Χοιρινό με κονιάκ και πορτοκάλι

ΥΛΙΚΑ

1 1/2 κιλό χοιρινό σε ρολό ή 2 μικρότερα ρολά (λέμε στον χασάπη μας να μας το φτιάξει)
4-5 σκελίδες σκόρδο
1/2 νεροπότηρο κονιάκ
1 κρασοπότηρο φρέσκο χυμό πορτοκάλι
αλάτι – πιπέρι
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προσεκτικά και χωρίς να κόψουμε το δίχτυ από το ρολό τρυπάμε με ένα μαχαίρι το κρέας ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στην τρύπα ενώ βάζουμε και μία σκελίδα σκόρδο. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να βάλουμε όλα τα σκόρδα σε διάφορα σημεία του ρολού.
Αλατίζουμε το κρέας και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
Στην συνέχεια βάζουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα και μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα το ρολό και το τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να κάνει κρούστα. Έπειτα σβήνουμε με το κονιάκ και όταν αυτό εξατμιστεί ρίχνουμε τον χυμό πορτοκάλι.
Αφήνουμε να βράσει να περίπου 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά κοιτάζοντας συχνά την κατσαρόλα μας μήπως χρειαστεί νερό.
Τέλος όταν δούμε ότι είναι έτοιμο το βγάζουμε, αφαιρούμε το δίχτυ και το κόβουμε σε φέτες. Άν δεν είστε έτοιμη να το σερβίρετε βάζετε τις φέτες ξανά στην κατσαρόλα για να μην στεγνώσουν και το σερβίρετε όποτε χρειαστεί.
Συνοδεύεται με διάφορα λαχανικά ή στρογγυλές πατάτες ψητές ή ότι άλλο σας αρέσει.

Σημείωση: Αν σε περίπτωση η σάλτσα δεν έχει δέσει καλά και είναι πολύ αραιή τότε μπορείτε να το δέσετε με 1 κουταλιά κορν φλάουρ.

2 Σχόλια

  1. Avatar Ο/Η Xanthi λέει:

    Πολύ ωραία ιδέα Λίνα.Θα το δοκιμάσω στις ημέρες των γιορτών,μας αρέσουν οι ιδιαίτερες γεύσεις όπως αυτή του κονιάκ και του πορτοκαλιού.

  2. Avatar Ο/Η Line λέει:

    Ελπίζω να σας αρέσει.Είναι όντως ένα πολύ καλό χριστουγεννιάτικο φαγητό.
    Φιλιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *