share

Ζυμαρικά με μελιτζάνες κι ελιές

από
CE-96-CF-85-CE-BC-CE-B1-CF-81-CE-B9-CE-BA-CE-AC-CE-BC-CE-B5-CE-BB-CE-B9-CF-84-CE-B6-CE-AC-CE-BD-CE-B5-CF-82-11

Τις τελευταίες μέρες διάφορες υποχρεώσεις με αναγκάζουν να είμαι πολλές ώρες μακριά από το σπίτι και την κουζίνα.
Άντε όμως που πρέπει να φάμε κιόλας. Οπότε οι εύκολες λύσεις κυριαρχούν στο μενού μας.
Η ιδέα αυτή είναι από το παλιό τεύχος του γαστρονόμου, εύκολη όπως είπα και γρήγορη.
Ας τη φτιάξουμε:

Τα υλικά για τρεις μερίδες
Ζυμαρικό της αρεσκείας σας, εγώ έβαλα καμπανούλες
3 ώριμες ντομάτες σε κύβους
2 μελιτζάνες τσακώνικες σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδου
1 κουταλάκι γλυκού μπούκοβο
5-6 κουταλιές της σούπας λάδι
1/2 φλιτζάνι ελιές μαύρες
αλάτι, φρεσοτριμμένο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι με λίγο νερό να βράσει λίγο και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά, προσθέτοντας στη συνέχεια το σκόρδο ψιλοκομμένο και μετά τις μελιτζάνες.


Μόλις ροδίσουν λίγο προσθέτουμε τους κύβους της ντομάτας και λίγο νερό.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μπούκοβο και τις ελιές.
Εάν θέλετε ζεματίστε για λίγα λεπτά τις ελιές πριν τις προσθέσετε στη σάλτσα. Μ’ αυτό το κόλπο είναι πιο μαλακές και δεν σκεπάζουν τα υπόλοιπα αρώματα.
Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει.
Στο ενδιάμεσο έχουμε βράσει το ζυμαρικό μας σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
Όταν βράσουν τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα.


Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με το τριμμένο τυρί.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • iwanna
    • 6 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Εγραψες πάλι με τις ωραίες σου ιδέες.Μια ερώτηση όμως:γιατί πάντα βράζεις πρώτα το κρεμμύδι με λίγο νερό και μετά προσθέτεις το λάδι;

  1. Απάντηση

    Ιωάννα επειδή δεν τσιγαρίζω ποτέ θέλω να μαλακώσει πρώτα το κρεμμύδι και μετά σοτάρω πολύ λίγο, φροντίζοντας έτσι τα ευαίσθητα στομάχια !!!

    • big mama
    • 6 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Τα εύκολα και γρήγορα και γρήγορα φαγητά είναι ότι πρέπει όταν έχουμε δουλειές. Και αυτό εδώ φαίνεται πεντανόστιμο!

  2. Απάντηση

    εξαιρώ τις ελιές δεν μπορώ να τις φάω σε φαγητό, η υπόλοιπη συνταγή είναι αγαπημένη με μακαρόνια, με τη μεγάλη μου κόρη όταν βρισκόμαστε παρέα την τσακίζουμε

    • pandora
    • 6 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Ξανθή μου κι εγώ σήμερα έφτιαξα μακαρόνια με σάλτσα με μελιτζάνα…δεν ήξερα για τις ελιές..την επόμενη φορά θα τα φτιάξω έτσι…μπραόβο…
    ωραίες οι σάλτσες με μελιτζάνες γενικότερα!

  3. Απάντηση

    Σάλτσα με την αγαπημένη μας μελιτζάνα μπορεί να μην είναι νόστιμη??
    Καλή βδομάδα εύχομαι!

  4. Απάντηση

    Καλημέρα και καλή σου εβδομάδα.Συμπτωματικά κάποια φίλη μου έδωσε τη Παρασκευή να δοκιμάσω απο τέτοιο φαγητό που της έφτιαξε μια φίλη απο τη Λήμνο με λαζανάκι δικής τους παραγωγής χειροποίητο.Δεν μου άρεσε γιατί δεν ήταν σωστά μαγειρευμένο.Βλέπω το χρώμα στο δικό σου πόσο ζεστό και λαχταριστό είναι.Εκείνο ήταν ασπρουλό και η μελιντζάνα όχι καλά μαγειρευμένη οπότε δοκίμασα μια πηρουνιά και της είπα την αλήθεια.

  5. Απάντηση

    big mama για τις διπλοεργαζόμενες κυρίες τα εύκολα είναι πάντα η λύση!!!

  6. Απάντηση

    Γαστεροπληξ κι εμένα οι ελιές δεν μου άρεσαν παλιότερα αλλά με αυτό το κόλπο του ζεματίσματος έχουν άλλη παρουσία στο φαγητό.

  7. Απάντηση

    pandora δοκίμασε και με ελιές!!!
    Για τις μελιτζάνες ξέρω κι άλλη Ιταλικής προελεύσεως αλλά μια άλλη φορά, τώρα πνίγομαι!!!

  8. Απάντηση

    Ελενα καλή εβδομάδα!!
    Εσύ πως να μην έχεις καλή σχέση με τις μελιτζάνες με την περιοχή που έχεις καταγωγή!!

  9. Απάντηση

    Αχτίδα το λαζανάκι της Λήμνου το ξέρω γιατί είμαι λάτρης της Λήμνου κι έχω τις καλύτερες αναμνήσεις από τα ταξίδια μας.
    Δεν νομίζω ότι είναι το κατάλληλο για τέτοιου είδους φαγητά, το αδίκησε η φίλη σου, εκτός αν αδίκησε και τη σάλτσα!!!
    Σε ευχαριστώ πολύ!!!

    • Λίνα
    • 7 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Είναι ο τέλειος συνδιασμός ζυμαρικά με μελιτζάνες. Ταιριάζουν τέλεια. Τώρα για τις ελιές, δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ. Όταν λές μαύρες ελιές, ποιές εννοείς; Μην βάλω τίποτα άσχετο μέσα.
    Φιλιά.

    • kiki
    • 7 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Θέλω κι απ΄ αυτό, θέλω και αχλαδάκι!

  10. Απάντηση

    Κική πάρε κι από τα δύο!!
    Βαζάκι πάντως υπάρχει για τους καλούς φίλους!!

  11. Απάντηση

    Λίνα βάλε τις καλαμών ή κάποιες άλλες μαύρες μεγάλες σε καμιά περίπτωση όμως αυτές τις μαύρες ζαρωμένες, και πριν τις βάλεις ζεμάτισε τες.

    • dhmhtra
    • 7 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Ολα τα ζυμαρικά τα τρώμε ,άμα όμως τα συνδιάσουμε και με λαχανικά τότε τα τσακίζουμε!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode