Κουραμπιέδες

από
DSC00409

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1 ΔΟΣΗ

1 ποτήρι λάδι ραφινέ
1/4 φυτίνη
1 αυγό ολόκληρο
1 κουταλάκι γαρύφαλλο
1 φλιτζανάκι κονιάκ
1 φλιτζάνι ζάχαρη
200 γραμ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
750 γραμ. μαλακό αλεύρι ( να γίνει μια όχι και πολύ σφικτή ζύμη)
άχνη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη βάζουμε το λάδι, το βούτυρο, το κονιάκ,την ζάχαρη,το αυγό και το γαρύφαλλο και τα ανακατεύουμε με το χέρι πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί καλά το βούτυρο.

Στην συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι από σιγά σιγά και ανακατεύουμε καλά για για μην μας κάνει βόλους.

Τέλος αφού έχουμε φτιάξει την ζύμη αλέθουμε τα αμύγδαλα (να είναι χοντροκομμένα) και τα ρίχνουμε στην ζύμη ανακατεύοντας πάλι πολύ καλά να πάνε παντού.


Τα πλάθουμε στο σχέδιο που θέλουμε και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς.
Μόλις ετοιμασθούν τα πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη.

Κατηγορίες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode