Κοτόπουλο με χυλοπίτες σπιτικές

από
Κοτόπουλο με χυλοπίτες σπιτικές

Αφού μαζέψαμε τα χειμωνιάτικα μας πλύναμε τα χαλιά μας νάμαστε πάλι εδώ με απλό καθημερινό φαγητό. Τα δύσκολα αργότερα να ξεκουραστούμε κιόλας.

Κοτόπουλο με χυλοπίτες σπιτικές

3 μερίδες

Συστατικά
  

  • 1/2 κοτόπουλο ή δυο μπούτια κομμένο σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο χοντροκομμένο
  • 1-2 πιπεριές χρωματιστές κομμένες σε λωρίδες
  • 1 μικρή συσκευασία ντοματάκια ψιλοκομμένα ή 3-4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 100 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδα
  • 350 γρ σπιτικές χυλοπίτες ή του εμπορίου

Οδηγίες
 

  • Σε απλωτή κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι με λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις έχει τελειώσει το νερό προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά, προσθέτουμε και τις μερίδες του κοτόπουλου (τις οποίες έχουμε πλύνει και στεγνώσει σε χαρτί κουζίνας) και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Εγώ δεν αφήνω πολύ να σοταριστεί για λόγους διατροφής.
  • Προσθέτουμε τις πιπεριές χοντροκομμένες τα ντοματάκια και τα σκόρδα. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά.
  • Όταν έχει σχεδόν βράσει προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και νερό τόσο όσο θα πρέπει να βράσουν οι χυλοπίτες. Μόλις πάρει μια βράση αδειάζουμε σε γάστρα ή ταψί που σκεπάζει.
  • Προσθέτουμε και τις χυλοπίτες και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και αέρα για 20 περίπου λεπτά. Καλό θα είναι να έχετε λίγο ζεστό νερό αν χρειαστεί να προσθέσετε στις χυλοπίτες.
  • Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι.

Σημειώσεις

Για τις σπιτικές χυλοπίτες μπορείτε να δείτε εδώ.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Καλώς όρισες!!
    Αυτό θα πει σύμπτωση, αύριο σχεδόν το ίδιο φαγάκι θα “σερβίρουμε” κι εμείς!!
    Μόνο που εγώ το κάνω απ’ ευθείας στην γάστρα, χωρίς κατσαρόλα δηλαδή!
    Από τα πιο νόστιμα φαγάκια και οι φωτογραφίες σου λαχταριστές!!
    Καλή βδομάδα!!

  2. Απάντηση

    Μπράβο Ξανθή, τέλειο το φαγητό! Γειά στα χέρια σου!!

  3. πεντανόστιμο, μου άνοιξε την όρεξη βραδιάτικα…

  4. Απάντηση

    Ξανθή μου είναι τέλειο. Καιρό έχω να το φτιάξω. Φαίνεται τόσο μα τόσο νόστιμο. Αχ αχ πρωί πρωί.

  5. Απάντηση

    # Έλενα στη γάστρα εγώ βάζω όλα τα γιουβέτσια μετά το πρώτο βράσιμο.

    #vanillia καλώς ήρθες στο μπλογκόσπιτό μας, σε ευχαριστώ πολύ!!

    #ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ όντως πεντανόστιμο ιδιαίτερα με τις σπιτικές χυλοπίτες κι αν προσθέσεις και λόγο βούτυρο!!αλλά εγώ λόγω διατροφής δεν έχω στο σπίτι μου βούτυρο!!

    #Λίνα για βάλε αυτόν το μικρό μάγειρα να το φτιάξει!!!χαχαχα

    • kiki
    • 19 Μαΐου 2009
    Απάντηση

    Ξανθή μου θύμισες τις Κυριακές στο πατρικό μου σπίτι που συχνά υπήρχε αυτό το φαγητό 🙂

Γράψτε απάντηση στο ΕΛΕΝΑ Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode