Χταπόδι με ζυμαρικά

από
Χταπόδι με ζυμαρικά (3)

Επειδή είπαμε κρέατα φάγαμε αρκετά σήμερα θα σας δώσω συνταγή που μαγειρεύτηκε τις ημέρες της νηστείας αλλά που μπορεί να καταναλωθεί κι οποιοδήποτε άλλη μέρα.

Υλικά για 4 άτομα
1 χταπόδι περίπου 1 κιλού (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
1 κρεμμύδι μεγαλούτσικο
Σκόρδο 1 – 2 σκελίδες (προαιρετικό)
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
1 κουτί ντοματάκια
Λάδι 1/2 ποτήρι κρασιού

1 φύλλο δάφνης
Αλάτι πιπέρι
Ζυμαρικά της αρεσκείας σας και της ποσότητας που ο καθένας τρώει!!

Διαδικασία

Καθαρίζουμε το χταπόδι και με ένα ψαλίδι το κόβουμε σε κομματάκια.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και αφού το βράσουμε με λίγο νερό του προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά.

Προσθέτουμε το χταπόδι και αφήνουμε να σοταριστεί ανακατεύοντας

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε τα ντοματάκια.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι (προσοχή στο αλάτι αν είναι φρέσκο το χταπόδι)

Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά.
Όταν έχει σχεδόν βράσει το μεταφέρουμε σε ταψί ή πυρέξ προσθέτουμε λίγο βραστό νερό (ανάλογα με την ποσότητα των ζυμαρικών που θα προσθέσουμε) και ρίχνουμε τα ζυμαρικά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κι αέρα μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά.
Μπορούμε να βράσουμε ξεχωριστά τα ζυμαρικά και αφού τα στραγγίσουμε να τα ανακατέψουμε σε ένα πυρέξ με το χταπόδι και τη σάλτσα του και μετά να το βάλουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μερικά λεπτά.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Asteri
    • 9 Απριλίου 2010
    Απάντηση

    Πολύ ωραίο φαγάκι και με κοχυλάκι θα ήταν ωραίο αλλά και με κους κους :)))
    Φιλιά
    Καλημέρα

  1. Απάντηση

    Asteri σε ευχαριστώ η επιλογή των ζυμαρικών είναι ελεύθερη στον καθένα, με κους κους δεν έχω δοκιμάσει ποτέ την επόμενη φορά ίσως.

    • eleni
    • 9 Απριλίου 2010
    Απάντηση

    Ξανθή,τις μέρες της νηστείας το τιμήσαμε!Στα κορίτσια αρέσει πολύ με μικρό κοφτό μακαρονάκι.Βλέπω βάζεις και κρασάκι,την επόμενη φορά θα προσθέσω κι εγώ.
    Καλημέρα!

  2. Απάντηση

    Δεν το ήξερα Ξανθούλα ότι γίνεται και στον φούρνο! είναι πολύ καλή λύση θα το δοκιμάσω σίγουρα!!

    παίρνω μεριδούλα !!

    καλό μεσημέρι

  3. Απάντηση

    Τέλειο!! Από τα αγαπημένα μου φαγητά!!!!

  4. Απάντηση

    Πολύ πολύ αγαπημένο, ειδικά της κόρης μου, που τρελαίνεται γι’ αυτό με ότι μακαρονάκι και να έχει μέσα.
    Φιλιά.

  5. Απάντηση

    Ελένη το φτιάχνω πάντα κρασάτο κι άλλες φορές το συνοδεύουμε με ζυμαρικά κι άλλες με πατάτες τηγανητές ανάλογα με τα κέφια.

  6. Απάντηση

    Μαράκι έλα καλέ που δεν το ήξερες εσύ αυτό δεν το πιστεύω!!!
    Φιλάκια!!!

  7. Απάντηση

    Magda να σε κεράσουμε μιας και σου αρέσει!!!

  8. Απάντηση

    Λίνα μια μεγάλη μερίδα για την Ηλια όλη δική της!!!
    Φιλιά!!!

  9. Απάντηση

    Θέλω κι εγώώώώ… πρόλαβα τίποτα???

    • kiki
    • 9 Απριλίου 2010
    Απάντηση

    Τώρα σε ζυμαρικά θα πω εγώ όχι;

  10. Απάντηση

    Ούτε στα ζυμαρικά ούτε στο χταποδάκι θα πούμε όχι!!
    Νοστιμότατο το πιάτο σου:)
    Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!

  11. Απάντηση

    Πολύ ωραίο Ξανθή!!!!
    Και θα αρέσει στην οικογένεια με πένες!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

  12. Απάντηση

    @ Χρύσα τι ώρα έχει καράβι να στείλω πακέτο!!!

    @ Κική μεγάλη αδυναμία!!!

    @ ΕΛΕΝΑ ευχαριστώ καλό Σαββατοκύριακο!!

    @ big mama συμπέσαμε στα γούστα;;;
    Καλό Σαββατοκύριακο!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode