Ζυγούρι γιουβέτσι

από
25CE-25B2-25CF-2581-25CE-25B1-25CF-2583-25CF-2584-25CF-258C-2B3

Το συγκεκριμένο κρέας γίνεται με πολλούς τρόπους εδώ στα Χανιά. Ένας τρόπος είναι και αυτός εδώ.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:
1 1/2 κιλό ζυγούρι κατά προτίμηση μπούτι
1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
1/2 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα (κονκασέ)
αλάτι – πιπέρι
1/2 κιλό κριθαράκι χονδρό

Και τώρα ας το φτιάξουμε:

Πλένουμε πολύ καλά το κρέας και το αλατίζουμε.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό μαζί με το κρέας, ένα κρεμμύδι και αφήνουμε να πάρει βράσει.

Ξαφρίζουμε αν χρειαστεί. Αφήνουμε να βράσει πολύ καλά. Στην χύτρα θέλει 45 λεπτά.
Στην συνέχεια βάζουμε το κρέας με το ζωμό του (όχι όλο το ζωμό) και τα ντοματάκια μέσα σε μία γάστρα.
Προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται και πιπέρι.

Τοποθετούμε την γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αερόθερμο και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου. Βγάζουμε την γάστρα από τον φούρνο και αφαιρούμε το κρέας. Δοκιμάζουμε στο αλάτι ενώ προσθέτουμε και άλλο ζωμό αν χρειάζεται. Ρίχνουμε το κριθαράκι και ξαναβάζουμε στον φούρνο. Μόλις είναι έτοιμο και το κριθαράκι ξαναβάζουμε το κρέας από πάνω και το βάζουμε πάλι στον φούρνο για άλλα 5 λεπτά ίσα να ζεσταθεί το κρέας.
Σερβίρουμε σε πιάτο και προσθέτουμε από πάνω τυρί της αρεσκείας μας.

Καλή σας όρεξη.

Κατηγορίες
  1. Απάντηση

    Πολύ νόστιμο το ζυγούρι, με γιουβετσάκι πρέπει να γίνεται τέλειο!!
    Φιλιά Λινάκι!

    • Εφη
    • 4 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    Λουκουμάκι μέσα στη γάστρα…πωπω!!
    Καλημέρα!

  2. Απάντηση

    Αυτό το φαγητό Λίνα μου το τρώω με κλειστά τα μάτια και με τα μάτια κλειστά :)) (έννοιες ξεχωριστές!!)
    Υπέροχο πιάτο και ιδιαίτερα νόστιμο
    Πολλά φιλιά
    Καλό Σαββατοκύριακο

    • Λίλα
    • 4 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    Καταπληκτικό το ζυγούρι όπως και να είναι, πόσο μάλλον μέσα σε αυτό το μελωμένο γιουβετσάκι!

  3. Απάντηση

    Πω πω τί είναι αυτές οι νοστιμιές;; Λατρεύω το γιουβέτσι και πόσο μάλλον όταν φτιάχνεται με τέτοιο κρέας! Απίθανο φαίνεται Λίνα!
    Μάγδα

    • iwanna
    • 4 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    Πολύ ωραίο το ζυγούρι Λίνα και σε γιουβέτσι θα είναι ακόμα πιο νόστιμο!

  4. Απάντηση

    To ζυγούρι δε μου πολυαρέσει αλλά για το μελωμένο κριθαράκι τρελαίνομαι!! Τσιμπάω λίγο, βάζω και τριμμένο τυράκι από πάνω και το καταευχαριστιέμαι!!!
    Φιλιά και καλό Σ/Κ

    • eleni
    • 4 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    Λίνα,κλασσικό,αγαπημένο πιάτο!
    Γίνεται γλύκα αυτό το φαγητό.
    Φιλιά!

  5. Απάντηση

    Είπα κι εγώ να ανοίξω να φτιάξω το μενού της άλλης εβδομάδας κι έπεσα στο φαγητό σου και πεινάωωωω πολύ!!!
    Δε θα βρεθεί διαδικτυακός τρόπος να στέλνονται πιάτα!!
    Φιλάκια.

  6. Απάντηση

    Τι ωραία φαγάκι!
    Μπράβο

    • Λίνα
    • 4 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    Έλενα, είναι όντως πολύ ωραίο. Άλλη γεύση από το κλασικό βραστό.
    Φιλάκια!!!

    • Λίνα
    • 4 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    Έφη, σε ευχαριστώ πολύ.
    Καλό απόγευμα!!!

    • Λίνα
    • 4 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    Γιώργο μου σε ευχαριστώ πολύ.
    Εύχομαι να περάσετε πολύ πολύ όμορφα αύριο.
    Φιλιά!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

    • Λίνα
    • 4 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    Λίλα, σε ευχαριστώ πολύ.
    Καλό απόγευμα!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

    • Λίνα
    • 4 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    Μάγδα, σε ευχαριστώ πολύ. Χαίρομαι που σου αρέσει.
    Καλό απόγευμα!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

    • Λίνα
    • 4 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    Ιωάννα μου να ‘σαι καλά.
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

    • Λίνα
    • 4 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    anthivolon σε ευχαριστώ πολύ.
    Φιλιά!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

    • Λίνα
    • 4 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    Ελένη,πράγματι κλασικό αλλά πολύ αγαπημένο φαγάκι.
    Φιλιά!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

    • Λίνα
    • 4 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    Ξανθή μου εγώ να δεις πόσες φορές το έχω πει αυτό. Δεν περνάνε όμως τα πιάτα από την οθόνη…..ακόμη.
    Φαντάζεσαι να το ζήσουμε και …αυτό!!! χαχαχαχα
    Φιλάκια!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

    • Λίνα
    • 4 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    Taste Advisor σε ευχαριστώ πολύ.
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

    • Marina
    • 4 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    Δεν το’χω φάει ποτέ έτσι!!! Κάποτε νόμιζα ότι μυρίζει αλλά άλλαξα γνώμη όταν δομίμασα σουπα απο ζυγούρι.

  7. Απάντηση

    Πρέπει να έρθω να το δοκιμάσω εκεί! Φαίνεται και από τις φωτογραφίες ότι είναι τέλειο!!!!!

    • Λίνα
    • 4 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    Μαρίνα αν το ζυγούρι είναι καλό τότε δεν μυρίζει καθόλου. Το ζυγούρι σούπα πάλι είναι καταπληκτικό, ειδικά όταν στραγγίσεις το ζωμό και προσθέσεις λαχανικά της αρεσκείας σου μέσα. Θα σας την δώσω και αυτή την συνταγή κάποια στιγμή.
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

    • Λίνα
    • 4 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    Αγγελική μου η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή.
    Φιλιά!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

  8. Απάντηση

    Αγαπητή μου Ξανθή
    Πήρα βόλτα τις κουζίνες σήμερα και δοκιμάζω.
    Πάντως το γκιουβέτσι είναι η αδυναμία μου
    Υπέροχος ο μεζές σου.
    Νάσαι καλά
    Ντένης

  9. Απάντηση

    με ζυγούρι και γίδα το γιουβετσάκι γίνεται πεντανόστιμο, τρώγεται στο πι και φι, κρίμα που δεν έμεινε μεριδούλα και για μένα!!!!

    • Λίνα
    • 4 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    Κ. Ντένη Νικολαίδη, ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια.
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

    • Λίνα
    • 4 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    γαστερόπληξ αυτό τρώγεται ζεστό-ζεστό και μέχρι σκασμού. Είμαι σίγουρη ότι συμφωνείς μαζί μου.
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

    • kiki
    • 5 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    Νόστιμο και παραδοσιακό!

    • Vita
    • 5 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    Το ζυγούρι όπως και να το φτιάξουμε είναι από τα αγαπημένα μας κρέατα εδώ κάτω. Υπέροχος ο τρόπος σου συμπατριώτισσα 🙂

  10. Απάντηση

    μμμμ πάνε χρόνια που το’φαγα και το λιγουρεύομαι :)))

    • Λίνα
    • 5 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    Κικί μου σε ευχαριστώ πολύ.
    Φιλιά!!!

    • Λίνα
    • 5 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    Vita σε ευχαριστώ πολύ. Πράγματι είναι από τα πολύ αγαπημένα μας κρέατα και το φτιάχνουμε με πολλούς τρόπους.
    Καλή Κυριακή!!!

    • Λίνα
    • 5 Φεβρουαρίου 2011
    Απάντηση

    Και λοιπόν; τι να σου κάνω που είσαι και μακριά!!!
    Καλή Κυριακή!!!

    • Σταυρος
    • 20 Μαΐου 2017
    Απάντηση

    το εφτιαξα με μονη παραλλαγή οτι πέταξα το πρωτο νερο μολις αρχιζε να κοχλαζει το κρέας και ξαφρισα στο δεύτερο
    το φαγητό βγήμε τελικα ΤΕΛΕΙΟ χωρίς να ειναι βαρύ απο το τσιγαρισμένο κρεμμυδι
    ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΜΠΡΑΒΟ!!!!!

Γράψτε απάντηση στο Και λοιπόν;E allora? Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode