Ζυγούρι γιουβέτσι

Το συγκεκριμένο κρέας γίνεται με πολλούς τρόπους εδώ στα Χανιά. Ένας τρόπος είναι και αυτός εδώ.


Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:
1 1/2 κιλό ζυγούρι κατά προτίμηση μπούτι
1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
1/2 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα (κονκασέ)
αλάτι – πιπέρι
1/2 κιλό κριθαράκι χονδρό

Και τώρα ας το φτιάξουμε:

Πλένουμε πολύ καλά το κρέας και το αλατίζουμε.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό μαζί με το κρέας, ένα κρεμμύδι και αφήνουμε να πάρει βράσει.

Ξαφρίζουμε αν χρειαστεί. Αφήνουμε να βράσει πολύ καλά. Στην χύτρα θέλει 45 λεπτά.
Στην συνέχεια βάζουμε το κρέας με το ζωμό του (όχι όλο το ζωμό) και τα ντοματάκια μέσα σε μία γάστρα.
Προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται και πιπέρι.

Τοποθετούμε την γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αερόθερμο και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου. Βγάζουμε την γάστρα από τον φούρνο και αφαιρούμε το κρέας. Δοκιμάζουμε στο αλάτι ενώ προσθέτουμε και άλλο ζωμό αν χρειάζεται. Ρίχνουμε το κριθαράκι και ξαναβάζουμε στον φούρνο. Μόλις είναι έτοιμο και το κριθαράκι ξαναβάζουμε το κρέας από πάνω και το βάζουμε πάλι στον φούρνο για άλλα 5 λεπτά ίσα να ζεσταθεί το κρέας.
Σερβίρουμε σε πιάτο και προσθέτουμε από πάνω τυρί της αρεσκείας μας.

Καλή σας όρεξη.

35 Σχόλια

  1. Avatar Ο/Η ΕΛΕΝΑ λέει:

    Πολύ νόστιμο το ζυγούρι, με γιουβετσάκι πρέπει να γίνεται τέλειο!!
    Φιλιά Λινάκι!

  2. Avatar Ο/Η Εφη λέει:

    Λουκουμάκι μέσα στη γάστρα…πωπω!!
    Καλημέρα!

  3. Avatar Ο/Η gvarvakis λέει:

    Αυτό το φαγητό Λίνα μου το τρώω με κλειστά τα μάτια και με τα μάτια κλειστά :)) (έννοιες ξεχωριστές!!)
    Υπέροχο πιάτο και ιδιαίτερα νόστιμο
    Πολλά φιλιά
    Καλό Σαββατοκύριακο

  4. Avatar Ο/Η Λίλα λέει:

    Καταπληκτικό το ζυγούρι όπως και να είναι, πόσο μάλλον μέσα σε αυτό το μελωμένο γιουβετσάκι!

  5. Avatar Ο/Η My Little Expat Kitchen λέει:

    Πω πω τί είναι αυτές οι νοστιμιές;; Λατρεύω το γιουβέτσι και πόσο μάλλον όταν φτιάχνεται με τέτοιο κρέας! Απίθανο φαίνεται Λίνα!
    Μάγδα

  6. Avatar Ο/Η iwanna λέει:

    Πολύ ωραίο το ζυγούρι Λίνα και σε γιουβέτσι θα είναι ακόμα πιο νόστιμο!

  7. Avatar Ο/Η anthivolon λέει:

    To ζυγούρι δε μου πολυαρέσει αλλά για το μελωμένο κριθαράκι τρελαίνομαι!! Τσιμπάω λίγο, βάζω και τριμμένο τυράκι από πάνω και το καταευχαριστιέμαι!!!
    Φιλιά και καλό Σ/Κ

  8. Avatar Ο/Η eleni λέει:

    Λίνα,κλασσικό,αγαπημένο πιάτο!
    Γίνεται γλύκα αυτό το φαγητό.
    Φιλιά!

  9. Avatar Ο/Η Ξανθή λέει:

    Είπα κι εγώ να ανοίξω να φτιάξω το μενού της άλλης εβδομάδας κι έπεσα στο φαγητό σου και πεινάωωωω πολύ!!!
    Δε θα βρεθεί διαδικτυακός τρόπος να στέλνονται πιάτα!!
    Φιλάκια.

  10. Avatar Ο/Η Taste Advisor λέει:

    Τι ωραία φαγάκι!
    Μπράβο

  11. Avatar Ο/Η Λίνα λέει:

    Έλενα, είναι όντως πολύ ωραίο. Άλλη γεύση από το κλασικό βραστό.
    Φιλάκια!!!

  12. Avatar Ο/Η Λίνα λέει:

    Έφη, σε ευχαριστώ πολύ.
    Καλό απόγευμα!!!

  13. Avatar Ο/Η Λίνα λέει:

    Γιώργο μου σε ευχαριστώ πολύ.
    Εύχομαι να περάσετε πολύ πολύ όμορφα αύριο.
    Φιλιά!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

  14. Avatar Ο/Η Λίνα λέει:

    Λίλα, σε ευχαριστώ πολύ.
    Καλό απόγευμα!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

  15. Avatar Ο/Η Λίνα λέει:

    Μάγδα, σε ευχαριστώ πολύ. Χαίρομαι που σου αρέσει.
    Καλό απόγευμα!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

  16. Avatar Ο/Η Λίνα λέει:

    Ιωάννα μου να ‘σαι καλά.
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

  17. Avatar Ο/Η Λίνα λέει:

    anthivolon σε ευχαριστώ πολύ.
    Φιλιά!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

  18. Avatar Ο/Η Λίνα λέει:

    Ελένη,πράγματι κλασικό αλλά πολύ αγαπημένο φαγάκι.
    Φιλιά!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

  19. Avatar Ο/Η Λίνα λέει:

    Ξανθή μου εγώ να δεις πόσες φορές το έχω πει αυτό. Δεν περνάνε όμως τα πιάτα από την οθόνη…..ακόμη.
    Φαντάζεσαι να το ζήσουμε και …αυτό!!! χαχαχαχα
    Φιλάκια!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

  20. Avatar Ο/Η Λίνα λέει:

    Taste Advisor σε ευχαριστώ πολύ.
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

  21. Avatar Ο/Η Marina λέει:

    Δεν το’χω φάει ποτέ έτσι!!! Κάποτε νόμιζα ότι μυρίζει αλλά άλλαξα γνώμη όταν δομίμασα σουπα απο ζυγούρι.

  22. Avatar Ο/Η Αγγελικη Ν λέει:

    Πρέπει να έρθω να το δοκιμάσω εκεί! Φαίνεται και από τις φωτογραφίες ότι είναι τέλειο!!!!!

  23. Avatar Ο/Η Λίνα λέει:

    Μαρίνα αν το ζυγούρι είναι καλό τότε δεν μυρίζει καθόλου. Το ζυγούρι σούπα πάλι είναι καταπληκτικό, ειδικά όταν στραγγίσεις το ζωμό και προσθέσεις λαχανικά της αρεσκείας σου μέσα. Θα σας την δώσω και αυτή την συνταγή κάποια στιγμή.
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

  24. Avatar Ο/Η Λίνα λέει:

    Αγγελική μου η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή.
    Φιλιά!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

  25. Avatar Ο/Η Dennis Kontarinis λέει:

    Αγαπητή μου Ξανθή
    Πήρα βόλτα τις κουζίνες σήμερα και δοκιμάζω.
    Πάντως το γκιουβέτσι είναι η αδυναμία μου
    Υπέροχος ο μεζές σου.
    Νάσαι καλά
    Ντένης

  26. Avatar Ο/Η ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ λέει:

    με ζυγούρι και γίδα το γιουβετσάκι γίνεται πεντανόστιμο, τρώγεται στο πι και φι, κρίμα που δεν έμεινε μεριδούλα και για μένα!!!!

  27. Avatar Ο/Η Λίνα λέει:

    Κ. Ντένη Νικολαίδη, ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια.
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

  28. Avatar Ο/Η Λίνα λέει:

    γαστερόπληξ αυτό τρώγεται ζεστό-ζεστό και μέχρι σκασμού. Είμαι σίγουρη ότι συμφωνείς μαζί μου.
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

  29. Avatar Ο/Η kiki λέει:

    Νόστιμο και παραδοσιακό!

  30. Avatar Ο/Η Vita λέει:

    Το ζυγούρι όπως και να το φτιάξουμε είναι από τα αγαπημένα μας κρέατα εδώ κάτω. Υπέροχος ο τρόπος σου συμπατριώτισσα 🙂

  31. μμμμ πάνε χρόνια που το’φαγα και το λιγουρεύομαι :)))

  32. Avatar Ο/Η Λίνα λέει:

    Κικί μου σε ευχαριστώ πολύ.
    Φιλιά!!!

  33. Avatar Ο/Η Λίνα λέει:

    Vita σε ευχαριστώ πολύ. Πράγματι είναι από τα πολύ αγαπημένα μας κρέατα και το φτιάχνουμε με πολλούς τρόπους.
    Καλή Κυριακή!!!

  34. Avatar Ο/Η Λίνα λέει:

    Και λοιπόν; τι να σου κάνω που είσαι και μακριά!!!
    Καλή Κυριακή!!!

  35. Avatar Ο/Η Σταυρος λέει:

    το εφτιαξα με μονη παραλλαγή οτι πέταξα το πρωτο νερο μολις αρχιζε να κοχλαζει το κρέας και ξαφρισα στο δεύτερο
    το φαγητό βγήμε τελικα ΤΕΛΕΙΟ χωρίς να ειναι βαρύ απο το τσιγαρισμένο κρεμμυδι
    ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΜΠΡΑΒΟ!!!!!

Γράψτε απάντηση στο iwanna Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *