσκολα θα ξεβάψει.
Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε στο πρωινό σας σε τάρτες ή γλυκά όπως επίσης σε σε σάλτσα για χοιρινό. Μόλις μάθω τη συνταγή θα σας την μαγειρέψω.
Το καλοκαίρι θα φροντίσω να βρω φρέσκα φρούτα ώστε να επαναληφθεί η διαδικασία.
Ένα μικρό βαζάκι χαρίστηκε στο πιο γλυκό κορίτσι των blog, αδυναμίες είναι αυτές.
Για να δούμε τι θα σκαρώσει!!! Δεν είναι δέσμευση βέβαια αυτό!!
Σας φιλώ και περιμένω τα σχόλια σας!!!

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Όταν διάβασα το πιο γλυκό κορίτσι αμέσως σκέφτηκα την Αθηνά, απίστευτο;;; Καλά να περάσετε!!!

    • Asteri
    • 9 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    Τέλεια η μαρμελάδα σου!!!!!!!!!!!
    Να περάσεις καταπληκτικά!

  2. Απάντηση

    H μαρμελάδα δου λαχταριστή. Να πας στο καλό, να περάσει όμορφα, εμείς θα είμαστε εδώ και θα σε περιμένουμε. Ε και κάπου κάπου ρίχνε και καμιά ματιά προς τα δω!!
    φιλιά

    • eleni
    • 9 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    Ξανθή,καταπληκτική μαρμελάδα με φρούτα γνωστά για τις αντιοξειδωτικές τους ουσίες!

    Ταξιδάκι;Να περάσεις όμορφα,να χαρείς τα παιδιά σου-θα σε περιμένουμε με τα νέα και τις φωτογραφίες.
    Καλό ταξίδι!
    Φιλιά!

    • Εφη
    • 9 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    Ξανθή,να περάσεις όμορφα και γυρίζοντας να μας πεις λεπτομέρειες!
    Πολύ ωραία η μαρμελάδα σου!!!

  3. Απάντηση

    Καλά να περάσεις, να δεις τα παιδάκια σου και να ξεκουραστείς!
    Πολύ όμορφη η μαρμελάδα σου!

    • Όλγα
    • 9 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    Υπέροχη η κατακόκκινη μαρμελάδα!! Καλό ταξίδι!! Να το χαρείς.. να περάσεις πανέμορφα!

  4. Απάντηση

    κ.Ξανθή μου σας χιλιοευχαριστώ κι από εδώ!!να περάσετε τέλεια στο Λονδίνο και να χαρείτε τα παιδιά σας!!Εγώ ήδη δοκίμασα την μαρμελάδα!!Και θα σκεφτώ τι θα την κάνω!!Εννοείται δεν είναι δέσμευση αλλά χαρά μου!!Το ξέρετε!!Πολλά φιλιά!!
    ΥΓ: ευχαριστώ γλυκιά μου manousina με την πιο όμορφη μπουμπούκα!!!

    • Marina
    • 9 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    Καλό ταξίδι και καλή διαμονή στο Λονδίνο!!!
    Μήπως να’ρχόσουν και λίγο πιο δεξιά για λίγες μέρες;;; Το τρένο θα πάρεις και…έφτασες!!! Έχω και ωραίαααα κρεβάτια, θα σας μαγειρέψω και νόστιμα φαγητάαααααα, θα σας έχω στα ώπα-ώπα!!!
    Αυτό που θέλω οπωσδήποτε από το Λονδίνο είναι…να φορτώσεις τις μπαταρίες σου με τη μορφή του παιδιού σου και να γυρίσεις χαρούμενη και ανανεωμένη!!!

    • RIRI
    • 9 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    Ξανθή μου, καλό ταξίδι να κάνετε και να περάσετε οσο πιο καλά γίνεται !!!
    Μου αρεσε πολύ η μαρμελάδα με τα φρούτα που εφτιαξες σήμερα, αλλα εγώ εδώ μόνο κατεψυγμένα blackberries εχω βρεί..τι αλλο λές να βάλω απο φρέσκα φρούτα, για να χρησιμοποιήσω τα blackberries???

    Επίσης, θέλω μια καλή μαρμελάδα λεμόνι!!!Εχεις βάλει και δεν την εχω δει?????
    Οταν γυρίσης με το καλό,να μου πείς!!!
    Φιλια Πολλά, και κάνε shoping και για μένα!!!!

    • Katerina
    • 10 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    Καλό ταξίδι, να περάσεις καλά και have fun που λένε και στην αλλοδαπή. Η μαρμελάδα έχει τέλειο χρώμα!

    • Anthoula
    • 10 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    Τέλεια φαίνεται η μαρμελάδα!
    Τέλειο ακούγεται και το ταξιδάκι!
    Να περάσετε καλά και να φέρεις και καμιά φωτογραφία…
    Όσο για τα δωράκια, αναμένω και εγώ να δω τη μεταμόρφωση της μαρμελάδας στα χέρια της Αθηνάς…
    Φιλιά πολλά!

    • Μarion,
    • 10 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    Φοβερή η μαρμελάδα σου Ξανθή μου.
    Τέλειο χρώμα και οι γεύσεις που μ αρέσουν.

    Καλό ταξίδι, να περάσεις όμορφα, να διασκεδάσεις και με το καλό να γυρίσεις. Θα σε περιμένουμε με τα νέα σου 🙂

    Φιλια πολλά

  5. Απάντηση

    καλο ταξιδι!!!!!τέλεια η μαρμελάδα…υπ΄εροχο χρώμα!!!!
    καλά να περάσετε!!!!!!

    • Vasiliki
    • 10 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    kalimera xanthi!
    kalo taxidi sou euxome!na se kalodextoune ta pedia!
    kali diamoni na exeis me poles xares!!!
    filia pola !!!

  6. Απάντηση

    Τέλεια η μαρμελάδα σου, να περάσετε πολύ πολύ όμορφα και περιμένουμε εντυπώσεις!

    • Nells
    • 10 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    katepsygmena 3ekatepsygmena einai ta agapimena mou!!den uparxei i syndagi!!kolassi!
    to blog sou einai ebneysmeno k pendanostimo!kala na peraseis!

    • Maria B.
    • 10 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    Ξανθούλα, καλά να περάσετε, φανταζομαι την χαρά σου και στην συγκινηση σου !!!

    καλό ταξίδι σας εύχομαι !!!!

    φιλια πολλά

  7. Απάντηση

    Από τις πιο αγαπημένες μαρμελάδες!
    Καλό ταξίδι Ξανθή, καλά να περάσεις!!!

    • Marina
    • 10 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    Ελάτε να παίξουμε!!! Έχω λόγο και κερνάω δώρα!!!

    • iwanna
    • 10 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    Θα μας λείψουν οι συνταγές σου αλλά για χάρη του παιδιού μπορείς να πας……
    Να περάσετε καλά,να χορτάσεις τα παιδιά σου και με το καλό να ξαναγυρίσετε ανανεωμένοι και ξεκούραστοι!

  8. Απάντηση

    Πολύ ωραία η μαρμελάδα, όλες βέβαια μου αρέσουν πολύ.
    Καλό ταξίδι, να περάσεις όμορφα και κάνε καμμιά βόλτα και για μας στα harrods.
    Φιλιά πολλά

  9. Απάντηση

    Ήμουν σίγουρη ότι η Αθηνούλα είναι η πιο γλυκιά ΚΑΙ ταλαντούχα μπλόγκερ ! Η μαρμελάδα δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω ότι είναι η πιο αγαπημένη και πολυλατρεμενη μου! Καλά να περάσεις στο πολυαγαπημένο mou Λονδίνο και καλή επιστροφή! σε φίλο πολύ

    • Ήβη
    • 11 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    Ξανθή Καλο ταξίδι και να περάσετε καλά. Πω, πω υπέροχη είναι και είσαι τυχερή που βρίσκεις αυτά τα υπέροχα φρούτα.

    • Vita
    • 11 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    Καλά να περάσετε και να απολαύσετε όσα ετοίμασες χρυσοχέρα!Υπέοχη η μαρμελάδα σου!

  10. Απάντηση

    Ξανθή να περάσετε όμορφα, να ευχαριστηθείτε τα παιδιά σας και τις βόλτες σας!

    Τελικά το είπες και το έκανες! Βρήκες
    φρούτα του δάσους έστω και κατεψυγμένα! Τέλεια απόδοση χρώματος και γεύσης πιστεύω.

    Καλή επιστροφή, αν και δεν θα θες να επιστρέψεις καθόλου…Έχεις δίκιο!

    Ζαμπία

    • marianna
    • 13 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    τι υπέροχη μαρμελάδα! καλό ταξίδι.

    • eva
    • 15 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    Καλά να περάσεις Ξανθή μου!!!
    Άν και δίπλα στα αγαπημένα σου παιδάκια αυτό είναι βέβαιο!!
    Η μαρμελάδα σου εκπληκτική!!
    Από τις αγαπημένες μου!
    Σε φιλώ!

    • L.
    • 24 Μαρτίου 2012
    Απάντηση

    Τι υπέροχη! Κι αυτό το χρώμα μούρλια! Λατρεύω τα φρούτα του δάσους και θα την φτιάξω οπωσδήποτε!!

Γράψτε απάντηση στο Μarion, Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode