Τάρτα με σπανάκι κι άλλα λαχανικά

από
CE-A4-CE-AC-CF-81-CF-84-CE-B1-CF-83-CF-80-CE-B1-CE-BD-CE-AC-CE-BA-CE-B9-6

Τι κάνεις το σπανάκι που αγόρασες να κάνεις σπανακόρυζο αλλά δεν σκέφτηκες ότι τελικά μαγειρεύεις για δυο άτομα. Η προσαρμογή μου στο να μαγειρεύω για λιγότερους είχε αποδώσει όταν και τα δυο μου παιδιά ήταν στην Αγγλία, με την επιστροφή της κόρης άλλαξα πάλι συνήθειες και τώρα που όλο και μας λείπει για μερικές μέρες εγώ μπερδεύομαι.
Ένα άλλο θέμα που έχω είναι , γιατί όταν εγώ θέλω 1 κουτάκι ας πούμε κρέμα γάλακτος το Σ/Μ επιμένει να τις πουλά σε συσκευασία των τριών.
Όταν λοιπόν έχεις υλικά που κινδυνεύουν να πεταχτούν αυτοσχεδιάζεις!!
Τάρτα με σπανάκι κι ότι άλλο υπάρχει στο σπίτι!!

Υλικά
Για τη ζύμη
100γρ ανθότυρο
1 αυγό
2 κουτ. σούπας λάδι
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι αλάτι
Για τη γέμιση
250γρ σπανάκι χοντροκομμένο (βάρος καθαρισμένου)
3 πράσα σε ροδέλες (τα πράσινα μέρη που είχαν απομείνει από το χοιρινό)
3 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
3-4 κλωνάρια μάραθου
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
100γρ.ανθότυρο
Αλάτι πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κεσεδάκι τριμμένο τυρί ένταμ
5- 6 κουταλιές κρέμα γάλακτος ή αδιάλυτο γάλα εβαπορέ

Διαδικασία

Σε ένα μπόλ βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης
και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν καλά και να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε σελοφάν κι αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Σε αυτό το διάστημα ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Σε τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές λάδι και τα κομμένα λαχανικά μας εκτός από το σπανάκι κι αφήνουμε να μαραθούν σε μέτρια φωτιά.
Με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα λαχανικά τοποθετώντας τα σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε στο τηγάνι 2 κουταλιές λάδι και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για το σπανάκι.

Μεταφέρουμε και αυτό στο μπολ όπου θα προσθέσουμε το ανθότυρο, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και θα αναδεύουμε καλά.
Σε ελαφρά λαδωμένη ταρτιέρα απλώνουμε τη ζύμη με τη βοήθεια των χεριών μας μέχρι να καλύψει και τα τοιχώματα της.

Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση και καλύπτουμε με το τριμμένο ένταμ και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για περίπου 30 λεπτά.
Αφιερωμένη σε αυτούς που παρατήρησαν ότι πάνω στο τραπέζι με το χοιρινό υπήρχε και κάτι άλλο και περιμένουν τη συνταγή!!!

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Πω!! πω!! που έπεσα πρωϊ πρωϊ και είμαι στο γραφείο και πεινάω!!
    Τώρα θα αρχίσω γύρω γύρω να ψάχνω κάτι με σπανάκι γιατί μου αρέσει πάρα πολύ.
    Είναι τέλειο μπράβο!!
    Καλημέρα.

  2. Απάντηση

    Πόσο μου αρέσουν αυτές οι τάρτες (όλες οι τάρτες)!
    Απορία, κάτι θυμάμαι που έχεις πει σε άλλη ανάρτηση, είδα σωστά? βάζεις ανθότυρο και στο ζυμάρι?
    Φιλιά

  3. Απάντηση

    Μαρία σε ευχαριστώ πολύ, φτιάξε την είναι ένα καλό συνοδευτικό για το γραφείο.
    Καλημέρα καλή δουλειά.

  4. Απάντηση

    Πόπη μου καλημέρα!!
    Ναι βάζω ανθότυρο στο ζυμάρι, είναι μια ζύμη που έχω βρει σε παλιό Γερμανικό περιοδικό μόδας και την έχω καθιερώσει στις αρμυρές τάρτες πολύ εύκολη κι αν τηρήσεις ακριβώς τος αναλογίες πάντα έχει επιτυχία.
    Πολλά φιλιά καλή δουλειά!!

  5. Απάντηση

    Φαινεται τραγανή και μοσχομυριστή !!! πρέπει να είναι πολύ νόστιμη. Θα την δοκιμάσω γιατί είναι πολύ ωραία πρόταση για μπουφέ ή τραπέζι !!

    καλημέρα και φιλιά

  6. Απάντηση

    Πρεπει να ναι πολύ ωραια… δεν εχω κανει ποτε αλμυρη ταρτα, θα τη δοκιμασω..
    Φιλακια

  7. Απάντηση

    poli nostimi i tarta sou xanthi mou,orea protasi gia bufe!sti zymi boro na valo to italiko to anthotyro?
    kali sou mera

  8. Απάντηση

    Τί ωραία τάρτα! Μου άνοιξες την όρεξη για σπανάκι Ξανθή!
    Μάγδα

  9. Απάντηση

    Πολύ μου αρέσουν οι αυτοσχεδιασμοί σου:))
    Ξανθή, είδα τις ποδίτσες που έφτιαξε η κορη σου στη σελίδα του Bazzar στο facebook. Πολυ όμορφες! Να το χαίρεσαι το κοριτσάκι σου!

  10. Απάντηση

    τέλεια η ταρτούλα δεν της λείπει τίποτε, νοστιμότατη

  11. Απάντηση

    Μωρέ και εμείς 3 είμαστε, αλλά για τους μισούς πρέπει να υπολογίζω…και όλο ξεχνιέμαι και όλα αναγκάζομαι να προσαρμόζω τα υλικά της κάθε μέρας και έτσι βγαίνουν τα διάφορα που βγαίνουν.

    Ετούτη η εκδοχή είναι πολύ ωραία, για την ζύμη με το ανθότυρο λέω. Κράτα μου εσύ ένα κομμάτι, να ζητήσω και απο την Πόπη άλλο ένα …για να έχω κάτι έτοιμο για αύριο :-))

    • eleni
    • 10 Νοεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Ξανθή μου,νόστιμη και πολύ πλούσια σε υλικά!
    Να είχα ένα κομματάκι!
    Σε μας ακόμη να φανεί σπανάκι,περιμένουν να πέσει η τιμή,γιατί δεν το αγοράζουν.
    Φιλιά!

  12. Απάντηση

    Αχ τι μου κάνεις…πλησιάζει η ώρα του μεσημεριανού και δεν αντέχω άλλο!!! Φαίνεται τέλεια η τάρτα!
    Θέλωωωωωωω!

    Φιλάκια ***

    • Peter M
    • 10 Νοεμβρίου 2010
    Απάντηση

    To oti prepei gia ena light mesimerino me mia salata me marouli.

  13. Απάντηση

    Μαράκι καλημέρα τι κάνεις;;
    Ελπίζω όταν τη φτιάξεις να μου πεις τη γνώμη σου έτσι;;
    Φιλάκια

  14. Απάντηση

    Ελπινίκη καιρός να δοκιμάσεις!!

  15. Απάντηση

    Βασιλική καλημέρα, φυσικά και μπορείς να βάλεις κάποιο άλλο τυρί που πλησιάζει στην υφή του άνθότυρου.
    Άλλωστε κι εγώ τη συνταγή αυτή την έχω βρει σε Γερμανικής προέλευσης περιοδικό.

  16. Απάντηση

    Μάγδα μου σε ευχαριστώ ελπίζω να βρίσκεις εκεί καλό σπανάκι!!

  17. Απάντηση

    big mama είπαμε δεν πετάμε τίποτα οι εποχές είναι πολύ δύσκολες.
    Σε ευχαριστώ για τις ποδιές, έπεται και συνέχεια θα τις δεις στο μπαζάρ, σε έχω στα σίγουρα στους επισκέπτες μας!!
    Πολλά φιλιά

  18. Απάντηση

    ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ ευχαριστώ πολύ!!

  19. Απάντηση

    Πηνελόπη μου το καταλαβαίνω καλά το θέμα σου!!
    Α κι εγώ θέλω από της Πόπης μην τη φας όλη!!

  20. Απάντηση

    Ελένη δεν το πιστεύω!πόσο έχει καλέ το σπανάκι εκεί;;εδώ 1 ευρώ είχε σήμερα στη λαϊκή!!

  21. Απάντηση

    drosostalitsa χαχαχα δεν θα βρεθεί το διαδικτυακό φαγητό!!
    Καλό μεσημέρι!!

  22. Απάντηση

    Peter σε ευχαριστώ πολύ!!!

    • iwanna
    • 10 Νοεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Τι να κάνουμε που έχουμε παρατηρητηκότητα και δεν μας ξεφεύγουν τα ωραία;
    Θα τη δοκιμάσω σύντομα………

    • Vita
    • 10 Νοεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Όπως πάντα υπέροχη συνταγή!

  23. Απάντηση

    Ιωάννα έχεις μάθει από τον άντρα σου που είναι κυνηγός κι έχεις μάτι που τα πιάνει όλα!!!χαχαχαχαχα

  24. Απάντηση

    Vita σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

    • Asteri
    • 10 Νοεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Μμμμμμούρλια η τάρτα!!!!!!!!!!!!

  25. Απάντηση

    Καλησπέρα Ξανθή.
    Περίμενα τις τάρτες σας (τη δική σου και της Πόπης) πως και πως!
    Να, που τελικά συνέπεσαν!

    Λατρεύω τις τάρτες, τις εξαφανίζω και τις προτιμώ από κανονικό φαγητό!

    Η δική σου πάντως είναι πολύ καλά ισορροπημένη με αυτά που περιέχει.
    Το ζυμαράκι δε, όλα λεφτά!
    Βιάζομαι να φτιάξω τάρτα να το δοκιμάσω.
    Λίγο πρόβλημα έχω με τον ανθότυρο, σκέφτομαι να βάλω κατίκι, που έτσι κι αλλιώς το παρακαταναλώνουμε, επειδή το προτιμούμε…Τι λες;

    Ζ.

  26. Απάντηση

    Οι τάρτες με τα λαχανικά είναι η αδυναμία μου…..και τούτη εδώ που μας έδειξες σήμερα είναι ξεχωριστή!!

  27. Απάντηση

    Καλησπέρα Ζαμπία, κι εμένα μ΄αρέσουν οι τάρτες, αυτή δε προήλθε από αυτοσχεδιασμό λόγω υπαρχόντων υλικών.
    Για τη ζύμη τώρα, το κατίκι νομίζω είναι λίγο πιο υδαρές και θα πρέπει να προσέξεις την ποσότητα.
    Εγώ αυτή τη ζύμη την κάνω σε όλες τις αρμυρές τάρτες κι είμαι πολύ ευχαριστημένη, τα υλικά τα ζυγίζω και πάντα μου βγαίνει πολύ καλή.
    Αν δοκιμάσεις με κατίκι θα ήθελα τη γνώμη σου να δοκιμάσω κάποια φορά για αλλαγή.
    Ευχαριστώ πολύ και καλό σου βράδυ.

  28. Απάντηση

    anthivolon χαίρομαι που σου αρέσει και περιμένω τις εντυπώσεις σου!!

  29. Απάντηση

    πολύ μου αρέσουν οι τάρτες και τούτη εδώ έχει αγαπημένα υλικά!
    που είναι το κομματάκι μου; 🙂

  30. Απάντηση

    Μπέττυ φοβάμαι πως άργησες μπήκαν από το πρωί πολλοί πεινασμένοι!!! χαχαχαχαχαχα
    Καλό βράδυ κι ευχαριστώ!!!

    • eleni
    • 10 Νοεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Ξανθή,δεν ξέρω,αφου δεν το έχουμε δει ακόμη.
    Γενικά οι τιμές είναι αυξημένες στα μαγαζιά μας-θα περιμένουμε και σε λίγο θα φέρουν από τα περιβόλια.
    Φιλιά!

    • eleni
    • 10 Νοεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Ξέχασα να σου πω ότι κι αυτή η τιμή φαντάζει ακριβή για την περιοχή-υπάρχει μεγάλη ανεργία.

    • painter
    • 10 Νοεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Πολύ μου αρέσουν τα “με ότι υπάρχει στο σπίτι”… και ειδικά σε τάρτα???
    Καταπληκτικό!!!

    Την καλησπέρα μου και πολλά φιλιά

  31. Απάντηση

    Ελένη μη νομίζεις ότι εδώ είναι καλύτερα τα πράγματα στη λαϊκή πλέον ο κόσμος πάει μετά τις 12 ή και αργότερα αλλά χαμηλότερη τιμή σπάνια θα βρεις κι αν ναι θα είναι πράγματα κατώτερης ποιότητας.
    Καλό βράδυ!!

  32. Απάντηση

    Καλησπέρα Χρύσα!!!σε ευχαριστώ!!!

    • RIRI
    • 10 Νοεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Τέτοια ώρα που ηρθα, φαντάζομαι δεν εχει μείνει τίποτα για μένα, αλλά Ξανθή μου ,φαίνεται υπέροχη, και την Παρασκευή που πάω Λαική θα βρω Ωραίο σπανάκι να την φτιάξω οποσδήποτε!
    Καλό Βράδυ.

  33. Απάντηση

    Αυτό το παθαίνω και εγώ συχνά. Πολλές φορές μαγειρεύω με βάση το τι υπάρχει στο ντουλάπι και στο ψυγείο. Όμως όπως και σε αυτή την περίπτωση το αποτέλεσμα μπορεί να εκπλήξει.

  34. Απάντηση

    Σαν συνεργάτης που είμαι, εγώ δεν θα ζητήσω πολλά!!!
    Μόνο το ……..ταψάκι.χιχιχι
    Το είπαμε άλλωστε, μόλις πάω Σ/Μ θα πάρω τα υλικά.
    Φιλάκια.

Γράψτε απάντηση στο kitchenStories Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode