Γιαουρτλού

από

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ
1 κιλό κιμά ανάμικτο
5 κρεμμύδια τριμμένα στο μούλτι ή στον χοντρό τρίφτη
1 χούφτα φρυγανιά
1 αυγό
2 ντομάτες τριμμένες στον χοντρό τρίφτη ή ντοματάκια κονσέρβας
αλάτι – πιπέρι – ελάχιστη ρίγανη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΥΤΕΡΗ ΣΑΛΤΣΑ
1/2 φλιτζάνα ελαιόλαδο
2 φλιτζάνες ντομάτα φρέσκια τριμμένη στον χοντρό τρίφτη ή κονσέρβα
1-2 καυτερές πιπεριές σε ροδέλες λεπτές
αλάτι
ΥΠΟΛΟΙΠΑ
πίτες για σουβλάκια
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλάθουμε τα μπιφτέκια και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για λίγη ώρα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι με την πιπεριά και μόλις αρχίζει να τσιγαρίζεται ρίχνουμε μέσα την ντομάτα , το αλάτι και αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να γίνει μία πηχτή σάλτσα.
Στην συνέχεια ψήνουμε τα μπιφτέκια αφού τα πλάσουμε σε μπαστούνια.
Μόλις ψηθούν τα μπιφτέκια ψήνουμε τις πίτες ελαφρά αφού πρώτα τις έχουμε λαδώσει λίγο.
Τέλος βάζουμε σε ένα πιάτο πρώτα μία πίτα μετά 3-4 ανάλογα το μέγεθος μπιφτέκια από πάνω βάζουμε αρκετό γιαούρτι ώστε να απλωθεί καλά πάνω από τα μπιφτέκια και τέλος περιχύνουμε με την σάλτσα.
Συνοδεύεται και με πατάτες.

Βάζοντας το γιαούρτι μετριάζεται η καυτερή σάλτσα και δεν καίει πάρα πολύ. Γι’ αυτό ανάλογα το πόσο καυτερό το θέλει ο καθένας βάζει και το γιαούρτι.
Επίσης το γιαούρτι να μην είναι παγωμένο να το έχουμε βγάλει από το ψυγείο 1 ώρα πριν.

Κάποια στιγμή θα βάλω και φωτογραφία για να το δείτε ακριβώς .

Κατηγορίες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode