Κατσικάκι με αγκινάρες και πατάτες

ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κιλό κατσικάκι μπούτι
1 κιλό αγκινάρες κατεψυγμένες ή φρέσκες
10 πατάτες κομμένες στα τέσσερα
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο
χυμό λεμονιού όσο θέλετε εσείς (δηλαδή ανάλογα πόσο ξινό το τρώτε)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και αλατίζουμε το κρέας.
Καθαρίζουμε, κόβουμε και αλατίζουμε τις πατάτες μαζί με τις αγκινάρες.
Τα τοποθετούμε όλα σε ένα ταψί βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο, το λεμόνι, νερό όχι και πάρα πολύ να μην σκεπαστούν τελείως και τέλος το πιπέρι.
Το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς αερόθερμο για 1 1/2 ώρα περίπου.
Αν έχετε ξυλόφουρνο ψήστε το εκεί γίνεται ακόμα πιο νόστιμο.

2 Σχόλια

  1. Avatar Ο/Η ELENI λέει:

    Πρεπει να ειναι πεντανοστιμο ομως δε θα λιώσουν οι αγγινάρες αν τισ βάλουμε απο την αρχη στο ταψι;

  2. Avatar Ο/Η Λίνα λέει:

    Ελένη μου δεν λιώνουν, μένουν ακριβώς όπως θα τις βάλεις απλά θα ψηθούν.
    Και συγνώμη για την καθυστέρηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *