Σαλάτα με λιαστή ντομάτα φιογκάκια και πέστο


ΥΛΙΚΑ

250γραμμ. Φιογκάκια
150γραμμ. αρακάς (κάνει και η κονσέρβα αφού πρώτα τα πλύνουμε)
5 άσπρα μανιτάρια κομμένα στην μέση ή στα 4 ανάλογα το μέγεθος
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες σε φέτες

ΠΕΣΤΟ
1 1/2 φλιτζάνι φρέσκος βασιλικός
4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τυρί πεκορίνο τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα Φιογκάκια.
Στην συνέχεια τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ για σαλάτα. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε έτσι ώστε να πάνε παντού.
Φτιάχνουμε την Πέστο βάζοντας όλα τα υλικά εκτός του πεκορίνο στο Μούλτι για να διαλυθούν και στην συνέχεια βάζουμε το τριμμένο πεκορίνο και την ρίχνουμε στα Φιογκάκια ενώ θα ανακατέψουμε καλά για να πάει παντού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *