share

Καλαμαράκια γιουβέτσι

από
CE-9A-CE-B1-CE-BB-CE-B1-CE-BC-CE-B1-CF-81-CE-AC-CE-BA-CE-B9-CE-B1-CE-B3-CE-B9-CE-BF-CF-85-CE-B2-CE-AD-CF-84-CF-83-CE-B9-4

Ήθελα να κάνω καλαμαράκια αλλά να μην μου πάρουν χρόνο πολύ μιας κι είχα πολλές δουλειές.
Η πιο γρήγορη λύση ήταν να γίνουν στην κατσαρόλα αλλά πως;; Είδα τι άλλα υλικά είχα στη διάθεσή μου και προχώρησα γρήγορα.

Γιουβέτσι λοιπόν!!!

Τα υλικά για 3 άτομα
1 κιλό περίπου καλαμαράκια φρέσκα
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κονσέρβα ντοματάκια
Αλάτι πιπέρι
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
200γρ. μανεστράκι

Διαδικασία
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια και τα κόβουμε σε ροδέλες με ένα ψαλίδι κουζίνας.


Βάζουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με λίγο νεράκι κι αφού μαλακώσει προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε λίγο.
Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και ανακατεύουμε να σοταριστούν κι αυτά.


Προσθέτουμε τα ντοματάκια αλάτι και πιπέρι κι αφήνουμε να βράσουν.


Τα καλαμαράκια βγάζουν υγρά αρκετά γιαυτό δεν προσθέτουμε άλλα υγρά σε αυτή τη φάση.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμα τα μεταφέρουμε σε πυρέξ ή ταψί προσθέτουμε 2 φλυτζάνια ζεστό νερό και το μανεστράκι μας. Ανακατεύουμε καλά σκεπάζουμε με καπάκι ή λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ελέγχοντας στο ενδιάμεσο και ανακατεύοντας.
Αν χρειαστεί νερό θα προσθέσουμε ζεστό
Καλή όρεξη!!

Δεν σας το είπα!! η φωτογραφική μου μηχανή είναι πάλι στο σέρβις μιας και δεν κατάλαβαν την πρώτη φορά το πρόβλημα!!!!ευτυχώς που υπάρχει κι άλλη στο σπίτι αλλά και κινητά!!

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Mmm…!!! τελειο!
    φιλια!!

  2. Απάντηση

    Ξανθή μου εγώ όταν πρόκειται για γιουβέτσι… λέω πάντα ΝΑΙ!!
    Φιλιά.

    • iwanna
    • 28 Οκτωβρίου 2010
    Απάντηση

    Mε αυτά που βλέπει η φωτογραφική σου μηχανή πως να μην χαλάσει;
    χαχαχαχαα
    το γιουβετσάκι υπέροχο!

  3. Απάντηση

    Απο τα αγαπημένα φαγητά που κάνει ο Δημήτρης μου.Τέλειο και πού νοστιμο!

  4. Απάντηση

    αγαπημένος συνδυασμός, μαλάκια με ζυμαρικά, και γω θα πω ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!

  5. Απάντηση

    georgiaxara καλώς ήλθες κι ευχαριστώ

  6. Απάντηση

    Λίνα μια εύκολη λύση ξέρεις τώρα που πνίγομαι!!!

  7. Απάντηση

    Ιωάννα δεν ντρέπεσαι κι εσύ με πειράζεις!!!

  8. Απάντηση

    Αχτίδα την καλησπέρα μου και στους δύο!!!

  9. Απάντηση

    ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ όλοι ΝΑΙ!!!!

  10. Απάντηση

    Πολύ ωραία συνταγή Ξανθή μου. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ καλαμαράκια γιουβέτσι. Κάποια στιγμή θα το κάνω όμως.
    Παρεπιπτόντως, να πω συγχαρητήρια στον σύζυγο για την φωτογραφία της προηγούμενης ανάρτησής σου!
    Μάγδα

  11. Απάντηση

    Μάγδα σε ευχαριστούμε πάρα πολύ, οι τεχνικές δυσκολίες είναι πολλές, με κυριότερο το φωτισμό,αλλά προσπαθούμε.
    Τα καλαμαράκια έτσι είναι μια λύση εύκολη και νόστιμη.
    Πολλά φιλιά!!

  12. Απάντηση

    Πολύ τα ζηλεύω, έχω καιρό να φάω.

    • eleni
    • 28 Οκτωβρίου 2010
    Απάντηση

    Ξανθή,έτσι που τα βλέπω,λαχταριστά φαίνονται,μα δεν τα τρώω.
    Η συνταγή θα προωθηθεί στα κορίτσια μου-τους αρέσουν πολύ.
    Φιλιά!

  13. Απάντηση

    Δεν τα έχω δοκιμάσει γιουβετσι τα καλαμαράκια. Σίγουρα όμως θα είναι νόστιμα
    Ωραία ιδέα για κάτι διαφορετικό
    ΦΙλιά

  14. Απάντηση

    Κι΄ εγώ τα καλαμαράκια άμα τα θέλω “μελωμένα” γιατί τηγανιτά πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες (όχι πάντα εύκολο). Κάτι τέτοιους συνδυασμούς με ψηλά ζυμαρικά κάνω. Από πεπονάκι μέχρι πένα!!
    Τέλειο και μοσχομυριστό πάντα.

  15. Απάντηση

    Δε το εχω φτιαξει/φάει και αναρωτιόμουνα αν μπαίνει δάφνη …..

    καλημερούδια

  16. Απάντηση

    Κατερίνα μια πρόταση λοιπόν για τις επόμενες μέρες!!
    Καλημέρα!

  17. Απάντηση

    Ελένη θα χαρώ αν τα μαγειρέψουν τα κορίτσια!!

  18. Απάντηση

    Marion μια γρήγορη ιδέα!!
    Φιλιά!

  19. Απάντηση

    Πηνελόπη με τα τηγανητά εγώ προσωπικά δεν έχω καλή σχέση, να τα τηγανίζω όχι να τα τρώω, τελευταία βέβαια βρήκα μια καλή λύση προκειμένου να μη γίνεται βομβαρδισμός στην κουζίνα, αλλά και πάλι τα τηγανητά τα αποφεύγουμε!!

  20. Απάντηση

    Και λοιπόν, δάφνη θα μπορούσες να βάλεις όσο μαγειρεύονται στην κατσαρόλα και μετά να την αφαιρέσεις!
    Καλημέρα!!

  21. Απάντηση

    πολύ τα ζήλεψα Ξανθούλα τα καλαμαράκια σου…
    έχω μοσκιούς στο ψυγείο,μια παραλλάγή λέω να τη κάνω…
    καλημέρες…-:))

  22. Απάντηση

    Καλημερούδια!
    Ούτε εγώ έχω δοκιμάσει ποτέ καλαμαράκια γιουβέτσι, φαντάζομαι όμως ότι οι γεύσεις αυτές συνδυασμένες πρέπει να είναι πολύ νόστιμες!

  23. Απάντηση

    Ξανθή μου είναι υπέροχο και είδα σήμερα στον ψαρά κάτι καλαμάρια
    !!!! Θα το δοκιμάσω. Καλό ΣΚ

  24. Απάντηση

    to fagito auto mas aresi poli xanthi mou tha to ftiaxo amesa.xtes eftiaxa tin pita me kolokytha ,arese ke sta egonakia mou,akousa pola mmmm.sinisto anepifilakta osoi den tin exoun ftiaxi xanoun.na ise kala xanti mou gia tis politimes syntages sou.
    kali mera na exis

    • Asteri
    • 29 Οκτωβρίου 2010
    Απάντηση

    Ωραίο φαγητό ….. πολύ καλή η ιδέα σου :))))

  25. Απάντηση

    Κι έλεγα πώς αλλιώς μπορούμε να μαγειρέψουμε τα καλαμαράκια, εκτός από τηγανιτά και γεμιστά! Ευχαριστούμε για τη συνταγή!!

    • eva
    • 29 Οκτωβρίου 2010
    Απάντηση

    Το λάτρεψα ήδη!!!
    Θα το δοκιμάσω σύντομα!
    Φιλάκια πολλά!!!

  26. Απάντηση

    Γιουβέτσι καλαμαράκια! Ωραία ιδέα!
    Καλό Σ/Κ Ξανθή!

  27. Απάντηση

    SpIrToKoYto, μια χαρά θα σου γίνουν!!
    Καλό Σ/Κ

  28. Απάντηση

    Πόπη μου δοκίμασε και θα με θυμηθείς!!

  29. Απάντηση

    manousina νομίζω ότι αυτή την εποχή έχει καλαμαράκια καλά δοκίμασε!!

  30. Απάντηση

    Βασιλική χαίρομαι πολύ που η πίτα άρεσε ιδιαίτερα στα μικρά!!
    Τα μαθαίνεις Ελληνικά φαγητά μπράβο!!!
    Σε ευχαριστώ πολύ για τα ωραία σου λόγια, καλό Σαββατοκύριακο!!

  31. Απάντηση

    Asteri ευχαριστώ, είδες τι γίνεται όταν σε πιέζει ο χρόνος!!

  32. Απάντηση

    Ανεράιδα έπονται κι άλλες συνταγές για καλαμαράκια!

  33. Απάντηση

    Εύα θέλω τη γνώμη σου όταν τα φτιάξεις!!

  34. Απάντηση

    Big mama καλό Σαββατοκύριακο και σε σας!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode