share

Παστίτσιο με τόνο

από
CE-A0-CE-B1-CF-83-CF-84-CE-AF-CF-84-CF-83-CE-B9-CE-BF-CE-BC-CE-B5-CF-84-CF-8C-CE-BD-CE-BF-4

Οι τελευταίες αναρτήσεις μας με θαλασσινά, ούτε συνεννόηση να είχαμε κάνει!!
Αυτό το φαγητό το έφαγε η κόρη μας σε φιλικό σπίτι στην Πρέβεζα πριν χρόνια κι έφερε μαζί της και τη συνταγή άσχετο αν η μαμά καθυστέρησε λίγο να την υλοποιήσει.
Οι αναζητήσεις μου στο διαδίκτυο θέλουν την παρασκευή του με τονάκι Αλόννησου , επειδή όμως στην Αθήνα δεν μπόρεσα ποτέ να βρω που το πουλάνε εφάρμοσα τη συνταγή της φίλης.


Υλικά για 4 άτομα
1 1/2 κονσέρβα τόνου σε νερό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3/4 κονσέρβας ντοματάκια
5-6 κουταλιές λάδι
1/2 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
2-3 κουταλιές βούτυρο
1 φλιτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι
αλάτι πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ
400mL γάλα
4 κοφτές κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλιά βούτυρο
1 αυγό
λίγο τριμμένο τυρί
1 πρέζα αλάτι κι άλλη μία μοσχοκάρυδο
Διαδικασία
Σε αλατισμένο νερό που βράζει βράζουμε τα μακαρόνια για περίπου 7-8 λεπτά, στραγγίζουμε κι αφήνουμε να μας περιμένουν.
Σε κατσαρολάκι βράζουμε λίγο το κρεμμύδι προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά. Προσθέτουμε τα ντοματάκια κι αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει λίγο.
Στραγγίζουμε τον τόνο και τον προσθέτουμε στη σάλτσα αφήνοντας να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

Σε άλλο κατσαρολάκι φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ
Για τη μπεσαμέλ έχω επινοήσει ένα δικό μου κόλπο αποφεύγοντας τα καβουρντίσματα
Σε σέικερ ή στο μούλτι βάζω λίγο κρύο γάλα και το αλεύρι, ομογενοποιώ και το προσθέτω στο υπόλοιπο γάλα που έχω βράσει. Προσθέτω το βούτυρο, ανακατεύω καλά συνεχίζοντας το βράσιμο, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αφού κρυώσει προσθέτω το αυγό χτυπημένο, το τυρί το αλάτι και το μοσχοκάρυδο τριμμένο.

Σε βουτυρωμένο πυρέξ ( 20χ30) ή ταψί στρώνουμε τα μισά μακαρόνια και σκορπίζουμε από πάνω λίγο τυρί και λίγο βούτυρο.

Αδειάζουμε τη σάλτσα του τόνου και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα μακαρόνια και τυρί.

Σκεπάζουμε με τη μπεσαμέλ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με χρήση αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 30 λεπτά.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Καλημέρα.
    Υπέροχο θα είναι το συγκεκριμένο παστίτσιο. Θα το φτιάξω, αλλά ελπίζω να μην καθυστερήσω τόσο όσο εσύ.χαχαχα
    Φιλάκια.

  2. Απάντηση

    Φιλενάδα, Ωραίο!!!άμα το δει η Άρτεμις θα γελάσει πολύ!!!

    • iwanna
    • 29 Απριλίου 2010
    Απάντηση

    Πολύ ενδιαφέρον το σου αλλά άμα σε φέρει ο δρόμος κατά δω κερνάω σαλιγκάρια γιαχνί σήμερα!!!!!!

    • iwanna
    • 29 Απριλίου 2010
    Απάντηση

    κόπηκε η λέξη παστίτσιο γιατί την είχα βάλει σε εισαγωγικά……….

  3. Απάντηση

    Ιωάννα πολύ ενδιαφέρον αυτό μόνο για μένα όμως, κανείς άλλος ούτε να τα ακούνε!!ο χρόνος μου για σήμερα όμως πολύ λίγος για βόλτα,ευχαριστώ πολύ!!

    • eleni
    • 29 Απριλίου 2010
    Απάντηση

    Ξανθή,ενδιαφέροπυσα η εναλλακτική συνταγή για παστίτσιο!
    Περισσότερο υγιεινή για όσους δε θέλουν και πολύ το κρέας.
    Εννοείς ότι το φτιάχνεις και με φρέσκο ψάρι;
    Φιλιά!

  4. Απάντηση

    Ελένη όπως διάβασα σε διάφορες αναρτήσεις μπορεί να γίνει με τονάκι φρέσκο επειδή η Αλόννησος μου πέφτει πολύ μακριά και στην Αθήνα δεν έχω βρει δεν μπορώ να έχω προσωπική άποψη.
    Το ότι είναι νοστιμότατο κι έτσι μπορώ να το βεβαιώσω.
    Καλημέρα!!

  5. Απάντηση

    Ενώ σκέτο τόνο δεν μπορώ να φάω με τίποτα, όταν είναι μαζί με ζυμαρικά μου αρέσει ιδιαίτερα!
    Το ίδιο και η συνταγή σου!
    Καλή σου μέρα…

  6. Απάντηση

    Oυάου,ππέπει να είναι πεντανόστιμο!!
    Μπράβο σας!^_^

  7. Απάντηση

    Ξανθή μου με εξέπληξες ευχάριστα για άλλη μια φορά.
    Μακαρονάδα με σάλτσα τόνου φτιάχνω αλλά παστίτσιο με τόνο ούτε που μου είχε περάσει από το μυαλό! Θα το φτιάξω το συντομότερο!!

  8. Απάντηση

    Μπέττυ κι εγώ σάλτσα με τόνο είχα φτιάξει πολλές φορές για μακαρονάδα για το παστίτσιο δεν ξέρω γιατί ήμουν επιφυλακτική αλλά το αποτέλεσμα με ευχαρίστησε ιδιαιτέρως.
    Καλό απόγευμα!!

  9. Απάντηση

    Μάγδα σε ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου!!

  10. Απάντηση

    Λίλα το ίδιο κι εγώ έκανα μέχρι τώρα,όπως λέω και στη Μπέττυ τώρα όμως ξέρω!
    Σε ευχαριστώ πολύ!!

  11. Απάντηση

    Να ένα πολύ πρωτοτυπο παστίτσια.
    Κι εγώ σαν την Betty, σκέτο δεν τον μπορώ με τίποτα τον τόνο, με ζυμαρικά όμως μου αρέσει πολύ!
    Φαίνεται νοστιμότατο!

  12. Απάντηση

    εγώ έτυχε να φάω αυτό το φαγάκι στην Αλόννησο και ήταν τέλειο με φρέσκο ψάρι, τώρα που οι τόνοι έγιναν δυσεύρετοι θα αρκεστούμε στις κονσέρβες

  13. Απάντηση

    ΕΛΕΝΑ εγώ πάλι δεν μου άρεσε πολύ σε σάλτσα όταν για πρώτη φορά δοκίμασα αλλά με στο παστίτσιο είναι πολύ ωραίο.
    Καλημέρα!!

  14. Απάντηση

    ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ στην Αλόννησο δεν έχω πάει αλλά αν πάω και βρω θα δοκιμάσω.
    Καλή σου μέρα!!

  15. Απάντηση

    Ξανθή μου,πολλές φορές έχω φτιάξει ζυμαρικά με τόνο,ντομάτα,μυρωδικά και σκορδάκι..αλλά παστίτσιο σταιλ..ποτέ..ναι…σίγουρα ναι στην πρότασή σου..
    Καλό μήνα και από δω..

  16. Απάντηση

    SpIrToKoYto καλό μήνα !!Τι καλό δηλαδή αλλά πιστεύω να αντέξουμε.
    Το παστίτσιο κι εγώ πρώτη φορά το έφτιαξα αλλά θα το ξαναφτιάξω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode