Μελιτζανοπιτάκια

από

ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό φύλλο κρούστας
8 μελιτζάνες μακρόστενες
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 1/2 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα
1/2 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
3-4 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
1 φλιτζάνι καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
σησάμι , αλάτι , πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις σκουπίζουμε. Τις βάζουμε πάνω σε μία σκάρα και τις ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά. (Μην ξεχάσετε να βάλετε ένα ταψί με νερό από κάτω γιατί στάζουν ζουμιά) Στην συνέχεια τις βγάζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν. Αφαιρείται τις φλούδες, τις βάζετε σε ένα μπολ και τις κόβεται σε ψιλά κομματάκια.
Βάζετε τις ντομάτες σ’ ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο αλάτι και το λάδι ενώ βράζεται μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αφήνεται να κρυώσει και την ρίχνεται στο μπολ με τις μελιτζάνες. Προσθέτετε τα τριμμένα τυριά, την καρυδόψιχα,λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε(προσοχή στο αλάτι αυτό μπαίνει ανάλογα με τα τυριά, αν είναι αλμυρά πολύ δεν βάζουμε)
Κόβεται το φύλλο κρούστας σε λωρίδες. Το αλείφετε με βούτυρο, βάζετε μία κουταλιά γέμιση, κλείνετε τις άκρες του φύλλου και το τυλίγεται σε ρολό.
Βάζετε τα ρολά σε ένα ταψί το οποίο έχετε αλείψει με βούτυρο. Αλείφεται και τα ρολάκια με λίγο βούτυρο και πασπαλίζετε με το σησάμι.
Ψήνονται σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.

Κατηγορίες
    • Areti
    • 14 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Υπεροχες οι συνταγες σου.. σ αυτη ομως ξεχασες να γραψεις ποσες μελιτζανες βαζεις…
    Πριν απο μερικες μερες εβαλα εντελως τυχαια καρυδοψιχα που μου ειχε περισεψει στο κυμα του μουσακα που εφτιαξα και εγινε υπεροχος!!!!!

    • Λίνα
    • 15 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Έχεις απόλυτο δίκιο Αρετή,λείπουν οι μελιτζάνες. Θα γράψω την ποσότητα τώρα κιόλας.
    Ευχαριστώ για την υπενθύμιση.
    Όσο γι’ αυτό που έφτιαξες με τον κιμά μπορούσες να προσθέσεις και λίγες μελιτζάνες ώστε να γίνει κάτι διαφορετικό πάλι. Φαντασία μόνο να υπάρχει και όλα γίνονται.

Γράψτε απάντηση στο Areti Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode