Χοιρινό πρασοσέλινο

από
Χοιρινό πρασοσέλινο

ΥΛΙΚΑ

1κιλό χοιρινό χωρίς κόκαλο
10 πράσα κομμένα σε ροδέλες μεγέθους 3 δακτύλων
750 γραμμ. σέλινο
3 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε κύβους
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 φρέσκες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και κόβουμε το χοιρινό σε κύβους, το βάζουμε σε μπολ και το αλατίζουμε.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε ελαφρά, στην συνέχεια βάζουμε το κρέας και το γυρνάμε μέχρι να ασπρίσει καλά. Αφήνουμε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά.
Πλένουμε πολύ καλά τα πράσα, τα κόβουμε σε ροδέλες ,και τα αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σέλινο και στην συνέχεια το βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Μόλις βράσει, το βάζουμε στο σουρωτήρι, το κόβουμε λίγο και το αφήνουμε και αυτό στην άκρη.
Μόλις είναι έτοιμο το κρέας ρίχνουμε τα πράσα, τα οποία μόλις ψηθούν, βάζουμε και το σέλινο με την ντομάτα. Βράζουμε για άλλα 10 λεπτά βάζοντας στο τέλος και λίγο πιπέρι.

Κατηγορίες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode