Μπουγάτσα


ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό φύλλο κρούστας
βούτυρο φρέσκο για το άλειμμα
5 φλυτζάνια γάλα εβαπορέ
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά
2 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
άχνη ζάχαρη και κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με την ζάχαρη .
Ζεσταίνουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το
σιμιγδάλι ενώ ανακατεύουμε πολύ καλά . Στην συνέχεια
ρίχνουμετο μείγμα των αυγών και
ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα για να μην σβολιάσει η
κρέμα και την βράζουμε μέχρι να πήξει
σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε
2 κουταλιές βούτυρο.
Τέλος παίρνουμε 1 φύλλο βουτυρώνουμε το μισό και γυρνάμε
το άλλο μισό πάνω στο βουτυρωμένο. Βάζουμε μια γερή κουταλιά
της σούπας στο κέντρο την στρώνουμε ελαφρά και κλείνουμε
σαν φάκελο.
Αφού τα φτιάξουμε όλα τα βουτυρώνουμε από πάνω και ψήνουμε
στους 200 βαθμούς αερόθερμο.

Αν δεν θέλετε να τα ψήσετε όλα τότε μπορείτε να τα βάλετε στην κατάψυξη για μία άλλη φορά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *