Μαρμελάδα ακτινίδιο

από
25CE-259C-25CE-25B1-25CF-2581-25CE-25BC-25CE-25B5-25CE-25BB-25CE-25AC-25CE-25B4-25CE-25B1-2B-25CE-25B1-25CE-25BA-25CF-2584-25CE-25B9-25CE-25BD-25CE-25AF-25CE-25B4-25CE-25B9-25CE-25BF-2B4

Βρέθηκα με μια κούτα ακτινίδια τα οποία έπρεπε και να καταναλωθούν σχετικά σύντομα!!
Γλυκό δεν θα μου άρεσε, τάρτες πόσες να κάνεις, οπότε η απόφαση πάρθηκε μαρμελάδα ξέρω και κάποιους που την έχουν ανάγκη ξέρετε ρύθμιση του εντέρου κλπ.

Ευτυχώς είναι κι εύκολη, όχι όμως αν έχεις να καθαρίσεις 5 – 6 κιλά ακτινίδια!!!
Τέλος πάντων έγινε η μαρμελάδα σαν εργασιοθεραπεία.

Οι αναλογίες των υλικών
Για 1 κιλό ακτινίδια
800γρ. ζάχαρη
Χυμό από ένα λεμόνι

Διαδικασία
Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.


Τα τοποθετούμε σε μια μεγαλούτσικη κατσαρόλα με βαρύ πάτο και με την κουτάλα του πουρέ τα πολτοποιούμε ελαφρά. (καλό είναι η μαρμελάδα να έχει μέσα κομμάτια).
Προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύουμε καλά κι αφήνουμε να μείνει σε θερμοκρασία δωματίου για μια μέρα.
Την επομένη τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε ανακατεύοντας περιοδικά.
Προσοχή η μαρμελάδα θέλει να είμαστε κοντά της (νοιώθει μοναξιά) γιατί κολλάει εύκολα!!
Ξαφρίζουμε προσεκτικά και συνεχίζουμε το βρασμό σε χαμηλότερη ένταση μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.


Κλείνουμε καλά και γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει καλά.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Τι πρωτοτυπη μαρμελαδα…
    μ αρεσει το ακτινιδιο και πραγματικα ειμαι πολυ περιεργη αν θα μ αρεσε κι η μαρμελαδα του!

    Καλή χρονια!

    • Εφη
    • 4 Ιανουαρίου 2011
    Απάντηση

    Μακάρι να μου το έτρωγε η μικρή μου αλλά όταν βλέπει το φρούτο όσες φορές κι αν το δοκίμασα κάνει σα …δαιμονισμένη!!! Δεν ακουμπάει τίποτα μετά, υποψιάζεται τα πάντα…
    Νομίζω ότι θα μου άρεσε πολύ!!!

    Καλή χρονιά!

  2. Απάντηση

    Φαντάζομαι μαζί με τη γεύση το χρώμα της!
    Αγαπημένο και ιδιαίτερο φρούτο, φίνο για τα δικά μου γούστα, έτσι κι η μαρμελάδα σου!
    Φιλια!

  3. Απάντηση

    Ελπινίκη Καλή Χρονιά!!
    Δε μένει μια δοκιμή να δεις αν θα σου αρέσει.Ευχαριστώ.

  4. Απάντηση

    Έφη μη θαρρείς ότι υπάρχουν πολλά παιδιά που δοκιμάζουν αυτά τα ιδιαίτερα, θέλει πολύ προσπάθεια.
    Καλή Χρονιά κι ευχαριστώ.

  5. Απάντηση

    Ποπη μου μήπως ξέρεις για ποιαν είναι αυτό το βαζάκι;;;
    Φιλάκια.

  6. Απάντηση

    Ξανθή μου μια φορά την έφτιαξα και δεν το ξανατόλμησα, δεν άρεσε σε κανέναν.
    Θεωρώ ότι η συγκεκριμμένη μαρμελάδα έχει πολύ ιδιαίτερη γεύση, εμένα προσωπικά μου άρεσε πολύ, αλλά ακριβώς επειδή είναι διαφορετική από τις υπόλοιπες, κάτι τους ξένισε στους υπόλοιπους.
    Οπότε φύλαξέ μου βαζάκι!

  7. Απάντηση

    ΕΛΕΝΑ ευχαρίστως να σου κρατήσω, μη θαρρείς πως κι εγώ που φτιάχνω όλα αυτά τα περίεργα τα τρώω!!χαχαχαχα
    Κάνω τις δοκιμές μου κι ευτυχώς έχω πολλούς που προμηθεύω με διαφορετικά γούστα.

  8. Απάντηση

    Χάθηκα λίγο και δε σε προλαβαίνω:)
    Ήθελα να σχολιάσω στο κάστανο που είναι το αγαπημένο μου.
    Το ακτινίδιο πολύ πρωτότυπο!
    Καλή χρονιά Ξανθή μου με υγεία πάνω από όλα!

  9. Απάντηση

    Μαρία Καλή Χρονιά με Υγεία!!

  10. Απάντηση

    Την εχω κανει και εγω και ειναι τελεια.
    Λιγο ξυνούλα για τα παιδια αλλά εγω την λατρεψα.

    • eleni
    • 4 Ιανουαρίου 2011
    Απάντηση

    Ξανθή μου,παλιά έφτιαχνα,γιατί μας προμήθευε κάποιος.
    Μη μου θυμίζεις το κάψιμο,τα μανταρινάκια έπιασαν λίγο,γιατί απορροφήθηκα στη γειτονιά μας,ευτυχώς μόνο εγώ την τρώω.
    Το παθαίνω συχνά αυτό-είδες νοικοκυρά; χαχαχα
    Φιλιά!

  11. Απάντηση

    Ξανθούλα μου,μου έλυσες το πρόβλημα του τί να κάνω περίπου 1 κιλό ακτινίδια που ξέμειναν από τις γιορτές…thanks…-:))

  12. Απάντηση

    Μια έρώτηση Ξανθή μου: Υπάρχει φρούτο που δεν το έχεις κάνει μαρμελάδα?:))
    Φαντάζομαι ότι θα έχει ενδιαφέρουσα γεύση! Όσο για το χρώμα είναι υπέροχο!

  13. Απάντηση

    εύχομαι καλή και δημιουργική χρονιά

  14. Απάντηση

    Πουαντερι η αλήθεια είναι ότι έχει πολύ ιδιαίτερη γεύση κι αν δεν αγαπάς τα ακτινίδια δεν…
    Καλή Χρονιά!!

  15. Απάντηση

    Ελένη άσε έχω κάψει κι έχω κάψει πάτους από κατσαρόλες!!!
    Εγώ βλέπεις είμαι και μόνιμα με μια κατσαρόλα στη φωτιά!!μόλις αγόρασα μανταρινάκια για γλυκό!!

  16. Απάντηση

    Βιβή αφού σου αρέσουν!!φτιάχτην .
    Καλημέρα!!

  17. Απάντηση

    Αγγελική μου γέλασα με την ερώτηση σου γιατί έτσι ακριβώς με πειράζει η εξαδέλφη μου μάλιστα μου λέει τι τραβάνε τα φρούτα και τα λαχανικά από τα χέρια μου!!όμως μετά τα βαζάκια της αρέσουν.
    Ετοιμάζομαι για άλλους συνδυασμούς τώρα!!
    Φιλάκια!!

  18. Απάντηση

    ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ Καλή Χρονιά με Υγεία!!!

    • kiki
    • 5 Ιανουαρίου 2011
    Απάντηση

    Έχω κάνει κι εγώ και τη θεωρώ από τις ωραιότερες!

  19. Απάντηση

    Πρέπει να είναι υπέροχη! Καλή χρονιά εύχομαι με υγεία, χαρά και ευτυχία!

    • lourdi
    • 6 Ιανουαρίου 2011
    Απάντηση

    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!ΜΕ ΥΓΕΙΑ!ΧΑΡΑ!ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ!!!
    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!!
    ΕΦΕΡΑ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ!
    ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ!!
    ΣΕ ΦΙΛΩ!!

  20. Απάντηση

    Κική αν σου πω ότι δεν την δοκίμασα παρά μόνο λίγο την ώρα που την έφτιαχνα!!χαχαχα

  21. Απάντηση

    Λίλα καλή Χρονιά!!

  22. Απάντηση

    lourdi Καλή Χρονιά!
    Έχεις τα καλύτερα ακτινίδια οπότε θα έχεις και την καλύτερη μαρμελάδα.

Γράψτε απάντηση στο Ξανθή Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode