Μενού εβδομάδος

Διανύουμε την περίοδο  της μεγάλης Σαρακοστής. Σύμφωνα με την παράδοση νηστεύουμε σαράντα ημέρες από το κρέας και το ψάρι και τα γαλακτοκομικά, εκτός μερικών εξαιρέσεων που επιτρέπονται τα θαλασσινά και το ψάρι.

Αλλά τι είναι τελικά νηστεία;; Αν θέλετε τη δική μου προσωπική άποψη νηστεία είναι πρώτα ήθος, γιατί  ποιο το νόημα της νηστείας αν δεν υπάρχει ήθος σε κάθε μας πράξη σε κάθε μας εκδήλωση.

Προσπαθώ να σας προτείνω νηστίσιμες συνταγές με μικρές  εξαιρέσεις όμως γιατί πολλοί αναγνώστες δεν νηστεύουν όλες τις ημέρες. Καλή Σαρακοστή σε όλους!!

Για τη συνταγή πατήστε πάνω στη φωτογραφία.

 

Σίγουρα έχετε ετοιμαστεί για την Δευτέρα  με πιάτα μπακαλιάρου όπως απαιτεί  η παράδοση.

Προτάσεις  έχω δώσει από την περασμένη εβδομάδα και θα τις βρείτε εδώ για όλα τα γούστα.

Τρίτη:  Ιταλικά paccheri με σάλτσα μανιταριών

Τετάρτη: Ρεβίθια με αγκινάρες και πράσο

Πέμπτη: Πατάτες φούρνου με σάλτσα

Παρασκευή: Μανιτάρια με σταμναγκάθι φρικασέ

Σάββατο: Τάρτα με μύδια και πράσα

Κυριακή: Μαυρομάτικα φασόλια στιφάδο

Συνοδευτικά

Κουλούρια σαν της Θεσσαλονίκης

Mercimec kofte από το Hayat

Πατατο – γάριδο- κροκέτες

Γλυκά

Νηστίσιμη μηλόπιτα

Φτιάξτε γλυκά του κουταλιού αυτή την εποχή έχει πορτοκάλια και περγαμόντα  έτσι θα έχετε γλυκάκι νηστίσιμο κάθε μέρα στο ντουλάπι σας.