Πέρκα με κρεμμύδια πιπεριές και ντομάτες

από
CE-A0-CE-AD-CF-81-CE-BA-CE-B1-CE-BC-CE-B5-CE-BB-CE-B1-CF-87-CE-B1-CE-BD-CE-B9-CE-BA-CE-AC-6


Η πέρκα είναι ένα ψάρι που ως γεύμα είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, αντιοξειδωτικά καροτένια, κάλιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο.
Επιπλέον διατίθεται σε φιλέτα χωρίς κόκαλα κι είναι μια καλή λύση για αυτούς που δεν τρώνε ψάρια λόγω της ενόχλησης από τα κόκαλα.
Με αυτό τον τρόπο που σας δίνω σήμερα γίνεται ιδιαίτερα αγαπητή κι από τους πιο δύσκολους.


Υλικά για 3 άτομα
600γρ. φιλέτο πέρκας φρέσκο
2 πιπεριές όποιου χρώματος εσείς θέλετε
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο

Διαδικασία
Πλένουμε το φιλέτο το κόβουμε σε μερίδες και αλατοπιππερώνουμε.
Κόβουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες σε ροδέλες πάχους 1 εκατοστού.


Σε πυρέξ στρώνουμε μια σειρά κρεμμύδια και τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα.

Συνεχίζουμε με τις πιπεριές ξανά κρεμμύδια κι από πάνω τις ντομάτες.

Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, σκεπάζουμε το πυρέξ με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς κι αέρα για 30 λεπτά.

Ξεσκεπάζουμε το πυρέξ και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμη.
Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό γιατί τα υγρά των λαχανικών είναι αρκετά ώστε να ψηθεί το φαγητό μας.
Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά όπως πατάτες καρότα ή και μανιτάρια.
Αν προσθέσετε πατάτες καλό είναι να τις ψήσετε πρώτα κομμένες σε ροδέλες για 20 λεπτά και μετά να τοποθετήσετε το ψάρι από πάνω.
Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φιλέτα πέρκας κατεψυγμένα είναι εξίσου νόστιμα.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Asteri
    • 14 Νοεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Πολύ ωραίο πιάτο!!!! κι εγώ το τρώω έτσι!

    • painter
    • 14 Νοεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Πολύ ωραίο πιατάκι, και στην εμφάνιση και στη γεύση… φαντάζομαι!!!

    Καλή εβδομάδα!

  1. Απάντηση

    Κι εμένα μου αρέσει πάρα πολύ και το φτιάχνω συχνά!!
    Καλή εβδομάδα από αύριο με το καλό!!

    • iwanna
    • 14 Νοεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Ωραίος τρόπος να κάνουμε κάποιους να συμπαθήσουν τα ψάρια!
    Καλή εβδομάδα!

    • eva
    • 14 Νοεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Ωραιότατο το φαγάκι..αλλά ζήλεψα και το κρασάκι…έτσι μία γουλίτσα!!
    Καλή εβδομάδα,φιλάκια!

  2. Απάντηση

    kalomagiremeno to psaraki!bravo!
    kalo sou vradi

  3. Απάντηση

    Πόσο καιρό έχω να φτιάξω αυτό το φαγητό. Μ’αρέσει πολύ και με φρέσκια πέρκα και με κατεψυγμένη. Επίσης γίνεται πολύ νόστιμο και με γλώσσα φιλέτο. Μου άνοιξες την όρεξη.

  4. Απάντηση

    Θέλω και εγώ!!!! Μόλις βρεθώ από κει μεριά δηλ. ψαράδικο, θα πάρω να το φτιάξω. Αλήθεια και με τι άλλο ψάρι μπορείς να το κάνεις;
    Φιλιά.
    Καλό βράδυ.

  5. Απάντηση

    Tα πιάτα με ψάρια και θαλασσινά ως γνωστόν είναι η αδυναμία μου! Καλή εβδομάδα!!

  6. Απάντηση

    Πολύ ωραία η πέρκα.Κι εγώ την κάνω στο φουρνο με κρασι και γίνεται λουκούμι.
    Καλή εβδομάδα 🙂

    • RIRI
    • 14 Νοεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Πολύ καλή συνταγή!!Μπράβο Ξανθή μου, γιατί η πέρκα ειναι ενα ψάρι που μου αρέσει πάρα πολύ!!!

  7. Απάντηση

    Πολύ ωραίο το ψαράκι σου Ξανθή μου! Μ’αρέσει πολύ η πέρκα κι έχω να την φτιάξω καιρό αν και τρώμε συχνά ψάρι. Μου έδωσες ιδέα, σ’ ευχαριστώ!
    Μάγδα

    • Marina
    • 14 Νοεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Θα το φτιάξω με σολωμό!!! Τι λες γι’αυτό;

  8. Απάντηση

    Παρ’ ότι τα ψάρια δεν είναι η αδυναμία μου, μόνο τις φωτογραφίες που είδα πείνασα!!!
    Καλή σου μέρα και καλή βδομάδα!!

  9. Απάντηση

    @ Asteri ευχαριστώ!!

    @ Χρύσα είναι νόστιμο αρέσει και στα παιδιά.

    @anthivolon Καλή σου εβδομάδα!!!

    @ Ιωάννα ποιόν θα προσπαθήσεις να πείσεις;; Καλημέρα!

    @ Εύα στην Υγειά σου!!!

  10. Απάντηση

    @ Vasiliki καλή εβδομάδα!!!

    @ Κατερίνα με γλώσσα δεν το έχω κάνει αλλά γιατί όχι!!

    @ Λίνα η Κατερίνα προτείνει γλώσσα αλλά και κάποια φέτα ψαριού άλλη μια χαρά θα είναι.

    @ Λίλα καλή εβδομάδα!!

  11. Απάντηση

    @ Marion με κρασί;;ωραία ιδέα!!

    @ RIRI ευχαριστώ πολύ!!

    @ Μάγδα μου χαίρομαι που σου έδωσα μια ιδέα!!Καλή σου εβδομάδα!!

    @ Μαρίνα γιατί όχι αλλά να είναι λεπτές οι φέτες του φιλέτου.
    Καλή εβδομάδα.

  12. Απάντηση

    Table Rouge καλώς ήρθες στην παρέα μας κι ευχαριστώ για το όμορφο σχόλιο σου!!
    Καλή σου εβδομάδα!!

    • eleni
    • 15 Νοεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Ξανθή,ωραίος ο συνδυασμός ψαριού-λαχανικών!
    Παλιότερα τα έψηνα σκέτα,αλλά από κάποια στιγμή που πρόσθεσα λαχανικά,λατρεύω τη γεύση-ειδικά τα κρεμμύδια,τι γλυκά που γίνονται!
    Φιλιά!

  13. Απάντηση

    μμμ.. ψαράκι! Πολύ νόστιμο φαίνεται! (μμμ.. και με μανιτάρια άγρια..) Καλημέρα Ξανθή μου!!

  14. Απάντηση

    Orea sintagi!!!! Teleio piato gia ton kalo mou…! Olo mou dikaiologeitai me ta psaria gia ta kokkala!! Tha to dokimaso sigoura!!!

  15. Απάντηση

    Πολύ ωραίο ψάρι η πέρκα, Ξανθή… Η συνταγή σου θα μου άρεσε ακόμα και με τις μικρές πέρκες των ελληνικών θαλασσών, κι ας έχουν τα κόκκαλά τους. Αλλά βεβαίως για τα παιδιά και γι’ αυτούς που αγαπούν την καθαρή σάρκα το φιλέτο είναι προτιμότερο.

  16. Απάντηση

    ωραιο πιάτο Ξανθούλα!

    καλή βδομάδα και καλό μεσημέρι

  17. Απάντηση

    Ελένη αυτή η ιδέα ήρθε από μια κοπέλα που είδα στην τηλεόραση πριν πολλά χρόνια κάνοντας ζάπινγκ μιας κι εγώ δεν ασχολούμαι με το άθλημα.
    Το μαγείρεψα κι έκτοτε έγινε το αγαπημένο μας.

  18. Απάντηση

    @ Όλγα τι τυχερή που βρίσκεις μανιτάρια!!

    @ Φοίβη ευκαιρία να το κάνεις να φάει ψάρι!!

    @ Μαριάννα σίγουρα είναι ωραίο κι με την πρόταση σου!!

    @ Μαράκι καλή εβδομάδα!!!Φιλάκια.

  19. Απάντηση

    Πολυεπίπεδο λαχανικών και ψαριού! τι πιο υγιεινό και γευστικό!

    Καλή εβδομάδα
    Ζ.

  20. Απάντηση

    Πολύ ωραία ιδέα Ξανθή μου, εμείς δεν την πολυτρώμε αλλά έτσι θα την δοκιμάσω.
    Φιλιά

  21. Απάντηση

    Ζαμπία όπως ακριβώς είπες!!
    Καλό βράδυ!

  22. Απάντηση

    Πόπη μου έλα δοκίμασε μπορεί να σου αρέσει!
    Καλή σου εβδομάδα!

  23. Απάντηση

    kalispera xanthi !
    magirepsa to psaraki opos to eftiaxes esi,kai egine loukoumi!se euxaristo poli gia tin sintagi sou,tha tin ftiaxno sixna.na ise kala.kai kali eudomada

  24. Απάντηση

    Πολύ ωραίο πιάτο Ξανθή! Μήπως ξέρεις πως τη λένε την πέρκα στα αγγλικά; Έχουμε διαφωνία με τη Χαρά για το όνομα του ψαριού:)

  25. Απάντηση

    Vasiliki χαίρομαι που σας άρεσε, είδες τι κάνει το διαδίκτυο!!! συνταγές μαγειρεμένες στην Ελλάδα ταξιδεύουν στο Σουηδία!!!
    Πολλά φιλιά και καλή σας εβδομάδα.

  26. Απάντηση

    big mama έψαξα και βρήκα ότι το επιστημονικό της όνομα είναι “perca fluνiatilis” και κάπου αλλού το λένε perche commune, επίσης το βρήκα και Perch. Περισσότερα δεν ξέρω, η Χαρά πως το λέει;;;περιμένω απάντηση.
    Καλό βράδυ.

  27. Απάντηση

    αν και… δεν ειμαι του ψαριου…
    εδω μεσα βρηκα και δοκιμασα πολλες συνταγες με ψαρια που εγιναν οι αγαπημενες μου. θα δοκιμαστει σιγουρα, νομιζω οτι θα την λατρεψουμε οικογεννειακος!!!

  28. Απάντηση

    Καλώς την κόρη!!Να τη δοκιμάσεις και να δεις πως θα αρέσει και στα παιδιά.
    Πολλά φιλάκια.

  29. Απάντηση

    Υπέροχο έτσι όπως το προτείνεις!! Θα το φτιάξω έτσι την επόμενη φορά!

  30. Απάντηση

    Καλημέρα Ξανθή μου και Χρόνια Πολλά! Την πέρκα τη φτιάχνω και γω έτσι όπως την κάνεις και εσύ μόνο που βάζω και λίγη σάλτσα ντομάτας! Πολύ νόστιμο φαγάκι και εγώ το αγαπώ πολύ!

Γράψτε απάντηση στο My Little Expat Kitchen Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode