Μοσχάρι στιφάδο

από
P3160005-282-29

Ένα κλασικό φαγητό αλλά… αγαπημένο. Είχα πολλά χρόνια να το φτιάξω οπότε ήταν καιρός να το ξαναθυμηθούμε.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξείς:

1 κιλό μοσχάρι ποντίκι ή οσομπούκο χωρίς κόκκαλο
ελαιόλαδο αρκετό
1 κιλό κρεμμύδια μικρά
1 σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
1 μικρό ξύλο κανέλα
λίγους κόκκους μπαχάρι
1 κουτί ντοματάκια
αλάτι
πιπέρι

Πάμε τώρα να το φτιάξουμε:

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το αλατίζουμε.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε μέσα σε νερό για λίγη ώρα. Στην συνέχεια τα ξεβράζουμε σε μία κατσαρόλα έτσι ώστε να μην είναι βαρύ το φαγητό μας.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας. Ρίχνουμε μέσα και το σκόρδο. Χαμηλώνουμε την φωτιά για να βγάλει τα υγρά του και το αφήνουμε να ψηθεί είτε έτσι ή βάζοντας το στην χύτρα στο χρόνο που λέει το βιβλίο της.
Μόλις το κρέας είναι έτοιμο ρίχνουμε μέσα και τα κρεμμύδια μαζί με όλα τα μπαχαρικά και αφήνουμε να ψηθούν.
Τέλος ρίχνουμε τα ντοματάκια και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

Κατηγορίες
    • Athina
    • 21 Απριλίου 2010
    Απάντηση

    Το Τ Ε Λ Ε Ι Ο φαγητό!!!!!!!Δεν υπάρχει τίποτα να πεις!!!Αχ και να είχα λίγο μόνο!!!

  1. Κλασσική και πεντανόστιμη η σημέρινή σου συνταγή! Τι καλά που μας βγάζεις απο πολύ σκέψη!!! Η σκέψη του καθημερινού φαγητού είναι λίγο μπελάς!! Καλή σου μέρα!!

  2. Απάντηση

    Πενατνόστιμο και αρωματικό! Μπράβο για την παραδοσιακή συνταγή!

  3. Απάντηση

    Πεινάω δε με λυπάσαι;;;
    Φιλάκια!!

  4. Απάντηση

    Μου θύμησες την συγχωρεμένη την γιαγιά μου.. το έκανε μούρλια!!!!

    θα το φτιάξω στάνταρ!! φιλιά!!

  5. Απάντηση

    Yum, mpoliko kremidakia, psomaki gia to psomi…kai krasaki.

  6. Απάντηση

    Αχ! τέλειο Λινάκι μου, τα υλικά σου απλά και απολύτως του γούστου μου !!! ευχαρίστως θα πάρω μια μεεεγάλη μερίδα !!! θα μου φτιάξεις και πατατούλες τηγανιτές για συνοδεία ?? χιχιχιχ

    γεια στα χεράκια σου

    φιλια στα ζουζουνια σου !!!

  7. Απάντηση

    Πω πω τέλειο φαίνεται! Μέχρι εδώ μύρισε!

    • Asteri
    • 21 Απριλίου 2010
    Απάντηση

    Πωπωωωω τι έπαθα τώρα.
    Ένοιωσα να το γεύομαι…μου αρέσει πολύ αυτό το φαγάκι

  8. Απάντηση

    παρολο που εφαγα μεσημεριανο νιωθω παλι μια πεινα να με διακατεχει!!!

  9. Απάντηση

    Αχ, αυτό είναι φαγάκι! Μπράβο Λίνα! Έχω χρόνια να το φτιάξω!

  10. Απάντηση

    to stifado htna to proto faghto pou petyxa otna arxisa na mageireuo.. ola ta ypoloipa mexri tote trogontousan me sodes :)) Ti muo thymises tora!! TELEIO!!!

  11. Απάντηση

    Αθηνά
    Πλεκτό Εγκώμιο
    Λίλα
    Σας ευχαριστώ πολύ. Χαίρομαι που σας άρεσε.

  12. Απάντηση

    Ξανθή μου δεν σε λυπάμαι καθόλου. χιχι.

    Ζαχαρούλα δεν αμφιβάλω καθόλου ότι η γιαγιά σου θα το έκανε τέλειο, όπως όλες οι γιαγιάδες άλλωστε.

    Peter πράγματι θέλει μπόλικο ψωμάκι και κρασάκι. Και μετά… αναστενάζει το πιάτο.

  13. Απάντηση

    Μαράκι μου σε ευχαριστώ πολύ. Θα σου φτιάξω μπόλικες πατατούλες μην ανησυχείς. Του πάνε τέλεια άλλωστε.
    Φιλάκια πολλά.

    Ανεράιδα σε ευχαριστώ πολύ.

    Αστέρι να ‘σαι καλά. Ευχαριστώ.

  14. Απάντηση

    Pansofix σε ευχαριστώ πολύ.

    big mama τελικά τα κλασικά φαγητά καμιά φορά τα ξεχνάμε και δεν πρέπει!!!.

    Royal coconut χαίρομαι που στο θύμισα. Να ‘σαι καλά.

  15. Απάντηση

    Ξέρεις πόσο καιρό έχω να το φτιάξω??
    Και το φτιάχνω πολύ νόστιμο, ο πεθερός μου που δεν το ήθελε καθόλου, όταν το δοκίμασε από τα χεράκια μου, μου είπε ότι τον συμφιλίωσα με το στιφάδο!
    Μόλς ξεμπερδέψω από τις εξετάσεις, θα είναι το πρώτο που θα φτιάξω, καλά που μου το θύμισες!
    Τι καλά να είχα τώρα μια μεριδούλα από το δικό σου που δείχνει πεντανόστιμο!!!

  16. Απάντηση

    Έλενα από ότι βλέπω, πολλοί το είχαμε ξεχασμένο αυτό το φαγητό. Χαίρομαι που σας το θύμισα.
    Φιλιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode