Μενού εβδομάδος

Διανύουμε την περίοδο  της μεγάλης Σαρακοστής. Σύμφωνα με την παράδοση νηστεύουμε σαράντα ημέρες από το κρέας και το ψάρι και τα γαλακτοκομικά, εκτός μερικών εξαιρέσεων που επιτρέπονται τα θαλασσινά και το ψάρι.

Αλλά τι είναι τελικά νηστεία;; Αν θέλετε τη δική μου προσωπική άποψη νηστεία είναι πρώτα ήθος, γιατί  ποιο το νόημα της νηστείας αν δεν υπάρχει ήθος σε κάθε μας πράξη σε κάθε μας εκδήλωση.

Προσπαθώ να σας προτείνω νηστίσιμες συνταγές με μικρές  εξαιρέσεις όμως γιατί πολλοί αναγνώστες δεν νηστεύουν όλες τις ημέρες. Καλή Σαρακοστή σε όλους!!

Για τη συνταγή πατήστε πάνω στη φωτογραφία.

Δευτέρα: Λαχανοντολμάδες με μανιτάρια και κουκουνάρι

Τρίτη: Μακαρονόπιτα

Τετάρτη: Σπανακόρυζο

Πέμπτη: Πατατού από την Τήνο

Παρασκευή: Ρεβίθια με ντομάτα μπαχαρικά και ρύζι

Σάββατο: Κρασάτες σουπιές πάνω σε πολέντα με περγαμόντο 

Κυριακή: Αφράτα μπιφτέκια χωρίς ψωμί

Συνοδευτικά

Ταραμοκεφτέδες με κολοκύθα

Ιδέες με σπαράγγια

Γλυκά

Tarte tatin με μήλα και cranberry

 

Φτιάξτε γλυκά του κουταλιού αυτή την εποχή έχει πορτοκάλια και περγαμόντα  έτσι θα έχετε γλυκάκι νηστίσιμο κάθε μέρα στο ντουλάπι σας.