Λαβράκι στη σακούλα!!!

από
CE-9B-CE-B1-CF-85-CF-81-CE-AC-CE-BA-CE-B9-5

Τα ψάρια είναι στο πρόγραμμα της οικογένειας υποχρεωτικά μια φορά την εβδομάδα πολλές φορές και δύο.
Μια βόλτα στην κεντρική αγορά την Τρίτη έφερε μέχρι την κουζίνα μας δυο ωραία λαβράκια.
Πριν αρκετό καιρό είχαν ξαναμαγειρευτεί με περίπου ίδιο τρόπο, τώρα έγινε μια μικρή παραλλαγή από ιδέα που πήρα στις γειτονιές των Blogs συγκεκριμένα εδώ.
Ας δούμε τι έκανα
Τα ψάρια τα είχε καθαρίσει ο καλός ιχθυοπώλης. Τα έπλυνα καλά και τα έβαλα σε ένα μπόλ με αλάτι πιπέρι λίγο λάδι και λεμόνι.
Όταν ήρθε η ώρα του μαγειρέματος, τρώμε κι αργά εμείς, τα έβγαλα από το ψυγείο και γέμισα την κοιλιά τους με ένα μείγμα μυριστικών. (είχα ψιλοκόψει μαϊντανό σκόρδο φινόκιο δυόσμο).

Στη συνέχεια τα έβαλα σε μια σακούλα ψησίματος και αράδιασα δίπλα τους μπαστουνάκια καρότου.

Πάνω από τα ψάρια έβαλα ροδέλες από δυο μεγάλες ντομάτες δυο κλωναράκια δεντρολίβανου , τους έριξα λίγο λάδι κι ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό και ότι υγρό υπήρχε στο μπόλ που τα είχα μαρινάρει.

Έκλεισα τη σακούλα την τρύπησα με μια οδοντογλυφίδα σε δυο τρία σημεία κι έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με χρήση αέρα για μισή ώρα.
Τα συνοδεύσαμε με μπρόκολο στον ατμό.
Η παλαιότερη μου εκδοχή ήταν περίπου ίδια μόνο που είχα βάλει διάφορα λαχανικά μαζί στη σακούλα.


Η χρήση της σακούλας είναι μια μεγάλη λύση, ψήνεται το φαγητό γρήγορα δεν λερώνει το ταψί ούτε ο φούρνος!! Δοκιμάστε το!!

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Tα ψαράκια τα λατρεύω, τη συνταγή σου την λιμπίστηκα!!

    • eleni
    • 21 Μαΐου 2010
    Απάντηση

    Ξανθή,εκτός από την ωραία γεύση που έχουν τα λαυράκια,με όλα τα μυριστικά θα γίνονται πολύ νόστιμα!Λαχταριστά είναι!
    Φιλιά!

  2. Απάντηση

    Poli oraios tropos, to lavraki einai oraia gia ola. Den brisko eukola aftes tis sakoules edo sto Kanada…tha paro apo thn Ellada fetos.

  3. Απάντηση

    Καλημέρα Λίλα, ευχαριστώ!!

  4. Απάντηση

    Ελένη υποτίθεται ότι του ιχθυοτροφείου δεν είναι πολύ νόστιμα όσο της ανοιχτής θάλασσας, και με τα μυριστικά προσπάθησα να τους δώσω πιο πολύ γεύση, μέχρι να γίνω θαλασσόλυκος και να ψαρεύω!!χαχαχαχα
    Φιλιά!!

  5. Απάντηση

    Peter πολύ ευχαρίστως να σου ταχυδρομήσω σακούλες, γράψε μου στο mail μου την διεύθυνση και θα φτάσουν, έχω στείλει στον Καναδά και σε άλλη φίλη κάτι που δεν έβρισκε εκεί!!

    • Anonymous
    • 21 Μαΐου 2010
    Απάντηση

    Ξανθή, σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές…
    Το πιάτο σου όνειρο… λατρεύω τα ψάρια και πρέπει να είναι πεντανόστιμο το πιάτο αυτό…. θα το επιχειρήσω με την αγορά αυτού του ψαριού…

    • kiki
    • 21 Μαΐου 2010
    Απάντηση

    Σας ζηλεύω που τα τρώτε συχνά και ξέρεις να μαγειρεύεις ψάρια τόσο ωραία. Εμένα δεν τα αγαπανε και τα τρώμε σπάνια!

  6. Απάντηση

    Ανώνυμη καλέ γιατί δεν έβαλε το ονοματάκι σου;;
    Δοκίμασε το όχι απαραίτητα με λαβράκι μπορεί να είναι κι άλλο ψάρι.

  7. Απάντηση

    Κική κάνε υπομονή θα τα φάνε έχουμε περάσει κι από αυτό το στάδιο!!
    Φιλιά!

  8. Απάντηση

    Εμένα δε μ’ αρέσει το ψάρι (είμαι πολύ παράξενη στο φαγητό), αλλά ο άντρας μου τρελαίνεται και τα παιδιά το τρώνε αρκετά…έτσι το τρώμε συχνά, 1-2 φορές τη βδομάδα. Την επόμενη φορά θα κάνω τη συνταγή σου!

  9. Απάντηση

    Ανεράιδα μου έχεις καιρό ακόμη να αλλάξεις γνώμη για τα ψάρια!κάτι ξέρω κι εγώ που τους έμαθα σιγά σιγά να τρώνε και τώρα χωρίς ψάρι δεν μπορούμε!

  10. ψάρια με λαχανικά, αγαπημένο φαγάκι

  11. Απάντηση

    Το λαβράκι είναι το αγαπημένο μου ψάρι!!Και η ιδέα με τη σακούλα πολύ καλή!!

  12. Απάντηση

    Καλησπέρα ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ κι εσύ των ψαριών;;

  13. Απάντηση

    Αθηνά δε μένει παρά να το δοκιμάσεις!!

  14. Απάντηση

    Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, το ψάρι είναι στο τραπέζι μας και δυο και τρεις φορές ~ άρα ρίχνε ιδέες γιατί πόσο πια ψητό να φας! :))

    Καλό βράδυ…

  15. Απάντηση

    Μπέττυ έχεις δίκιο, αλλά το ψητό είναι αλλιώς άμα μάλιστα είναι και το ψάρι καλό κι έχεις και καλό ψήστη (εγώ έχω)!!
    Βέβαια υπάρχουν και πολλές αξιόλογες ιδέες για ψάρι εκτός ψησταριάς!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!

  16. Απάντηση

    Και κρατάει και ολους τους χυμούς του το φαγητό μαγειρεμένο ετσι.
    Εχω χρησιμοποιήσει την σακούλα για κρέατα, να που μια χαρά γίνονται και τα ψάρια!!

  17. Απάντηση

    Πολύ ωραίο πρέπει να έγινε το ψαράκι έτσι!! Για πες μου όμως επειδή εγώ δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει σακούλα ψησίματος…πως την βρίσκουμε; Με αυτή την ονομασία αναγράφεται στο κουτί ή κάπως αλλιώς;
    Φιλιά, καλή σου μέρα.

    • eleni
    • 22 Μαΐου 2010
    Απάντηση

    Ξανθή, ο ανώνυμος ήμουνα εγώ η ελένη, κατά λάθος πάτησα άλλο κουμπί…
    και πάλι, επώνυμα αυτή την φορά θα σε ευχαριστήσω για τις ευχές σου και ας πάμε στο θέμα μας… το ψάρι φαίνεται μούρλια… και όπως λένε και οι δύο ηλικιωμένες στην διαφήμιση… “πρέπει να είναι πεντανόστιμο, by far και ακόμα παραπέρα…”

  18. Απάντηση

    ΕΛΕΝΑ η σακούλα με έχει σώσει σε πολλά θέματα, ιδιαίτερα αυτό που λες με τους χυμούς του κρέατος αν θέλει κάποιος να ψήσει άπαχο κρέας είναι λύση!!
    καλημέρα!!

  19. Απάντηση

    Λίνα οι σακούλες είναι μαζί με τα αλουμινόχαρτα στα ράφια του Σ/Μ της ίδιας γνωστής μάρκας,και υπάρχει κουτί με μεμονωμένες σακούλες και κουτί σε ρολό που κόβεις όσο θέλεις.
    Βασικά εμένα με έχουν βολέψει οι σακούλες κι όχι το ρολό.
    Καλημέρα φιλάκια!!

  20. Απάντηση

    Ελένη το όνομα σου ήταν σίγουρο αλλά ποια Ελένη;;μιας και είσαστε και πολλές που έστειλα τις ευχές μου!!
    Όσο για τη διαφήμιση δεν πολύ βλέπω τηλεόραση και δεν μου πάει τώρα στο μυαλό για ποια μιλάς.
    Το ψάρι πάντως έτσι ήταν πεντανόστιμο κι εμείς τώρα πάμε για αγορά άλλου για το σημερινό μας γεύμα!!

  21. Απάντηση

    Ξανθή, έχεις δίκιο…μικρή είμαι ακόμα, χαχα … Μπορεί όταν μεγαλώσω να μ’ αρέσει το ψάρι!! Χωρίς πλάκα τώρα, έχεις δίκιο, τα γούστα των ανθρώπων αλλάζουν καθώς μεγαλώνουν….ποτέ δε λέω ποτέ.

  22. Απάντηση

    Ανεράιδα στο λέω εκ πείρας, αν και δεν είμαι από θαλασσινό μέρος αλλά πολύ ορεινό που ψάρια δεν υπήρχαν, πρώτα έμαθα τον σύζυγο να τα τρώει.
    Μετά με τα παιδιά είχαμε ένα μικρό πόλεμο,τα καθάριζα κι αλίμονο αν βρισκόταν κοκαλάκι,ώσπου τώρα φτάσαμε στο σημείο να ζητάνε ψάρια.
    Εκείνο που δεν καταλαβαίνω με μερικούς ανθρώπους είναι η άρνηση να δοκιμάσουν πως είναι κάτι, χωρίς απαραίτητα να το υιοθετήσουν ως αγαπημένο τους, με το ζόρι δεν γίνεται τίποτα.

    • iwanna
    • 22 Μαΐου 2010
    Απάντηση

    Eτσι κάνω και εγώ τα ψάρια και συγκεκριμένα σήμερα φάγαμε τσιπούρες στη σακούλα με πατάτες,κολοκυθάκια και καρότα.

  23. Απάντηση

    Ιωάννα εμείς σήμερα ψήσαμε μελανούρια!! Που είστε;;Αθήνα ή νησί;;

  24. Ήξερα για αλουμίνιο,για λαδόκολλα αλλά για σακούλα δε το’χα ακούσει και φυσικά δοκιμάσει

    καλημερούδια

  25. Απάντηση

    κι εγώ τώρα που ψαρεύω,πού να τρέχω να ρίχνω πετονιές να πιάνω λαυράκια..??
    ολοζώντανα είναι στη φωτό…
    και ωραία ιδέα η σακούλα γιατί κρατάει όλες τις ουσίες και δεν αφήνει το ψαράκι να στεγνώσει…
    το επόμενο λαυράκι που θα μου κάτσει στη πετονιά..πήγε για σακούλα ολοσούμπιτο..

    • painter
    • 8 Ιανουαρίου 2012
    Απάντηση

    Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ αυτές τις σακούλες, δεν ξέρω γιατί, τις έχω πάρει με κακό μάτι…
    Λες να τις δοκιμάσω???
    Πάντως τα δικά σου ψαράκια είναι λαχταριστά!
    Καλή εβδομάδα Ξανθή μου!!!

  26. Απάντηση

    Καλησπέρα!Ωραία ιδέα η σακούλα…και υγιεινή και πρακτική λύση…Πολλά μυρωδικά…τίποτα δεν πρέπει να είναι μονότονο στην κουζίνα!!!Μπράβο σας!

Γράψτε απάντηση στο Ξανθή Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode