Πέρκα με κρεμμύδια πιπεριές και ντομάτες


Η πέρκα είναι ένα ψάρι που ως γεύμα είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, αντιοξειδωτικά καροτένια, κάλιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο.
Επιπλέον διατίθεται σε φιλέτα χωρίς κόκαλα κι είναι μια καλή λύση για αυτούς που δεν τρώνε ψάρια λόγω της ενόχλησης από τα κόκαλα.
Με αυτό τον τρόπο που σας δίνω σήμερα γίνεται ιδιαίτερα αγαπητή κι από τους πιο δύσκολους.


Υλικά για 3 άτομα
600γρ. φιλέτο πέρκας φρέσκο
2 πιπεριές όποιου χρώματος εσείς θέλετε
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο

Διαδικασία
Πλένουμε το φιλέτο το κόβουμε σε μερίδες και αλατοπιππερώνουμε.
Κόβουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες σε ροδέλες πάχους 1 εκατοστού.


Σε πυρέξ στρώνουμε μια σειρά κρεμμύδια και τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα.

Συνεχίζουμε με τις πιπεριές ξανά κρεμμύδια κι από πάνω τις ντομάτες.

Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, σκεπάζουμε το πυρέξ με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς κι αέρα για 30 λεπτά.

Ξεσκεπάζουμε το πυρέξ και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμη.
Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό γιατί τα υγρά των λαχανικών είναι αρκετά ώστε να ψηθεί το φαγητό μας.
Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά όπως πατάτες καρότα ή και μανιτάρια.
Αν προσθέσετε πατάτες καλό είναι να τις ψήσετε πρώτα κομμένες σε ροδέλες για 20 λεπτά και μετά να τοποθετήσετε το ψάρι από πάνω.
Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φιλέτα πέρκας κατεψυγμένα είναι εξίσου νόστιμα.

Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

37 Σχόλια

  1. Avatar Ο/Η Asteri λέει:

    Πολύ ωραίο πιάτο!!!! κι εγώ το τρώω έτσι!

  2. Avatar Ο/Η painter λέει:

    Πολύ ωραίο πιατάκι, και στην εμφάνιση και στη γεύση… φαντάζομαι!!!

    Καλή εβδομάδα!

  3. Avatar Ο/Η anthivolon λέει:

    Κι εμένα μου αρέσει πάρα πολύ και το φτιάχνω συχνά!!
    Καλή εβδομάδα από αύριο με το καλό!!

  4. Avatar Ο/Η iwanna λέει:

    Ωραίος τρόπος να κάνουμε κάποιους να συμπαθήσουν τα ψάρια!
    Καλή εβδομάδα!

  5. Avatar Ο/Η eva λέει:

    Ωραιότατο το φαγάκι..αλλά ζήλεψα και το κρασάκι…έτσι μία γουλίτσα!!
    Καλή εβδομάδα,φιλάκια!

  6. Avatar Ο/Η Vasiliki λέει:

    kalomagiremeno to psaraki!bravo!
    kalo sou vradi

  7. Avatar Ο/Η Katerina λέει:

    Πόσο καιρό έχω να φτιάξω αυτό το φαγητό. Μ’αρέσει πολύ και με φρέσκια πέρκα και με κατεψυγμένη. Επίσης γίνεται πολύ νόστιμο και με γλώσσα φιλέτο. Μου άνοιξες την όρεξη.

  8. Avatar Ο/Η Λίνα λέει:

    Θέλω και εγώ!!!! Μόλις βρεθώ από κει μεριά δηλ. ψαράδικο, θα πάρω να το φτιάξω. Αλήθεια και με τι άλλο ψάρι μπορείς να το κάνεις;
    Φιλιά.
    Καλό βράδυ.

  9. Avatar Ο/Η Λίλα λέει:

    Tα πιάτα με ψάρια και θαλασσινά ως γνωστόν είναι η αδυναμία μου! Καλή εβδομάδα!!

  10. Avatar Ο/Η Μarion, λέει:

    Πολύ ωραία η πέρκα.Κι εγώ την κάνω στο φουρνο με κρασι και γίνεται λουκούμι.
    Καλή εβδομάδα 🙂

  11. Avatar Ο/Η RIRI λέει:

    Πολύ καλή συνταγή!!Μπράβο Ξανθή μου, γιατί η πέρκα ειναι ενα ψάρι που μου αρέσει πάρα πολύ!!!

  12. Avatar Ο/Η My Little Expat Kitchen λέει:

    Πολύ ωραίο το ψαράκι σου Ξανθή μου! Μ’αρέσει πολύ η πέρκα κι έχω να την φτιάξω καιρό αν και τρώμε συχνά ψάρι. Μου έδωσες ιδέα, σ’ ευχαριστώ!
    Μάγδα

  13. Avatar Ο/Η Marina λέει:

    Θα το φτιάξω με σολωμό!!! Τι λες γι’αυτό;

  14. Avatar Ο/Η Table Rouge λέει:

    Παρ’ ότι τα ψάρια δεν είναι η αδυναμία μου, μόνο τις φωτογραφίες που είδα πείνασα!!!
    Καλή σου μέρα και καλή βδομάδα!!

  15. Avatar Ο/Η Ξανθή λέει:

    @ Asteri ευχαριστώ!!

    @ Χρύσα είναι νόστιμο αρέσει και στα παιδιά.

    @anthivolon Καλή σου εβδομάδα!!!

    @ Ιωάννα ποιόν θα προσπαθήσεις να πείσεις;; Καλημέρα!

    @ Εύα στην Υγειά σου!!!

  16. Avatar Ο/Η Ξανθή λέει:

    @ Vasiliki καλή εβδομάδα!!!

    @ Κατερίνα με γλώσσα δεν το έχω κάνει αλλά γιατί όχι!!

    @ Λίνα η Κατερίνα προτείνει γλώσσα αλλά και κάποια φέτα ψαριού άλλη μια χαρά θα είναι.

    @ Λίλα καλή εβδομάδα!!

  17. Avatar Ο/Η Ξανθή λέει:

    @ Marion με κρασί;;ωραία ιδέα!!

    @ RIRI ευχαριστώ πολύ!!

    @ Μάγδα μου χαίρομαι που σου έδωσα μια ιδέα!!Καλή σου εβδομάδα!!

    @ Μαρίνα γιατί όχι αλλά να είναι λεπτές οι φέτες του φιλέτου.
    Καλή εβδομάδα.

  18. Avatar Ο/Η Ξανθή λέει:

    Table Rouge καλώς ήρθες στην παρέα μας κι ευχαριστώ για το όμορφο σχόλιο σου!!
    Καλή σου εβδομάδα!!

  19. Avatar Ο/Η eleni λέει:

    Ξανθή,ωραίος ο συνδυασμός ψαριού-λαχανικών!
    Παλιότερα τα έψηνα σκέτα,αλλά από κάποια στιγμή που πρόσθεσα λαχανικά,λατρεύω τη γεύση-ειδικά τα κρεμμύδια,τι γλυκά που γίνονται!
    Φιλιά!

  20. Avatar Ο/Η Όλγα λέει:

    μμμ.. ψαράκι! Πολύ νόστιμο φαίνεται! (μμμ.. και με μανιτάρια άγρια..) Καλημέρα Ξανθή μου!!

  21. Avatar Ο/Η donkey and the carrot λέει:

    Orea sintagi!!!! Teleio piato gia ton kalo mou…! Olo mou dikaiologeitai me ta psaria gia ta kokkala!! Tha to dokimaso sigoura!!!

  22. Avatar Ο/Η History of Greek Food λέει:

    Πολύ ωραίο ψάρι η πέρκα, Ξανθή… Η συνταγή σου θα μου άρεσε ακόμα και με τις μικρές πέρκες των ελληνικών θαλασσών, κι ας έχουν τα κόκκαλά τους. Αλλά βεβαίως για τα παιδιά και γι’ αυτούς που αγαπούν την καθαρή σάρκα το φιλέτο είναι προτιμότερο.

  23. Avatar Ο/Η Maria B. λέει:

    ωραιο πιάτο Ξανθούλα!

    καλή βδομάδα και καλό μεσημέρι

  24. Avatar Ο/Η Ξανθή λέει:

    Ελένη αυτή η ιδέα ήρθε από μια κοπέλα που είδα στην τηλεόραση πριν πολλά χρόνια κάνοντας ζάπινγκ μιας κι εγώ δεν ασχολούμαι με το άθλημα.
    Το μαγείρεψα κι έκτοτε έγινε το αγαπημένο μας.

  25. Avatar Ο/Η Ξανθή λέει:

    @ Όλγα τι τυχερή που βρίσκεις μανιτάρια!!

    @ Φοίβη ευκαιρία να το κάνεις να φάει ψάρι!!

    @ Μαριάννα σίγουρα είναι ωραίο κι με την πρόταση σου!!

    @ Μαράκι καλή εβδομάδα!!!Φιλάκια.

  26. Avatar Ο/Η kitchenStories λέει:

    Πολυεπίπεδο λαχανικών και ψαριού! τι πιο υγιεινό και γευστικό!

    Καλή εβδομάδα
    Ζ.

  27. Avatar Ο/Η Taste Advisor λέει:

    Πολύ ωραία ιδέα Ξανθή μου, εμείς δεν την πολυτρώμε αλλά έτσι θα την δοκιμάσω.
    Φιλιά

  28. Avatar Ο/Η Ξανθή λέει:

    Ζαμπία όπως ακριβώς είπες!!
    Καλό βράδυ!

  29. Avatar Ο/Η Ξανθή λέει:

    Πόπη μου έλα δοκίμασε μπορεί να σου αρέσει!
    Καλή σου εβδομάδα!

  30. Avatar Ο/Η Vasiliki λέει:

    kalispera xanthi !
    magirepsa to psaraki opos to eftiaxes esi,kai egine loukoumi!se euxaristo poli gia tin sintagi sou,tha tin ftiaxno sixna.na ise kala.kai kali eudomada

  31. Avatar Ο/Η big mama λέει:

    Πολύ ωραίο πιάτο Ξανθή! Μήπως ξέρεις πως τη λένε την πέρκα στα αγγλικά; Έχουμε διαφωνία με τη Χαρά για το όνομα του ψαριού:)

  32. Avatar Ο/Η Ξανθή λέει:

    Vasiliki χαίρομαι που σας άρεσε, είδες τι κάνει το διαδίκτυο!!! συνταγές μαγειρεμένες στην Ελλάδα ταξιδεύουν στο Σουηδία!!!
    Πολλά φιλιά και καλή σας εβδομάδα.

  33. Avatar Ο/Η Ξανθή λέει:

    big mama έψαξα και βρήκα ότι το επιστημονικό της όνομα είναι “perca fluνiatilis” και κάπου αλλού το λένε perche commune, επίσης το βρήκα και Perch. Περισσότερα δεν ξέρω, η Χαρά πως το λέει;;;περιμένω απάντηση.
    Καλό βράδυ.

  34. Avatar Ο/Η Ελευθερία λέει:

    αν και… δεν ειμαι του ψαριου…
    εδω μεσα βρηκα και δοκιμασα πολλες συνταγες με ψαρια που εγιναν οι αγαπημενες μου. θα δοκιμαστει σιγουρα, νομιζω οτι θα την λατρεψουμε οικογεννειακος!!!

  35. Avatar Ο/Η Ξανθή λέει:

    Καλώς την κόρη!!Να τη δοκιμάσεις και να δεις πως θα αρέσει και στα παιδιά.
    Πολλά φιλάκια.

  36. Avatar Ο/Η Ανεράιδα λέει:

    Υπέροχο έτσι όπως το προτείνεις!! Θα το φτιάξω έτσι την επόμενη φορά!

  37. Avatar Ο/Η Katerina λέει:

    Καλημέρα Ξανθή μου και Χρόνια Πολλά! Την πέρκα τη φτιάχνω και γω έτσι όπως την κάνεις και εσύ μόνο που βάζω και λίγη σάλτσα ντομάτας! Πολύ νόστιμο φαγάκι και εγώ το αγαπώ πολύ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *