Αμυγδαλόπιτα

από
DSC01344

Είναι ένα γλυκό εύκολο, γρήγορο και ζουμερό. Υλικά που μας είχαν περισσέψει από τα σοκολατάκια των Χριστουγέννων.
Και όπως είπαμε δεν πετάμε τίποτα πλέον. Οπότε έκανα ότι μου ερχότανε στο μυαλό και βγήκε πολύ καλό τελικά.

Τα υλικά μας για ένα στεφάνι ή ταψί 22εκ. είναι:
350γραμ. αμυγδαλόπαστα (τόση είχε περισσέψει)
3 αυγά
120γραμ. ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
50γραμ. αμυγδαλόσκονη
50γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
120γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
120γραμ. βούτυρο
50γραμ. κονιάκ

Πάμε τώρα να την φτιάξουμε:

Στο μπολ του μίξερ βάζουμε την αμυγδαλόπαστα με την ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε καλά μέχρι να αφρατέψει λίγο. Μην περιμένετε να αφρατέψει πολύ γιατί δεν έχει βούτυρο.
Στην συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε καλά.
Σε ένα μπρίκι ή κατσαρολάκι λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
Έπειτα ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα μέσα στο μείγμα του μίξερ μαζί με το κονιάκ.
Τέλος αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι, το αμυγδαλάλευρο και το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα τσέρκι ή ταψί και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.
Εδώ μπορούμε αν θέλουμε αντί για βούτυρο να βάλουμε αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς αερόθερμο για 40- 45 λεπτά περίπου.
Συνοδεύεται και με παγωτό βανίλια.

Καλή γλυκιά σας μέρα!!!

Κατηγορίες
    • gwgoyla
    • 21 Ιανουαρίου 2011
    Απάντηση

    Νοστιμοτατη φαινεται…δεν εχω φτιαξει ποτε μου..θα δοκιμαστει.
    Ευχαριστουμε πολυ,καλη σου μερα φιλια!!!

    • Asteri
    • 21 Ιανουαρίου 2011
    Απάντηση

    Πωπωπωπωωωωωωωω τι τέλειο γλυκό!!!!!

    • iwanna
    • 21 Ιανουαρίου 2011
    Απάντηση

    Μας γλύκανες πρωί-πρωί Λίνα,παίρνω ένα πομμάτι να δοκιμάσω……..

  1. Απάντηση

    Your blog is great你的部落格真好!!
    If you like, come back and visit mine: http://b2322858.blogspot.com/

    Thank you!!Wang Han Pin(王翰彬)
    From Taichung,Taiwan(台灣)

  2. Απάντηση

    Πολύ νόστιμη η ανακύκλωσή σου Λινάκι μου !!!! θα έγινε σουπερ το γλυκάκι και όπως λες με το παγωτάκι είναι πολύ σλουρπ! σλουρπ !! χαχαχα!!!!

    φιλια πολλά πολλά

    καλό σ/κ

    • Εφη
    • 21 Ιανουαρίου 2011
    Απάντηση

    Εξυπνο, πρωτότυπο και σίγουρα γευστικότατο!
    Καλημέρα!

  3. Απάντηση

    Ζουμερό και σοκολατένιο!
    Αν κάνεις ξανά ένα τέτοιο θεϊκό γλυκό “ότι μου ερχόταν στο μυαλό” σε παρακαλώ Λίνα μου, στείλε μου και μένα!

  4. Απάντηση

    Από τα πολύ σούπερ γλυκά η αμυγδαλόπιτα!
    την δική μου την περιχύνω με σιρόπι πορτοκαλιού ~ δοκίμασέ το κάποια στιγμή, γίνεται θεϊκή!!!

  5. Απάντηση

    Καλημέρα, πολύ ωραίο το γλυκάκι!!
    Μήπως ξέρεις η αμυγδαλόπαστα αν χαλάει στο ψυγείο από τις γιορτές;
    γιατί μου είχε περισσέψει κι εμένα αλλά φοβάμαι να την χρησιμοποιήσω γιατί έχει μέσα ασπράδι.
    Καλό Σ/Κ

  6. Απάντηση

    Στο δικό μας σπιτικό από τα Χριστούγεννα δεν περίσσεψε τίποτα…ωστόσο η συνταγή σου είναι υπέροχη!

    • γαστεροπλήξ
    • 21 Ιανουαρίου 2011
    Απάντηση

    φαίνεται μούρλια, δελεαστικότατο!!!

  7. Απάντηση

    Τέλεια Ξανθή,
    Φαντάζομαι τη μυρωδιά της μαζί με τη γεύση της!

  8. Απάντηση

    Πολύ έξυπνη η ιδέα σου για ανακύκλωση Λίνα μου και σίγουρα γευστικότατη!!
    Φιλάκια, καλό σου Σαββατοκύριακο!!!

  9. Απάντηση

    ΒΛΕΠΩ ΜΕ ΧΑΡΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ….ΝΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΩ ΘΑ ΠΑΡΩ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ!!!
    ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!!

  10. Απάντηση

    Έξυπνη λύση…ανακύκλωσης. Μήπως πρέπει να λάβεις και εσύ μέρος στον διαγωνισμό; Και μια άλλη ερώτηση. Μήπως έχεις καμμιά ιδέα για ανακύκλωση μελομακάρονων;

    • cook
    • 21 Ιανουαρίου 2011
    Απάντηση

    ωωωω….κατι τετοιο ποτε δεν εφτιαξα…μου τρεχουν τα σαλια…

  11. Απάντηση

    gwgoyla σε ευχαριστώ πολύ.
    Καλό βράδυ!!!
    Καλό Σ/Κ.!!!

  12. Απάντηση

    Αστέρι σε ευχαριστώ πολύ. Πράγματι είναι πολύ μιαμ μιαμ.
    Φιλιά!!!
    Καλό βράδυ!!!
    Καλό Σ/Κ.!!!

  13. Απάντηση

    Ιωάννα μου χαίρομαι που σε γλύκανα.
    Καλό βράδυ!!!
    Καλό Σ/Κ!!!

  14. Απάντηση

    Wang Han Yang, thank very mutch for your comment. Of course I am going to visite your blog soon.
    Have a good night, and great weekend!!!

  15. Απάντηση

    Μαράκι μου σε ευχαριστώ πολύ πολύ για τα καλά σου λόγια.
    Φιλάκια!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

  16. Απάντηση

    Έφη σε ευχαριστώ πολύ πολύ.
    Καλό βράδυ!!!
    Καλό Σ/Κ!!!

  17. Απάντηση

    Αγγελική μου είναι να μην πάρω φόρα. Άμα πάρω… με κοροϊδεύουν όλοι στο σπίτι και στο τέλος τους κλείνω τα στόματα. χιχι
    Φιλάκια!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

  18. Απάντηση

    Μπέτυ θα το δοκιμάσω και με σιρόπι όπως λες. Σε ευχαριστώ πολύ.
    Καλό βράδυ!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

  19. Απάντηση

    Μαρία Πιούκα, εγώ την έχω εκτός ψυγείου από τις 17/12/10 και δεν έχει πάθει τίποτα απολύτως. Οπότε τι να πάθει μέσα στο ψυγείο που το έχεις. Απλά μην αργήσεις και πολύ να την χρησιμοποιήσεις. Εμένα με περιμένει άλλο μισό κιλό, να δω τι θα το κάνω!!!
    Καλό βράδυ!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

  20. Απάντηση

    Λίλα μου δεν χαίρεσαι που δεν έμεινε τίποτα. Ενώ εμάς που έμειναν, θα πρέπει να σκεφτούμε τι θα τα κάνουμε!!! Μεγάλος μπελάς.
    Καλό βράδυ!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

  21. Απάντηση

    Γασερόπληξ σε ευχαριστώ πολύ!!
    Καλό βράδυ!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!

  22. Απάντηση

    Taste Advisor σε ευχαριστώ πολύ.
    Καλό βράδυ!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

  23. Απάντηση

    Έλενα σε ευχαριστώ πολύ πολύ.
    Φιλάκια!!!
    Καλό βράδυ!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

  24. Απάντηση

    lourdi lourdaki πάντα ανακυκλώνουμε ότι περισσεύει. Έτσι είναι και το σωστό νομίζω.
    Καλό βράδυ!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

  25. Απάντηση

    para Kelsoscook σε ευχαριστώ πολύ.
    Τώρα αν μου είχαν μείνει μελομακάρονα, θα τα θρυμμάτιζα και θα έκανα βάση σε οτιδήποτε γλυκό, που για βάση του έχει μπισκότα.
    Π.χ σε ένα τσιζκέικ.
    Ελπίζω να βοήθησα.
    Καλό βράδυ!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

  26. Απάντηση

    cook, να η ευκαιρία σου.
    Σε ευχαριστώ πολύ.
    Καλό βράδυ!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

  27. Απάντηση

    Λινάκι μου συγνώμη σε είπα Ξανθή!
    Καλό βράδυ και καλό ΣΚ

  28. Απάντηση

    Taste Advisor μην σε στεναχωρεί καθόλου.
    Καλό βράδυ και καλό Σ/Κ.

    • Ήβη
    • 21 Ιανουαρίου 2011
    Απάντηση

    Νοστιμότατο φαίνεται. Ξανθή πού βρίσκεις την αμυγδαλόσκονη;

  29. Απάντηση

    Τέλεια! Δεν έχω δοκιμάσει ποτε αμυγδαλοπιτα..ευκαιρία ειναι! Να πάρω ένα κομμάτι!

    Φιλάκια ***

  30. Απάντηση

    σιγά να μη περίσσεψαν εδώ μέσα υλικά…
    απ’τηνν αρχή θα τη φτιάξω,με νέα υλικά…
    φιλιά…καλό σου Σ/Κ…-:))

  31. Απάντηση

    Λινάκι τέλεια η σοκολατένια αμυγδαλόπιτα σου!!! Και βέβαια δενπετάμε τίποτα, δημιουργούμε υπέροχα πράγματα με περισσεύματα!!!!

  32. Απάντηση

    Τραγανό απ’εξω και μαλακό απο μέσα;Αν καταλαβα καλά απ’τη φυτογραφία 🙂 .Οπως και να’χει ένα κομμάτι με τον καφέ που πίνω τώρα θα ήταν απίθανο!

    Καλή βδομάδα σου εύχομαι

  33. Απάντηση

    Τώρα που γύρισα εγώ θα έχετε φάει όλο το γλυκό αν και υποψιάζομαι πότε το φάγατε!!!
    Καλά κάποιος που είδε τις φωτογραφίες έκανε οοοοοοοο!!!ξέρεις εσύ.
    Πολλά φιλάκια θα σε πάρω αργότερα τηλέφωνο απόψε έχει ολονυχτία!!

  34. Απάντηση

    drosostalitsa καιρός λοιπόν να το δοκιμάσεις.
    Φιλιά!!!

  35. Απάντηση

    spirtokoyto ελπίζω να σου αρέσει.
    Φιλάκια!!!

  36. Απάντηση

    Μανουσίνα πράγματι μπορούμε να δημιουργήσουμε πολλά, αρκεί να βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει.
    Φιλάκια!!

  37. Απάντηση

    Και λοιπόν? έχεις δίκιο. Έτσι ακριβώς είναι. Τραγανό απ’ έξω μαλακό μέσα.
    Φιλάκια!!!

  38. Απάντηση

    Ξανθή μου πάντα φυλάω κομμάτι για σένα.
    Φιλάκια!!!

      • Anonymous
      • 23 Απριλίου 2013
      Απάντηση

      Ωραιος εισαι μου αρεσει οτι και αν εχεις. Φτιαξει τα εχω δοκιμασι ολα…

      Συνεχισε ετσι ariventerci…

Γράψτε απάντηση στο drosostalitsa Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode