Χταπόδι με φάβα

ΥΛΙΚΑ για δύο άτομα 

Για το χταπόδι

750 γραμμάρια χταπόδι

ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο

λίγη μουστάρδα

λίγο άσπρο ξύδι

ελαιόλαδο

Φρέσκο δεντρολίβανο

Αλάτι και πιπέρι

Για τη φάβα  

150 γρ φάβα

500 ml νερό

1 μέτριο κρεμμύδι

αλάτι

ξύσμα από ένα λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη φάβα 
Βάζετε σε μία κατσαρόλα την φάβα μαζί με ένα κρεμμύδι και το νερό,ανακατεύετε και αφήνετε να πάρει μια βράση, στη συνέχεια την ξαφρίζετε και την αφήνετε να σιγοβράσει για να γίνει σαν πουρές.
Την αδειάζεται από την κατσαρόλα στο μούλτι από σιγά σιγά, την αλέθεται και την βάζετε στην άκρη.

Για το χταπόδι
Ετοιμάζετε το χταπόδι. Ρίχνετε ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ένα τηγάνι, προσθέτετε ελάχιστο νερό, μπόλικο λάδι και ανάβετε το μάτι.
Προσθέτετε το φρέσκο δεντρολίβανο και στη συνέχεια ολόκληρο το χταπόδι.
Αφήνετε να βράσει λίγο με τα υπόλοιπα υλικά και το γυρίζετε.
Προσθέτετε το ξύδι και αφήνουμε αρκετή ώρα να βράσει το χταπόδι.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Σε ένα μπολάκι, ανακατεύετε λίγη μουστάρδα και νερό και περιχύνετε τη σάλτσα στο χταπόδι που βράζει. Αφήνετε να πάρει τη γεύση της σάλτσας και όταν είναι έτοιμο, σερβίρετε σε πιάτο πρώτα την φάβα και μετά από πάνω βάζετε το χταπόδι με σάλτσα.

Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε χταπόδι που έχετε  βράσει με το νερό του,προσθέστε όταν είναι έτοιμο λίγο ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε με τη φάβα και καραμελωμένα κρεμμύδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *