share

Τα άλλα γεμιστά

από
CE-93-CE-B5-CE-BC-CE-B9-CF-83-CF-84-CE-AC-8

Γεμιστά έχει μαγειρέψει η Λίνα εγώ έχω μαγειρέψει ντομάτες γεμιστές με σουπιά και μανεστράκι, σήμερα όμως έφτιαξα μια άλλη εκδοχή με δικές μου ιδέες.
Γεμιστά με μανιτάρια μυριστικά σταφίδες και κουκουνάρι,και ρύζι φυσικά.


Ας δούμε τι έκανα
Κατ΄αρχήν χρειάστηκα για 8 ντοματοπιπεριές

Μαϊντανό 1/2 ματσάκι
Κρεμμύδι μεγάλο
Δυόσμο λίγο ξερό ή λίγα φύλλα φρέσκο
Μανιτάρια επιλογής σας χοντροκομμένα ένα κεσεδάκι γιαουρτιού
Κουκουνάρι 2- 3 κουταλιές σούπας
Σταφίδες 2- 3 κουταλιές σούπας
Ρύζι 8 κοφτές κουταλιές σούπας
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι 1 ποτήρι κρασιού
Διαδικασία
Πλένουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές και αδειάζουμε το περιεχόμενο τους. Κρατάμε σε ένα σουρωτήρι το εσωτερικό από τις ντομάτες.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και τα χοντροκόβουμε.


Σε κατσαρόλα ή τηγάνι βάζουμε λίγο νερό και βράζουμε για λίγο το κρεμμύδι και στη συνέχεια τα μανιτάρια.
Προσθέτουμε τα 3/4 από το λάδι κι ανακατεύουμε λίγο.
Προσθέτουμε το μαϊντανό το δυόσμο , λίγο από το εσωτερικό από τις ντομάτες κομμένο σε κυβάκια, το κουκουνάρι, τις σταφίδες και το ρύζι.

Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι κι αφήνουμε για λίγο να μείνει χωρίς υγρά.
Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές μας (όχι μέχρι επάνω γιατί το ρύζι θα φουσκώσει)και τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι, το χυμό από το εσωτερικό από τις ντομάτες που μας έχει περισσέψει και μισό ποτήρι νερό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κι αέρα για μια ώρα.
Αν θέλετε σκεπάστε στην αρχή με αλουμινόχαρτο το οποίο θα βγάλετε 10 λεπτά πριν το τελικό ψήσιμο.
Αυτό το φαγητό μου “θυμίζει” τα γεμιστά των παιδικών μου χρόνων με πολλά μυριστικά από τον κήπο μας ψημένο στη γάστρα με τα ξύλα.


Εκείνο που πραγματικά μου λείπει από τα μυριστικά είναι το σχινόπρασο που δεν έχω κατορθώσει να βρω στην Αθήνα.

Και με την ευκαιρία να ευχαριστήσω εκ μέρους των μελών του blog την Ελπινίκη από τις Κουζινο-Εξερευνήσεις για αυτά τα δύο βραβεία που μας χάρισε , μεγάλη μας τιμή!!!


Καλά μαγειρέματα Ελπινίκη!!!

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    δε θα’λεγα όχι για ένα πιάτο 🙂

    καλό βράδυ

    • eleni
    • 22 Σεπτεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Ξανθή,τα μυριστικά τους δίνουν άρωμα και γεύση κι εγώ βάζω πολλά,έτσι μου αρέσουν.
    Θα είναι πολύ νόστιμα με τέτοιο εμπλουτισμό.Θα δοκιμαστούν σύντομα,γιατί ακόμη υπάρχουν ντομάτες(το χειμώνα αποφεύγω να αγοράζω).
    Φιλιά!

    • Vasiliki
    • 22 Σεπτεμβρίου 2010
    Απάντηση

    pentanostimo fenete..mmm
    kalo vradi

    • RIRI
    • 22 Σεπτεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Αυτή την εκδοχή με τα μανιτάρια , δεν την εχω δοκιμάσει, φαίνεται πολύ καλή μιά και λατρεύω τα μανιτάρια θα την δοκιμάσω σύντομα. Ευχαριστώ για την ιδέα΄. Καλό Βράδυ

    • eva
    • 22 Σεπτεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Αχ Ξανθή μου…αχ!
    Δέν το τρώω με τίποτα..απο μικρή!
    Το γιατί παραμένει αγνωστο διότι τα υλικα που φτιάχνονται τα λατρεύω!!
    Se έχω καλέσει σε ένα παιχνίδι..για την τσάντα θα παίξεις μαζί μας????
    ♥ ♥ ♥ ♥

    • big mama
    • 22 Σεπτεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Πολύ ωραίο το φαγάκι σου! Να είχα ένα πιατάκι!
    Έλα και σε μένα να παίξεις:)

    • iwanna
    • 23 Σεπτεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Πολύ ωραίο το φαγάκι σου όσο για τα σχινόπρασα που έψαχνες είχα στη γλάστρα μου φερμένα από το χωριό!
    ΥΓ.Στην γάστρα στο χωριό μαζί με τα γεμιστά είχε και σαρμαδάκια……….
    μιαμ..μιαμ…τρέχουν τα σάλια μας……….

  2. Απάντηση

    Και λοιπόν; και δύο πιάτα γιατί όχι!!
    Καλή σου μέρα!!

  3. Απάντηση

    Ελένη κι εγώ τα γεμιστά τα θεωρώ καθαρά καλοκαιρινό φαγητό για το χειμώνα έχει άλλα.
    Με πολλά μυριστικά άρχισα να τα κάνω τώρα γιατί παλιότερα ο γιος μου, που είναι από τα πολύ αγαπημένα του φαγητά, τα ήθελε με κιμά.
    Τώρα μόνοι μας σχεδόν δοκιμάζουμε άλλα πράγματα.
    Πολλά φιλιά!

  4. Απάντηση

    Vasiliki είναι είναι!!

  5. Απάντηση

    RIRI για δοκίμασε και πες μας τη γνώμη σου!

  6. Απάντηση

    Ευά μου πολλές φορές κάποια πράγματα είναι ανεξήγητα!!
    Ευχαριστώ για την πρόσκληση αλλά θέλει λίγο σκέψη.
    Φιλάκια

  7. Απάντηση

    big mama έλα να σου κάνω το τραπέζι.
    Για το παιχνίδι άσε να το σκεφτώ.
    Καλημέρα!!

  8. Απάντηση

    Ιωάννα μου φαίνεται ότι κάποια πράγματα μου τα έτριψες!!!
    Κατέβα στον κήπο και μάζεψε λουλούδια να φτιάξεις σαρμαδάκια κι αν δεν τα φτιάξεις φέρτα την άλλη βδομάδα στην Αθήνα να τα φτιάξω εγώ!!
    Φιλάκια πολλά!!

    • Asteri
    • 23 Σεπτεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Καμιά μεριδούλα για κατά δω μεριά; :)))
    Καλημέρα

  9. Απάντηση

    Μου αρέσει αυτή η εκδοχή δεν την είχα σκεφτεί ποτέ, τα γεμιστά τα αγαπώ πολύ, τώρα σχινόπρασο σε γλαστράκι έχει κατά περιόδους ο Σκλαβενίτης και ο ΑΒ
    Φιλιά

  10. Απάντηση

    Asteri ευχαρίστως αν είχαν περισσέψει!!

  11. Απάντηση

    Taste Advisor σε ευχαριστώ για την πληροφορία αλλά εγώ έχω ένα μεγάλο πρόβλημα τα Σ/Μ της γειτονιάς δεν έχουν πολλά πράγματα και πρέπει να ξενιτεύομαι για να βρω κάποια πράγματα κι επιπλέον τα πολύ μεγάλα Σ/Μ με κουράζουν.
    Σήμερα έψαξα για την σος του μήλου και δεν είχε κανένα οπότε την παρέλειψα.
    Καλό απόγευμα.

  12. Απάντηση

    Φαίνονται μούρλια!! Τρελαίνομαι για γεμιστά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode