share

Μπόρς

από

ΥΛΙΚΑ

750γραμ. ζυγούρι
750γραμ. μοσχάρι στήθος
1 ματσάκι σέλινο κομμένο
3 καρότα σε ροδέλες
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
3 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε φέτες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
5 φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
3 ντομάτες κομμένες σε χοντρούς κύβους
4 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
4 πατάτες κομμένες σε κύβους
1 καυτερή πιπεριά προαιρετικά
πιπέρι καγιέν προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε πολύ καλά το κρέας και το αλατίζουμε.Αφήνουμε για 1/2 ώρα και μετά το βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις πάρει βράσει το ξαφρίζουμε και το αφήνουμε να ψηθεί. Όταν είναι έτοιμο βγάζουμε το κρέας σε μία άλλη κατσαρόλα με λίγο ζουμί για να μπορούμε να το ξαναζεστάνουμε ή το μαδάμε από τα κόκαλα και το βάζουμε στο σουρωμένο ζουμί . (Το ζουμί το σουρώνουμε για να μην υπάρχουν κοκαλάκια)
Στην συνέχεια ρίχνουμε όλα τα λαχανικά μέσα στο ζουμί του κρέατος και τα αφήνουμε να βράσουν. Δοκιμάζουμε στο αλάτι και αν χρειάζεται προσθέτουμε.
Σερβίρουμε σε πιάτο και προσθέτουμε λεμόνι και πιπέρι καγιέν καυτερό προαιρετικά.

Κατηγορίες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode