Ζυμαρικά με μελιτζάνες κι ελιές



Τις τελευταίες μέρες διάφορες υποχρεώσεις με αναγκάζουν να είμαι πολλές ώρες μακρυά από το σπίτι και την κουζίνα.
Άντε όμως που πρέπει να φάμε κιόλας. Οπότε οι εύκολες λύσεις κυριαρχούν στο μενού μας.
Η ιδέα αυτή είναι από το παλιό τεύχος του γαστρονόμου, εύκολη όπως είπα και γρήγορη.
Ας τη φτιάξουμε:

Τα υλικά για τρεις μερίδες
Ζυμαρικό της αρεσκείας σας, εγώ έβαλα καμπανούλες
3 ώριμες ντομάτες σε κύβους
2 μελιτζάνες τσακώνικες σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδου
1 κουταλάκι γλυκού μπούκοβο
5-6 κουταλιές της σούπας λάδι
1/2 φλιτζάνι ελιές μαύρες
αλάτι, φρεσοτριμμένο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι με λίγο νερό να βράσει λίγο και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά, προσθέτοντας στη συνέχεια το σκόρδο ψιλοκομμένο και μετά τις μελιτζάνες.


Μόλις ροδίσουν λίγο προσθέτουμε τους κύβους της ντομάτας και λίγο νερό.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μπούκοβο και τις ελιές.
Εάν θέλετε ζεματίστε για λίγα λεπτά τις ελιές πρίν τις προσθέσετε στη σάλτσα. Μ’ αυτό το κόλπο είναι πιο μαλακές και δεν σκεπάζουν τα υπόλοιπα αρώματα.
Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει.
Στο ενδιάμεσο έχουμε βράσει το ζυμαρικό μας σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
Όταν βράσουν τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα.


Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με το τριμμένο τυρί.

Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

17 Σχόλια

  1. Avatar Ο/Η iwanna λέει:

    Εγραψες πάλι με τις ωραίες σου ιδέες.Μια ερώτηση όμως:γιατί πάντα βράζεις πρώτα το κρεμμύδι με λίγο νερό και μετά προσθέτεις το λάδι;

  2. Avatar Ο/Η Ξανθή λέει:

    Ιωάννα επειδή δεν τσιγαρίζω ποτέ θέλω να μαλακώσει πρώτα το κρεμμύδι και μετά σοτάρω πολύ λίγο, φροντίζοντας έτσι τα ευαίσθητα στομάχια !!!

  3. Avatar Ο/Η big mama λέει:

    Τα εύκολα και γρήγορα και γρήγορα φαγητά είναι ότι πρέπει όταν έχουμε δουλειές. Και αυτό εδώ φαίνεται πεντανόστιμο!

  4. Avatar Ο/Η ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ λέει:

    εξαιρώ τις ελιές δεν μπορώ να τις φάω σε φαγητό, η υπόλοιπη συνταγή είναι αγαπημένη με μακαρόνια, με τη μεγάλη μου κόρη όταν βρισκόμαστε παρέα την τσακίζουμε

  5. Avatar Ο/Η pandora λέει:

    Ξανθή μου κι εγώ σήμερα έφτιαξα μακαρόνια με σάλτσα με μελιτζάνα…δεν ήξερα για τις ελιές..την επόμενη φορά θα τα φτιάξω έτσι…μπραόβο…
    ωραίες οι σάλτσες με μελιτζάνες γενικότερα!

  6. Avatar Ο/Η ΕΛΕΝΑ λέει:

    Σάλτσα με την αγαπημένη μας μελιτζάνα μπορεί να μην είναι νόστιμη??
    Καλή βδομάδα εύχομαι!

  7. Avatar Ο/Η αχτίδα λέει:

    Καλημέρα και καλή σου εβδομάδα.Συμπτωματικά κάποια φίλη μου έδωσε τη Παρασκευή να δοκιμάσω απο τέτοιο φαγητό που της έφτιαξε μια φίλη απο τη Λήμνο με λαζανάκι δικής τους παραγωγής χειροποίητο.Δεν μου άρεσε γιατί δεν ήταν σωστά μαγειρευμένο.Βλέπω το χρώμα στο δικό σου πόσο ζεστό και λαχταριστό είναι.Εκείνο ήταν ασπρουλό και η μελιντζάνα όχι καλά μαγειρευμένη οπότε δοκίμασα μια πηρουνιά και της είπα την αλήθεια.

  8. Avatar Ο/Η Ξανθή λέει:

    big mama για τις διπλοεργαζόμενες κυρίες τα εύκολα είναι πάντα η λύση!!!

  9. Avatar Ο/Η Ξανθή λέει:

    Γαστεροπληξ κι εμένα οι ελιές δεν μου άρεσαν παλιότερα αλλά με αυτό το κόλπο του ζεματίσματος έχουν άλλη παρουσία στο φαγητό.

  10. Avatar Ο/Η Ξανθή λέει:

    pandora δοκίμασε και με ελιές!!!
    Για τις μελιτζάνες ξέρω κι άλλη Ιταλικής προελεύσεως αλλά μια άλλη φορά, τώρα πνίγομαι!!!

  11. Avatar Ο/Η Ξανθή λέει:

    Ελενα καλή εβδομάδα!!
    Εσύ πως να μην έχεις καλή σχέση με τις μελιτζάνες με την περιοχή που έχεις καταγωγή!!

  12. Avatar Ο/Η Ξανθή λέει:

    Αχτίδα το λαζανάκι της Λήμνου το ξέρω γιατί είμαι λάτρης της Λήμνου κι έχω τις καλύτερες αναμνήσεις από τα ταξίδια μας.
    Δεν νομίζω ότι είναι το κατάλληλο για τέτοιου είδους φαγητά, το αδίκησε η φίλη σου, εκτός αν αδίκησε και τη σάλτσα!!!
    Σε ευχαριστώ πολύ!!!

  13. Avatar Ο/Η Λίνα λέει:

    Είναι ο τέλειος συνδιασμός ζυμαρικά με μελιτζάνες. Ταιριάζουν τέλεια. Τώρα για τις ελιές, δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ. Όταν λές μαύρες ελιές, ποιές εννοείς; Μην βάλω τίποτα άσχετο μέσα.
    Φιλιά.

  14. Avatar Ο/Η kiki λέει:

    Θέλω κι απ΄ αυτό, θέλω και αχλαδάκι!

  15. Avatar Ο/Η Ξανθή λέει:

    Κική πάρε κι από τα δύο!!
    Βαζάκι πάντως υπάρχει για τους καλούς φίλους!!

  16. Avatar Ο/Η Ξανθή λέει:

    Λίνα βάλε τις καλαμών ή κάποιες άλλες μαύρες μεγάλες σε καμιά περίπτωση όμως αυτές τις μαύρες ζαρωμένες, και πριν τις βάλεις ζεμάτισε τες.

  17. Avatar Ο/Η dhmhtra λέει:

    Ολα τα ζυμαρικά τα τρώμε ,άμα όμως τα συνδιάσουμε και με λαχανικά τότε τα τσακίζουμε!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *