Το άλλο παστίτσιο

από
DSCN0306_800x600

ΥΛΙΚΑ
Για τον κιμά
300γραμ. κιμά
1 κρεμμύδι
1-2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κονσέρβα ντοματάκια ή 3 ντομάτες ώριμες
1 πιπεριά κέρατο
Αλάτι – πιπέρι
Λίγο λάδι
Για το ζυμαρικό
250γραμ. τριβελάκι ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας
1/4 Βιτάμ πακέτο
1/2 κεσεδάκι κεφαλοτύρι τριμμένο στον χοντρό τρίφτη
2 αυγά
Για την μπεσαμέλ
500γραμ. γάλα
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 αυγά
Λίγο μοσχοκάρυδο
1/2 κεσεδάκι κεφαλοτύρι τριμμένο στον ψιλό τρίφτη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε κατσαρολάκι βάζουμε λίγο νεράκι και το κρεμμύδι χοντροκομμένο. Μόλις βράσει και δεν έχει άλλο νερό, προσθέτουμε το λάδι, σοτάρουμε ελαφρά και προσθέτουμε τον κιμά. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα καλά και όταν σοταριστεί ελαφρά ο κιμάς προσθέτουμε την πιπεριά κομμένη σε μικρά κομμάτια, τα ντοματάκια και τα σκόρδα. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε τον κιμά σε σιγανή φωτιά μέχρι να μην έχει άλλη σάλτσα.
Στο μεταξύ βράζουμε σε αλατισμένο νερό το τριβελάκι χωρίς να βράσει καλά αλλά να κρατάει. Σουρώνουμε το τριβελάκι.
Αλείφουμε καλά με το Βιτάμ ένα πυρέξ και αδειάζουμε μέσα το τριβελάκι. Προσθέτουμε τον κιμά, το τυρί και τα αυγά ελαφρώς κτυπημένα κι ανακατεύουμε όλο το μείγμα με δυο πιρούνια. Κόβουμε μικρά κομματάκια από το Βιτάμ που και που από πάνω κρατώντας ένα μέρος του Βιτάμ για την μπεσαμέλ.
Μπεσαμέλ
Σε κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα κρατώντας ένα μικρό μέρος του σε σέϊκερ . Προσθέτουμε στο σέϊκερ το αλεύρι και διαλύουμε κουνώντας το καλά.
Μόλις αρχίσει να βράζει το γάλα ρίχνουμε το διαλυμένο αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα ή με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Βγάζουμε από την φωτιά και όταν κρυώσει προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, το τυρί και λίγο μοσχοκάρυδο.
Περιχύνουμε το φαγητό μας με την μπεσαμέλ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά

Κατηγορίες
  1. Απάντηση

    Ξανθούλα μου γειά σου, δεν ήξερα ότι εχεις κάνει δικό σου μπλοκ. Πολύ χάρηκα, θα έρχομαι να σε επισκέπτομαι. Πιστεύω να κατάλαβες ότι είμαι η ΜΒ04, αλλωστε γνωριζόμαστε και προσωπικά και ξέρεις ποσο πολύ σε συμπαθώ.Σε είδα που μπήκες στο ”λεμονι και κανέλα” που το έχει η φιλη μας η Αγγελική Ν. η οποία ειναι εξαιρετικο και χαρισματικό άτομο. Εχω την χαρά να την γνωρίζω καιεκείνη προσωπικά.
    θα χαρώ πολύ να σε δω και απο το μπλοκοσπιτο που έχω με την γλυκειά φιλεναδίτσα μου την Ελενα, η διευθυνσή μας είναι:
    syntageskardias.blogspot.com
    Ξανθούλα μου ευχομαι συγχαρητηρια σε σένα και την φιλεναδίτσα σου για το μπλοκ σας και καλά μαγειρέματα. Ειμαι σίγουρη ότι έχεις παρα πολλά να μας δώσεις!!!

    σας φιλώ γλυκά – γλυκα!!

  2. Απάντηση

    Μαρία καλωσόρισες στο δικό μας μπλογκόσπιτο!!
    Πάρε να κεραστείς για τα γενέθλιά μου!
    Σας παρακολουθώ κάθε μέρα μιας κι είσαστε στα καλύτερα Blog που έχω βρεί ως προς τα θέματα, και την παρουσίαση!!
    Σε ευχαριστούμε κι εμείς για την επισκεψή σου και εύχομαι να τα λέμε κι από εδώ!!
    Πολλά φιλιά!!

Γράψτε απάντηση στο Maria B. Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode