Κοτόπουλο με σπαράγγια και ντοματίνια

από
CE-9A-CE-BF-CF-84-CF-8C-CF-80-CE-BF-CF-85-CE-BB-CE-BF-CF-83-CF-80-CE-B1-CF-81-CE-AC-CE-B3-CE-B3-CE-B9-CE-B1-7

Τα σπαραγγομαγειρέματα συνεχίζονται!!
Όταν έγραψα τα μαφινάκια με τα σπαράγγια η olivetreegerl θυμήθηκε ότι ο καλός της φτιάχνει ένα ωραίο πιάτο με κοτόπουλο και σπαράγγια. Κι εκείνος που δεν της χαλάει προφανώς χατήρι το έφτιαξε.
Είχαν επιπλέον την καλοσύνη να μου στείλουν τη συνταγή τους κι εγώ τους υποσχέθηκα ότι θα τη μαγειρέψω και στη συνέχεια θα βάλω ανάρτηση αφιερωμένη εξαιρετικά!!
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ olivetreegirl και τους δυο σας!! και συγγνώμην αν άλλαξα λιγάκι τη συνταγή σας.

Τα υλικά που εγώ χρησιμοποίησα και μου έδωσαν 2 καλά πιάτα ήταν:
1 στήθος κοτόπουλου 500γρ.
Μισό πακέτο σπαράγγια ή 12-13 σπαράγγια
1 πακετάκι ντοματίνια των 250γρ
120γρ. μπέικον κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μισό κουτάκι μπίρα
Πολύ λίγο μπούκοβο.
5-6 κουταλιές της σούπας λάδι

Διαδικασία
Καθάρισα το στήθος του κοτόπουλου, το έπλυνα και το έκοψα σε μικρά φιλετάκια.
Αλατοπιπέρωσα το κοτόπουλο.

Έπλυνα τα σπαράγγια και έκοψα το σκληρό τους κοτσάνι, λυγίζοντας τα καταλαβαίνεις σε πιο σημείο θέλουν κόψιμο.

Σε τηγάνι με χοντρό πάτο έβαλα το λάδι και σοτάρισα λίγο τα φιλέτα του κοτόπουλου.

Στη συνέχεια τα αφαίρεσα σε ένα πιάτο και συνέχισα να σοτάρω το μπέικον, το έβγαλα κι αυτό στο πιάτο με το κοτόπουλο.
Έβαλα τα σπαράγγια στο τηγάνι και τα γύρισα μια δυο φορές.

Μετά τοποθέτησα πάνω στα σπαράγγια το κοτόπουλο και το μπέικον κι έριξα από πάνω τα ντοματίνια.

Πρόσθεσα ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό σκέπασα το τηγάνι με ένα καπάκι κι άφησα να ψήνεται σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.

Σε αυτό το σημείο έσβησα με την μπίρα ( την υπόλοιπη την ήπια με το φαγητό)

Πρόσθεσα και πολύ λίγο μπούκοβο κι άφησα να βράσει μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του (περίπου 10 λεπτά)
Σέρβιρα βάζοντας κάτω τα σπαράγγια και πάνω το κοτόπουλο και το μπέικον.
Με ένα πιρούνι έλιωσα τα ήδη μισολιωμένα ντοματίνια και πρόσθεσα τη σάλτσα στα πιάτα μας.

Η πρόθεση μου ήταν να το συνοδεύσουμε με ένα πιλάφι από πλιγούρι. Όμως είχα κάνει πάλι μια χορτόπιτα (παραγγελία για το πάρτι που μου έκαναν οι τέως συνάδελφοι μου) και τα λαγωνικά του σπιτιού τη μύρισαν κι ήταν αδύνατον να τους τη στερήσω. Οπότε το πλιγούρι θα ήταν υπερβολή.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Πολύ καλή η συνταγή σου!! Δεν έχω μαγειρέψει ποτέ μου τα σπαράγγια με κοτόπουλο, θα το δοκιμάσω. Και …..ναι συμφωνώ με πλιγούρι ταιριάζει καταπληκτικά!!!
    Καλημέρα

  2. Απάντηση

    Αυτό το πιάτο πρέπει να βγήκε πολύ καλό!!! Αν τα βρώ επιτέλους αυτά τα σπαράγγια, θα το φτιάξω.
    Καλή σου, μέρα φιλιά.

    • eleni
    • 15 Μαΐου 2010
    Απάντηση

    Ξανθή, μάλλον πρέπει να δούλεψε το “κολπάκι” με τα σπαράγγια… και δεν πετάμε πολύτιμα συστατικά…!

  3. Απάντηση

    anthivolon εγώ πρώτη φορά έκανα μια κοτόπιτα με σπαράγγια όμως σε άλμη λόγω του ότι δεν έβρισκα φρέσκα, θα την επαναλάβω όμως με φρέσκα και θα υπάρξει ανάρτηση.
    Αυτή η συνταγή όμως έδωσε πολύ ωραίο αποτέλεσμα.
    Καλημέρα!!

  4. Απάντηση

    Λίνα ακόμα τα ψάχνεις;;πρέπει τώρα να υπάρχουν σε μεγάλα Σ/Μ.
    Για ψάξε!
    Καλημέρα φιλιά σε όλους!!

  5. Απάντηση

    Ελένη αγόρασα άλλης προέλευσης και δοκίμασα χωρίς να τα καθαρίσω, καλά βγήκαν.
    Ευχαριστώ!!

    • eleni
    • 15 Μαΐου 2010
    Απάντηση

    Αχ,αυτά τα σπαράγγια,Ξανθή!Με ξεσηκώνεις,γιατί μ΄αρέσουν πολύ.
    Όλες αυτές οι γεύσεις θα δένουν πολύ καλά-φαντάζομαι νοστιμιά.
    Φιλιά!Καλόσ/κ!

  6. Ασυνηθιστη συνταγη, δεν την εχω ξανακουσει. Φαινεται νοστιμοτατη, θα τη φτιαξω σιγουρα.
    Φιλια πολλα!
    Μπεττυ

  7. Απάντηση

    Ελένη μήπως να σου στείλω σπαράγγια;;
    Η αλήθεια είναι ότι είναι νοστιμότατο πιάτο!!

  8. Απάντηση

    Μπέττυ σε ευχαριστώ πολύ, δοκίμασε την !!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

  9. σιγά σιγά βγαίνουν τα ντοματίνια και δεν ξέρεις πόσο μου αρέσουν!!!!

    φιλιά

  10. Απάντηση

    Και λοιπόν; εγώ έβαλα γλάστρα στη βεράντα με ντοματίνια κι αύριο θα κόψω τα πρώτα!!
    Φιλιά!!

  11. Απάντηση

    Mμμμ φαίνεται να είναι πολύ γιάμιιιιιι φαγητό :)))

  12. Απάντηση

    Φαίνεται υπέροχο το πιάτο!!! Μπράβο και στον καλό της olivetreegirl και σε σένα λοιπόν!!!

  13. Απάντηση

    Asteri εγώ δεν λέω ποτέ σχεδόν τη δική μου γνώμη γιατί λένε εδώ ότι δεν θα είναι αμερόληπτη.Όμως η κόρη μου κι ο σύζυγος που είναι αυστηροί κριτές είπαν ότι ήταν πολύ ωραίο!!!

  14. Απάντηση

    Ανεράιδα σε ευχαριστώ πολύ!!!

  15. Απάντηση

    Την έφτιαξες κιόλας βρε θηρίο??? Είδες τι νόστιμο φαγάκι? Ήξερα ποιον παντρευόμουνα!!!

  16. Απάντηση

    olivetreegirl είναι να μη μου μπει κάτι στο μυαλό κι αμέσως γίνεται!χαχα
    Να τον χαίρεσαι κοπέλα μου τον καλό σου!!!

    • sofia
    • 23 Μαΐου 2010
    Απάντηση

    Ξανθή καλημέρα! Είμαι πολύ χαρούμενη, σήμερα η κόρη μου έδειξε πως να επικοινωνώ μαζί σου! Ελπίζω να τα καταφέρω και μόνη μου.
    Σοφία (ΑΠΟ ΛΑΪΚΗ!!!!!!!!!)

  17. Απάντηση

    Σοφία μου καλώς όρισες!!!πολύ χαίρομαι που έκανες την αρχή!!κράτα σημειώσεις έτσι έκανα εγώ στην αρχή κι ακόμα καμμιά φορά γράφω χαρτάκια για κάποια πράγματα που μαθαίνω.
    Θα σε περιμένω ξανά λοιπόν.
    Πολλά φιλιά και καλή επιτυχία στο γιο σας!!!

Γράψτε απάντηση στο Ξανθή Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode