share

Παπαρδέλες με σάλτσα αγκινάρες

από
DSCN0337_1024x768-1
Σύσταση αυτού του στοιχείου σε φίλο.
Email του φίλου σας:
Θέμα μηνύματος:

ΥΛΙΚΑ
500 γραμ. παπαρδέλες

10 καρδιές αγκινάρες κομμένες στα 4 ή 6 ανάλογα την αγκινάρα

6-7 φέτες μπέικον σε λωρίδες
1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
ψιλοκομμένο μαϊντανό
ελαιόλαδο – αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις παπαρδέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό.

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Όταν μαλακώσουν ρίχνουμε το μπέικον και σοτάρουμε και αυτό.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τις αγκινάρες, τις ντομάτες και τον μαϊντανό.
Αλατίζουμε και το αφήνουμε να βράσει για 15-20  λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες .


Τέλος ανακατεύουμε(την σάλτσα) με τις παπαρδέλες ενώ ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μπορείτε μετά να βάλετε τυρί της αρεσκείας σας.

Αφαιρώντας το μπέικον και το τυρί έχουμε ένα νηστίσιμο πιάτο!!

Κατηγορίες
    • Xanthi
    • 29 Μαρτίου 2009
    Απάντηση

    Κλαημέρα!!Πως μου είχε ξεφύγει αυτό!!
    Θα το φτιάξω σύντομα!!!

    • Line
    • 29 Μαρτίου 2009
    Απάντηση

    Περιμένω εντυπώσεις και αν σου είναι εύκολο…… βγάλε μία φωτογραφία να βάλουμε.

  1. Απάντηση

    Σήμερα έφτιαξα αυτό το καταπληκτικό φαγητό και το σπίτι μου μοσχομύρισε και γέμισε από επιφωνήματα ευχαρίστησης από όλα τα μέλη της οικογένειας!!!
    Μπράβο Λίνα μας!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode