Κοτόπουλο με χυλοπίτες σπιτικές

Κοτόπουλο με χυλοπίτες (3)

Αφού μαζέψαμε τα χειμωνιάτικα μας πλύναμε τα χαλιά μας νάμαστε πάλι εδώ με απλό καθημερινό φαγητό. Τα δύσκολα αργότερα να ξεκουραστούμε κιόλας.
Για να φτιάξουμε 3- 4 μερίδες φαγητό θα χρειαστούμε:
1/2 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
1-2 μικρές πιπεριές χρωματιστές
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα ή 3-4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, φρεσκοκομμένο πιπέρι1/2 ποτήρι κρασιού λάδι
Χυλοπίτες σπιτικές ή αγοραστές
Πάμε να το φτιάξουμε
Σε απλωτή κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι με λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις έχει τελειώσει το νερό προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά, προσθέτουμε και τις μερίδες του κοτόπουλου (τις οποίες έχουμε πλύνει και στεγνώσει σε χαρτί κουζίνας) και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Εγώ δεν αφήνω πολύ να σοταριστεί για λόγους διατροφής.
Προσθέτουμε τις πιπεριές χοντροκομμένες τα ντοματάκια και τα σκόρδα.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά.


Όταν έχει σχεδόν βράσει προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και νερό τόσο όσο θα πρέπει να βράσουν οι χυλοπίτες. Μόλις πάρει μια βράση αδειάζουμε σε γάστρα ή ταψί που σκεπάζει.

Προσθέτουμε και τις χυλοπίτες και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κι αέρα για 20 περίπου λεπτά.

Τώρα το πόσες χυλοπίτες θα βάλετε είναι σχετικό με το πόσο φαγανοί είστε!!
Για μας που δεν τρώμε και πολύ έβαλα ένα μικρό κεσεδάκι από γιαούρτι για κάθε άτομο.

Υπολογίστε 80 έως 100 γρ ανά άτομο περίπου.
Καλό θα είναι να έχετε λίγο ζεστό νερό αν χρειαστεί να προσθέσετε στις χυλοπίτες.
Σερβίρεται με τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι.

 

Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

6 Σχόλια

  1. Avatar Ο/Η ΕΛΕΝΑ λέει:

    Καλώς όρισες!!
    Αυτό θα πει σύμπτωση, αύριο σχεδόν το ίδιο φαγάκι θα “σερβίρουμε” κι εμείς!!
    Μόνο που εγώ το κάνω απ’ ευθείας στην γάστρα, χωρίς κατσαρόλα δηλαδή!
    Από τα πιο νόστιμα φαγάκια και οι φωτογραφίες σου λαχταριστές!!
    Καλή βδομάδα!!

  2. Avatar Ο/Η vanillia λέει:

    Μπράβο Ξανθή, τέλειο το φαγητό! Γειά στα χέρια σου!!

  3. Avatar Ο/Η ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ λέει:

    πεντανόστιμο, μου άνοιξε την όρεξη βραδιάτικα…

  4. Avatar Ο/Η Λίνα λέει:

    Ξανθή μου είναι τέλειο. Καιρό έχω να το φτιάξω. Φαίνεται τόσο μα τόσο νόστιμο. Αχ αχ πρωί πρωί.

  5. Avatar Ο/Η Ξανθή λέει:

    # Έλενα στη γάστρα εγώ βάζω όλα τα γιουβέτσια μετά το πρώτο βράσιμο.

    #vanillia καλώς ήρθες στο μπλογκόσπιτό μας, σε ευχαριστώ πολύ!!

    #ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ όντως πεντανόστιμο ιδιαίτερα με τις σπιτικές χυλοπίτες κι αν προσθέσεις και λόγο βούτυρο!!αλλά εγώ λόγω διατροφής δεν έχω στο σπίτι μου βούτυρο!!

    #Λίνα για βάλε αυτόν το μικρό μάγειρα να το φτιάξει!!!χαχαχα

  6. Avatar Ο/Η kiki λέει:

    Ξανθή μου θύμισες τις Κυριακές στο πατρικό μου σπίτι που συχνά υπήρχε αυτό το φαγητό 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *