Κουνελάκι μεθυσμένο

από
PC180145

Η κόρη μου ζήτησε κουνελάκι, δεν μπορούσα λοιπόν να κάνω και αλλιώς. Έτσι της το έφτιαξα και μάλιστα μεθυσμένο όπως της αρέσει.

Υλικά

1 κουνελάκι κομμένο σε μερίδες
1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1 φλυτζάνα το τσαγιού ελαιόλαδο
1 νεροπότηρο (όχι από τα μεγάλα) κρασί κόκκινο
αλάτι – πιπέρι

Ας το φτιάξουμε τώρα:

Αφού κόψουμε το κουνελάκι σε μερίδες το πλένουμε καλά και το αλατίζουμε. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι μαζί με το κουνελάκι και μόλις αρχίζει να σωτάρετε το γυρνάμε συνέχεια μέχρι να ασπρίσει.

Στην συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και γυρνάμε ξανά.


Χαμηλώνουμε την φωτιά έτσι ώστε να αρχίσει να βγάζει από μόνο του τα νερά του και το αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 1 ώρα.
Τέλος όταν έχει πιει τα νερά του το σβήνουμε με το κρασί και το βράζουμε για άλλα 10 λεπτά ρίχνοντας από πάνω λίγο πιπέρι.

Συνοδεύεται με χοντροκομμένες πατάτες τηγανιτές.

Κατηγορίες
  1. Απάντηση

    Πολύ αγαπημένος μεζές το κουνελάκι, στην Κρήτη το έχουν απαραίτητο μεζέ στα τραπέζια, το απολαύσαμε πλειστάκις αυτό το καλοκαίρι…

  2. Απάντηση

    Πολύ ωραίο μεζεδάκι και απο ότι είδα εύκολη συνταγή.
    Καλό βράδυ

  3. Απάντηση

    Νοστιμότατο το μεθυσμένο, τυχερή η κορούλα που η μαμά της μαγειρεύει τέτοιες νοστιμιές:))

  4. Απάντηση

    Nα τί παθαίνουν τα ζωάκια,όταν μεθάνε πολύ!!!!Ωραία και εύκολη η συνταγή.Κουνέλι νάναι και όπως νάναι,πάνω απο όλα υγιεινό

  5. Απάντηση

    Ωραίο που το έφτιαξες Λινακι!!!
    μοσχοβόλισε η μπλοκοσφαιρα !!

    πιστεύω η δεσποσύνη σου να το απόλαυσε!!! φιλια πολλά – γεια στα χεράκια σου

    • iwanna
    • 27 Αυγούστου 2009
    Απάντηση

    Εύκολη συνταγή και από τη φωτογραφία φαίνεται να είναικαι πολύ νόστιμη!
    Τυχερή η κορούλα σου με τέτοια μαμά!

  6. Απάντηση

    Betty το κουνελάκι είναι παραδοσιακός μεζές και πράγματι δεν λείπει ποτέ από τα τραπέζια.

  7. Απάντηση

    Benikos place είναι πανεύκολο και νοστιμότατο. Μεζές για μπόλικο κρασάκι.

  8. Απάντηση

    Έλενα σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Γενικά τα παιδιά μας είναι τυχερά που τρώνε αληθινό φαγητό και όχι τα ετοιματζίδικα ή κατεψυγμένα που ακούω συχνά ότι τρώνε σήμερα τα παιδιά γιατί οι μαμάδες και καλά δεν προλαβαίνουν.

  9. Απάντηση

    Panoptis δεν υπάρχει πιό υγιεινό κρέας από το κουνέλι.

  10. Απάντηση

    Μαρία μου αν το απόλαυσε λέει….έφαγε με την ψυχή της και το καταευχαριστήθηκε.

  11. Απάντηση

    Ιωάννα είναι πολύ νόστιμο. Εδώ στα Χανιά είναι αγαπημένος μεζές για όλους.

  12. Απάντηση

    Υπέροχο φαίνεται, θα το φάω όμως στη Κ΄ρητη μιας και μου είπαν οτι θα μου κάνουν κι αυτό το φαγητό.Εγώ πάλι κακώς το κάνω μόνον στιφάδο( ο Δημήτρης δηλαδή, να λέμε την αλήθεια)

  13. Απάντηση

    Αχτίδα μόλις το φας θα δεις τι ωραίο που είναι. Και όταν το δοκιμάσει ο κ. Δημήτρης τότε θα σταματήσει και εκείνος να το κάνει μόνο στιφάδο.

  14. Απάντηση

    Έχω καιρό που γλυκοκοιτάζω τα κουνελάκια στο χασάπη, τώρα που μαζευτήκαμε ευκαιρία να το φτιάξω.
    Επιτέλους σπιτικό φαγητό!!!

  15. Απάντηση

    Home sweet home. Σαν το σπιτικό φαγητό δεν είναι τίποτα.
    Φιλιά.

    • kiki
    • 31 Αυγούστου 2009
    Απάντηση

    Το κουνελάκι είναι πεντανόστιμο και τρυφερό!

    • Λίνα
    • 2 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Κικί μου αν τρώτε το κουνέλι, τότε θα σας αρέσει πολύ έτσι. Είναι από τα φαγητά που σε παρασύρουν.

Γράψτε απάντηση στο Λίνα Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode