Ριζότο

από
DSC01104

Γεύμα τις τελευταίας στιγμής. Τι κάνεις αλήθεια όταν τα παιδιά σου λένε θέλω να φάω…… Τώρα. Απλά ψάχνεσαι να κάνεις κάτι στα γρήγορα γιατί αλλιώς θα φάνε εσένα. χιχι
Έτσι και εγώ άνοιξα το ψυγείο, βρήκα αυτά που ήθελα για να τους κάνω ένα ριζότο στα γρήγορα και να μην φωνάζουν μέσα στα αυτιά μου συνέχεια.
Πάμε όμως να δούμε πως γίνετε.

Τα υλικά μας (για 2 παιδιά) είναι τα εξής:

1 φλ. τσαγιού ρύζι τύπου Αμερικής
1/2 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
3 φλ. τσαγιού νερό
2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
1/2 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 μανιτάρι κομμένο σε φέτες
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κύβο κοτόπουλου
πιπέρι

Και τώρα ας το φτιάξουμε:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις αυτό κάψει, ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το γυρνάμε. Στην συνέχεια βάζουμε το μπέικον, τα μανιτάρια και την πιπεριά και γυρνάμε συνέχεια για να μην κολλήσουν.
Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο, τον μαϊντανό, το πιπέρι και αφήνουμε για περίπου 1/4 να βράσει το ρύζι.
Αν χρειαστεί και άλλο νερό, τότε προσθέτουμε από λίγο λίγο.
Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρουμε και προσθέτουμε από πάνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή σας όρεξη.εισαγωγή  ετικετών  έντονης  γραφής εισαγωγή  ετικετών  πλάγιας  γραφής

εισαγωγή  συνδέσμου

εισαγωγή  ενότητας  σε  παράθεση  (blockquote)

Έλεγχος  ορθογραφίας

Προσθήκη  εικόνας

Προσθήκη βίντεο

Προεπισκόπηση

Κατηγορίες
    • Asteri
    • 2 Νοεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Πολύ μου αρέσει λέμεεεεεεεε χεχε
    Φιλιά
    Καλό βράδυ

    • eleni
    • 2 Νοεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Ξανθή μου,μ΄αρέσει πολύυυ!
    Προτιμώ αυτά τα απλά,υγιεινά γεύματα-σήμερα δοκίμασα τη μακαρονάδα της Άρτεμης.Μας άρεσε πολύ κι ας μην είχα κολοκυθάκια.
    Φιλιά!

    • eva
    • 3 Νοεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Τέλειο ριζότο!!
    Μπράβο βρε Ξανθή μου μου έδωσες ιδέα για το αυριανό μου φαγάκι!
    Φιλάκιααα!

    • iwanna
    • 3 Νοεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Λίνα πολύ απλό και όμορφο το ριζότο σου!
    και γρήγορο………..

  1. Απάντηση

    Από την εισαγωγή κατάλαβα ότι αυτό είναι “Λίνα” :))
    Πολύ νόστιμο !!!!!!!
    Παίρνω το πιρουνάκι μου κι έρχομαι!! Πεινάω … !!!!
    Φιλιά
    Καλημέρα

    • γαστεροπληξ
    • 3 Νοεμβρίου 2010
    Απάντηση

    το ρυζάκι το αγαπάμε όπως κι αν είναι μαγειρεμένο!!!
    κι αυτό έχει και πολλά καλούδια!!!

  2. Απάντηση

    Φιλενάδα καλημέρα!!Με το ριζότο σου σήμερα έφτιαξε η διάθεση μου, μη προσέχοντας η Ελένη κι Εύα ότι είναι δική σου η συνταγή!!
    Αχ κορίτσια τι ωραία που θα ήταν να είχα δυο μικρά παιδιά να ζητάνε να φάνε άμεσα!!θα ήμουν και κάμποσα χρόνια πιο μικρή όπως είναι η Λίνα μας και ίσως θα είχα και λιγότερες έννοιες γενικώς γιατί όλα τα μέλη της οικογένειας γενικώς θα ήταν πιο μικρά!! Ξέρεις εσύ Λίνα.
    Φιλιά σε όλους!!

  3. Απάντηση

    Καλημέρες…
    Εγώ σήμερα έχω κάνει το αντίστροφο (λόγω κρυολογήματος) μανιταρόσουπα με καροτάκια και φρέσκο τζίντζερ και λίγο ρυζάκι για το δέσιμο!
    Αλλά και μια τέτοια μεριδούλα πολύ ωραία θα ήταν Λίνα μου.

  4. Απάντηση

    λοιπόν,αυτό μ’αρέσει πολύ στη μπλογκόσφαιρα…
    εκεί που σπαζοκεφαλιάζεις τί θα μαγειρέψεις σήμερα,μιά ματιά και…καθάρισες…
    να σαι καλά…καλημέρες..-:))

  5. Απάντηση

    Αγαπάμε το ριζότο;;; ΝΑΙ!!!!
    Νόστιμο και γρήγορο, μπράβο Λίνα

  6. Απάντηση

    Λίνα μου,
    Νοστιμότατο και μυρωδάτο!

  7. Απάντηση

    Λινάκι υπέροχο το ριζότο σου, ελπίζω να μην έχουν παράπονο τα παιδάκια σου, τα δικά μου δεν θα είχαν κανένα πάντως!!
    Φιλιά!

    • Anonymous
    • 3 Νοεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Λίνα, μπράβο για τη συνταγή, φαίνεται πολύ νόστιμη. Νομίζω όμως ότι έβαλες λάθος όνομα. Το ριζότο είναι ένα φαγητό που γίνεται με συγκεκριμένους τύπους ρυζιού(arborio, carnaroli κ.α.). Έχει κάποιες ιδιαιτερότητες στον τρόπο που μαγειρεύεται, π.χ. το υγρό δεν το ρίχνουμε όλο μαζί. Δεν έχω κάνει ποτέ ριζότο, γι’ αυτό θα έλεγα καλύτερα να ρωτήσεις και κάποιον που ξέρει καλύτερα, αλλά νομίζω ότι πρέπει να αλλάξεις τίτλο.

  8. Απάντηση

    Ωραίο φαγητό! Και με υλικά που συνήθως έχω, αν εξαιρέσουμε το μπέικον…Θα το φτιάξω σίγουρα κάποια στιγμή!

  9. Απάντηση

    τι μου κάνεις βρε Λινακι και είναι δύσκολη ωρα ! είμαι ακόμη στο γραφείο και εσύ μου βάζεις το υπέροχο ριζότο μες την μύτη μου !!!!!!

    γεια στα χεράκια σου και καλό απόγευμα

  10. Απάντηση

    ego exo apoksiramena apo to camp!!! tha balo apoksiramena manitarakia! teleio fagito!

  11. Απάντηση

    Ωραίο και μυρωδάτο. Καλό βράδυ!

  12. Απάντηση

    Αστέρι σε ευχαριστώ πολύ.
    Φιλιά.

  13. Απάντηση

    Ελένη και Εύα σας ευχαριστώ πολύ.
    Καλό βράδυ.

  14. Απάντηση

    Ιωάννα μου, να’ σαι καλά σε ευχαριστώ πολύ.
    Φιλιά.

  15. Απάντηση

    Γιώργο μου ελπίζω να έχεις μεγάλο πιρούνι!!! Ο μικρός εμένα ήρθε με την πιρούνα που ανακατεύω τα μακαρόνια.χαχα
    Λίγο δύσκολο να φάει με αυτή και μέχρι να τον ψήσω ίδρωσα.
    Φιλιά.
    Καλό βράδυ.

  16. Απάντηση

    γεστερόπληξ σε ευχαριστώ πολύ. Όλοι αγαπάμε πολύ το ρύζι πιστεύω.
    Καλό βράδυ.

  17. Απάντηση

    Μου αρέσει που γράφεις : υλικά για 2 παιδιά (χιχι)

    Αγαπημένο ρυζάκι σε μικρούς και μεγάλους κι ετσι είναι ακόμα πιο νόστιμο
    Φιλιά

  18. Απάντηση

    Ξανθή μου ξέρω τι λες!! Την υγειά τους να έχουν και αυτά, αλλά και εμείς και όλα καλά.
    Φιλιά.

  19. Απάντηση

    Πηνελόπη μου και αυτό άμα το φας ζεστό και λίγο ζουμερό να μην έχει πιει τελείως το νερό του, είναι ότι πρέπει.
    Περαστικά σου κορίτσι μου.
    Φιλιά.
    Καλό βράδυ.

  20. Απάντηση

    Σπιρτόκουτο θα συμφωνήσω μαζί σου. Η μπλοκόσφαιρα με έχει σώσει και εμένα πολλές φορές.
    Να’ σαι καλά και εσύ.
    Φιλιά.
    Καλό βράδυ.

  21. Απάντηση

    Μανουσίνα σε ευχαριστώ πολύ.
    Να’ σαι καλά.
    καλό βράδυ.

  22. Απάντηση

    Taste Advisor σε ευχαριστώ πολύ.
    Καλό βράδυ.

  23. Απάντηση

    Έλενα ευτυχώς δεν έχουν ούτε και εμένα. χαχα
    Φιλάκια.
    Καλό βράδυ.

  24. Απάντηση

    Ανώνυμε/η από σεφ που έχω δει τηλεοπτικά βέβαια, το νερό το ρίχνουν όλο μαζί. Το ρύζι το βάζουν πάντα πριν το νερό και γενικώς κάνουν την ίδια διαδικασία. Όσο αφορά το ρύζι νομίζω ότι αυτό εξαρτάται από τον καθένα από εμάς, πιο του αρέσει περισσότερο.
    Σε ευχαριστώ πάντως για το σχόλιο και θα το ψάξω και αλλού να το ξαναδώ.
    Καλό βράδυ.

  25. Απάντηση

    Ανεράιδα το συγκεκριμένο ριζότο γίνεται με ότι έχουμε στο ψυγείο, τόσο απλά.
    Φιλιά.
    Καλό βράδυ.

  26. Απάντηση

    Μαράκι μου μόλις γυρίσεις ξέρεις τι θα φτιάξεις έτσι!! Σε 20 λεπτά θα είναι έτοιμο.
    Φιλάκια.

  27. Απάντηση

    donKey and the carrot θα σου γίνει ακόμα πιο νόστιμο πιστεύω με τα αποξηραμένα μανιτάρια.
    καλό βράδυ.

  28. Απάντηση

    big mama σε ευχαριστώ πολύ. Να’ σαι καλά.
    Καλό βράδυ.

  29. Απάντηση

    Marion 2 παιδιά δεν τρώνε το ίδιο με δύο μεγάλους. Εγώ πχ θα ήθελα να φάω και τις δύο μερίδες μαζί. χαχα
    Να’ σαι καλά.
    Φιλιά.

Γράψτε απάντηση στο Λίνα Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode