Καλιτσούνια χορτάρινα

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

Σύσταση αυτού του στοιχείου σε φίλο.

Email του φίλου σας:

Θέμα μηνύματος:

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
1 λίτρο νερό
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
1/2 φλυτζ. του καφέ ελαιόλαδο
1 1/2 κιλό αλεύρι περίπου

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

1 κιλό σπανάκι
1 ματσάκι μάραθο
1 ματσάκι μαϊντανό
μπόλικο λαγουδόχορτο
αρκετό αγριομαϊντανό
7-8 κρεμμύδια
αρκετό λάδι
αλάτι – πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Και τώρα ας τα φτιάξουμε:
Φτιάχνουμε πρώτα το ζυμάρι και το αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί καλά.
Πλένουμε το σπανάκι και το κόβουμε σε μία λεκάνη σε χοντρές λωρίδες πάχους 2 δακτύλων. Στην συνέχεια το στίβουμε πολύ καλά με τα χέρια ώστε να μην έχει καθόλου νερά.
‘Έπειτα κόβουμε όλα τα μυρωδικά μέσα στο σπανάκι και το κρεμμύδι ρίχνουμε το λάδι αλάτι πιπέρι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Δοκιμάζουμε για να δούμε αν θέλουν και άλλο αλάτι.
Ανοίγουμε φύλλο και το κόβουμε σε μέγεθος ενός πιάτου του τσαγιού. Βάζουμε γέμιση 1 κουταλιά της σούπας αλλά όχι πάρα πολύ γεμάτη, το κλείνουμε και πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι ώστε να κλείσει καλά.
Τέλος τα τηγανίζουμε.
Ενημέρωση 22/4/2012
Μιας και η Λίνα μου έστειλε αρκετά την πρώτη φορά τα δοκιμάσαμε τηγανητά αλλά τη δεύτερη τα ψήσαμε μαζί με τα Πασχαλινά κι έγιναν εξίσου ωραία δοκιμάστε το!!!!

Ξανθή



Λαγουδόχορτο: είναι ένα χόρτο το οποίο βγαίνει μέσα στα βάτα και το τρώνε οι λαγοί. Εξού και το όνομά του. Είναι πολύ αρωματικό.

2 Σχόλια

  1. Avatar Ο/Η Katerina ante portas λέει:

    Πολύ ωραία συνταγή! Εδώ φαίνεται το λαγουδόχορτο

  2. Avatar Ο/Η Λίνα λέει:

    Και πολύ νόστιμη.Αν φας μία φορά τα θέλεις συνέχεια.Εγώ φτιάχνω τόσα πολλά τον χειμώνα και τα βάζω στον καταψύκτη, ώστε να υπάρχουν και το καλοκαίρι.Τα παιδιά τρελαίνονται.
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την εικόνα του λαγουδόχορτου. Είχα σκοπό να βγω έξω να μαζέψω λίγο, ώστε να δείξω πως είναι γιατί πολλοί δεν το ξέρουν.
    Να ‘σαι καλά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *